21 mars 2013

Korpen Flyger!

Jag fascineras av de här stora starkströmsmonstren som finns här och där över berg och dalar i hela landet. Kan inte låta bli att tilltalas av detta mönster, linjespel...
Var dit igår och såg korpen flyga med gyllene svarta vingar i solen. En underbar bild, tänkte jag, och åkte till samma ställe idag. Inga korpar där....de kände kanske på sig att någon sett dem och var på sin vakt (lägg märke till boet i stolpen).
Till alla bild- och fotointresserade kan jag säga att inställningarna i kameran är:
bl 8, 1/200 sek, ISO 100, 182 mm. Läge M (som alltid).
Och...till alla ytterligare foto- och bildintresserade: varsågod, sätt igång att räkna på tredjedelsreglen och Gyllene Snittet...:)
När jag gör mina bilder, vare sig det är i kameran eller annars, så händer det bara, "Gyllenesnittet" sitter där, utan att jag tänker på det. Det sitter inne i mig; antagligen är jag född med det, för jag har mestadels stött på personer som, just det, måste tänka fram det...eller till och med räkna (!) och då börjar det kännas riktigt märkligt, för mig, när personer som ska vara konstnärliga inte känner själv utan måste beräkna och räkna sig fram till detta....

6 kommentarer:

Lyckans Smed sa...

Synd på korpen, men snyggt ändå måste jag säga! Ang Gyllene Snittet så har jag nog aldrig hört en konstnär som behöver "räkna på" det, utan de flesta skapar det helt automatiskt. Jag inbillar mig att det blir så av att se mycket bilder. Den västerländska konsten är ju väldigt baserad på just det Gyllene Snittet o när man sett det nog ofta så kommer det säkert automatiskt.

Jag tror nämligen inte så mycket på talang, utan på övning o slit. Det man gör mycket blir man bra på, helt enkelt o det är klart att om man får höra att man gör nåt bra så tycker man att det är kul och gör det därför mycket. Det påstås ju att allt man ägnar 1000 timmar åt kommer man att behärska o det tror jag mycket på, med min intresse för hur hjärnan funkar i botten.

Kram

Susie på Stjärnarve... sa...

Jag är nog tvärtemot föregående "kommenterare". När det gäller "det gyllene snittet" så är det nog så att antingen har man känslan för det, eller också inte! Det är nog så att en del är/blir konstnärer och har en medfödd talang - av olika slag - andra inte!!

Märit i Mariehem sa...

Märkligt ställe för ett korpbo. Själv skulle jag inte så gärna föda upp ungar i en så riskabel miljö!
;-)

Kram!

Anonym sa...

Jag tror nog att alla är medfödda konstnärer/talanger, men många har stängt av sina gåvor. Så sitter det inte där från början, så kommer man i kontakt med det genom övning.
Hoppas att korparna inte är elöverkänsliga!
Ann

Lyckans Smed sa...

Det är tyvärr en romantisk tanke som härrör sig ända från 1500-talets Italien...
http://lyckans-smed.blogspot.se/2011/01/for-amatorer.html

Lyckans Smed sa...

http://lyckans-smed.blogspot.se/2013/03/oromantika1000-timmar.html

Related Posts with Thumbnails