10 oktober 2013

Blått träd

Visar ett fotografi från min utställning Fönster genom verkligheten som jag hade i somras. Blått träd har bilden fått heta.
Naturligt ljus, en exponering och bilden gjord direkt i kameran utan ”photoshoppande”. Det är så jag vill ha det, det är då det är jag, det är då det känns rätt och då finns ingen anledning att ändra på något. Att känna att man behärskar tekniken och kan fånga det man ser, där och då, på bild.
Det är så jag jobbar, som fotograf och konstnär.


6 kommentarer:

skogsnuvan sa...

Det är väl så man ska jobba. Du är ju både konstnär. trädgårdsmästare och fotograf och det är minsann inte illa

Hillevi sa...

Du ska verkligen driva detta: ingen bearbetning i efterhand. Ett dåligt foto är ett dåligt foto. Ett bra foto är det som innehåller det man vill - DIREKT!

Anonym sa...

Dear Wictoria,
there can be no doubt that you are an artist, and a photographer who comes up with the most artistic photos.The blue tree is a fantastic image.
Greetings, Siggi

Anonym sa...

Fotar man i jpeg så bearbetar kameran bilden. Dvs den lägger på kontrast, skärpa osv. Fotar man i RAWformat så blir bilden helt oredigerad. Då får man själv kontroll över hur mycket man vill lägga på. En RAWbild är väldigt "platt", en jpeg en helt annan grej. I många kameror kan man även redigera bilderna i kameran, dvs göra många saker som man kan göra i photoshop. Sen när man förminskar en bild för att kunna visa den på webben utan att det tar hundra år för bilden att ladda upp så måste man förminska bilden. Är detta då en bild som är "photoshoppad" i dina ögon? Dessutom så förlorar bilden skärpa vid en förminskning, då måste man ju kompensera detta i efterhand. Så, vad menar du med att du gör bilden i kameran? Raw SOOC (straight out of camera) alltid?

Underbara bilder gör du i alla fall.

Lotta

Anonym sa...

@ Lotta.
I stället för att skiva en hel "uppsats" om vad jag menar så lägger jag in några länkar som beskriver mer i detalj vad som menas. :)
//Boije

http://www.fotosidan.se/cldoc/info-unmanipulated.htm?__style=help

http://www.vegasus.se/2012/02/portratt-anna-photoshoppad/

http://isik5.deviantart.com/art/Dakota-II-HDR-144214011

http://sv.wikipedia.org/wiki/Bildmanipulering

http://fotografgruppen.se/ovrigt/haeftig-bildmanipulation-som-imponerar.html

Anonym sa...

Tusen tack för detta. Nu förstår jag precis!! :))

Lotta

Related Posts with Thumbnails