04 oktober 2013

Källa till kraft

Lång slutartid precis när mörkret föll. Ån i skogen som möter natten med sitt silvervatten. Vatten i alla dess former är väldigt lockande för mig. Jag dras till vatten, precis som mina labradorer. När vi går i skogen hamnar vi nästan alltid vid något vatten: en pöl, ett dike, ett mystiskt hål, en kallkälla, vatten ur springor i berg, bäckar och tjärnar.
Vatten är en källa till kraft och leker med oss både i kropp och själ. Kanske därför som jag gjort alla dammar i min trädgård och andra vattenlekar. Eller så är det helt enkelt så att jag ännu inte blivit vuxen och tycker att det är roligt att leka med vatten.
Vatten är även en ögonfröjd, det glittrar blänker och skimrar och reflekterar himlen.
"The lake dreams the sky"
Och ån i skogen lockar fotografen att stanna tills det är mörkt.


10 kommentarer:

yvonne sa...

Oj vad mysigt det verkar vara i era skogar. Här har vi bara planteringar på rader, oavsett ålder. Jag saknar verkligen naturliga vattendrag här, färg och form också! Härlig bild!
PS: Jag har följt din blogg från när du startade den, men ändå så ser jag ibland inlägg som jag missat. Brukar du göra om gamla inlägg eller nåt sånt?
Hälsningar YvonneJ

The Secret Garden sa...

@ Yvonne: Vad roligt att du följt bloggen från starten! :)
Alla inlägg är alltid nya, däremot händer det naturligtvis att jag återvänder till samma plats när jag fotograferar.
//Boije

Susie på Stjärnarve... sa...

en helt ursnygg bild! så vacker, man kan nästan känna doften och luften och.....
TREVLIG HELG
Susie

Unknown sa...

Det er et dejligt billede.
Jeg kan godt lide de varme farver
sammen med de kolde farver i floden.
Der er en god rytme og man drages ind i billedet.
JetteMajken

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Vackert! Min spontana fråga när jag läser ditt inlägg blir - Vad innebär det att bli vuxen? Blir man någonsin det som man tror är att vara vuxen?
Trevlig helg!
Birgitta

Hyrestanten sa...

En vacker bild. Sagolik. Kanske är det bara i våra föreställningar de riktigt "vuxna" människorna existerar? Kanske är vi alla innerst inne det ursprungliga barnet, dolt under den alltmer patinerade ytan?

Hanna sa...

fantastisk bild.
Ha en toppen lördag.
Kram
Hanna

Unknown sa...

Hi there I am so delighted I found your site, I really found you by accident, while I was browsing on Google for something else, Regardless I am here now and would just like to say thanks for a remarkable post and an all-round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don't have time to browse it all at the minute but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the great job.

Cccam Server

skogsnuvan sa...

Vatten är underbart och nu får vi passa på att njuta av det innan det fryser till is. Din bild är så magiskt men det är ju alla dina bilder. Kram på dig

Lottas Fotografi sa...

Fantastiskt vacker bild!

Related Posts with Thumbnails