08 mars 2013

Ett tecken...

Ett av alla tecken på att våren är i antågande syns på snickarbodens tak. Isdropparna ser nästan arrangerade ut där de så väl utplacerade pryder takkanten.
Det är Internationella Kvinnodagen idag. Det är märkligt...att människor fortfarande, år 2013, ska bedömas efter vad de har mellan benen och inte efter vad de faktiskt tillför samhället. Att kvinnor fortfarande får lägre lön än männen för samma jobb gör mig skitförbannad!
Nån mer som känner så? 

6 kommentarer:

Asta sa...

Måste svara både ja och nej på den frågan. Jag har jobbat som chef i ganska många år och något jag retat mig på är hur dåliga kvinnor är på att prata för sig själva. Och att även om det rör sig om en kvinnodominerad yrkesroll som en del jag chefat för tillhör så puttar de ofta fram de få manliga individer som finns inom rollen som fackrepresentanter. Jag har alltid jobbat på att försöka peppa kvinnliga medarbetare så att de ska lära sig att föra fram sig själva. Det känns ofta som att många kvinnor vill att det alltid är någon annan som ska ta hand om dem och så länge den inställningen dominerar kommer man inte framåt. Kvinnor måste bli bättre på att ta hand om sig själva! Så att vi kan åstadkomma lika lön för lika arbete. Vilket vi absolut är värda.

Hanna sa...

fin bild.
Ha en bra kväll.
Kram
Hanna

Lottas Fotografi sa...

Härligt vårtecken på ett vackert gammalt hus!
Håller med dig. Gör även mig skitförbannad.
Önskar dig en finfin vårig helg!

skogsnuvan sa...

Jo nog har man märkt det. Efter att ha jobbat heltid sedan jag var 16 år och fått en pension på 10000 och alltid haft lägre lön än männen runt mig så nog vet man det. Skamligt är det och inte verkar det bli bättre heller

Villrose sa...

Jepp, jepp! Ingen grunn til å akseptere at gjennomsnittsmenn tjener betydelig mer enn gjennomsnittskvinner. Helt sjukt, faktisk. Koster akkurat like mye å leve...

Anonym sa...

Ja, det gör mig förbannad också. Vi kvinnor måste skärpa till oss och börja ta för oss!
Inte längre vara så mesiga;-).
Ann

Related Posts with Thumbnails