20 december 2011

Helt galen morgon!

Vaknade av en duns och konstiga ljud i morse. I sovrummet! Det skrapade mot tapeten, klöste och rev och springande steg på golvet och mot väggarna!
Jag trevade efter sänglampan, tände, och såg mig omkring. Det är inte roligt att vakna så där hastigt och höra konstiga ljud inne i sovrummet kan jag lova. Och dessutom ser jag väldigt dåligt utan glasögon. Ljudet fortsatte och en mus springer fram under sängbordet! I en hiskelig fart! Och efter musen kommer en vit sak, en spökråtta!! Alltså det är liksom första reaktionen när jag ser den, det lilla jag ser, nåt vitt som rusar efter musen.
"Vad är det som händer!!??" tänker jag. Spökråttan försvann in under klädskåpet och dök upp igen och rusade in i badrummet, som ligger alldeles intill sovrummet. Jag sprang upp ur sängen och stängde badrumsdörren och hundarna var helvilda.
Jag satte genast på mig glasögonen och gläntade på badrumsdörren, smög in, stängde dörren och trevade efter lysknappen.
Och då såg jag vad det var. En hermelin!! En vit hermelin med svart spets på svansen. Eller om det var en småvessla. En hermelin/småvessla hade jagat en mus inne i sovrummet! Helcrazy!!!
Wow! Helgalet!! En sån där grej som ingen skulle tro på om man berättade det!


Hermelin/vesslan satt och tryckte under tvättmaskinen och mannen låg på golvet och försökte få fram den. Jag stod redo med en hink som jag skulle försöka fånga den i, sätta upp och ner över spökråttan. Men den ville inte alls komma fram och väste och fräste när mannen försökte fösa fram den. Gav upp och släckte ljuset och stände dörren till badrummet för att på så sätt låta den komma fram när den lugnat sig. Mannen gick ut och skulle hämta några burfällor till musen, som gömt sig någonstans i sovrummet.
Jag gick och la mig igen och började läsa samtidigt som jag lyssnade...!
Plötsligt börjar det plaska inne i badrummet!
Jag kastar mig upp och rusar in och tänder lampan i badrummet och får se att hermelin/vesslan har ramlat i badkaret och simmar och skvätter runt i panik!! (hade inte tömt badkaret efter kvällsbadet...)
"Jävlars den kommer att drunkna!!!" tänker jag i panik. (och hur hade den kommit ner i badkaret som är fristående på golvet!?)

Jag tar hinken, räddar hermelinen ur badkaret, vräker in hinken (med en panikslagen hermelin i) in i duschkabinen, (duschkabinen är ju tät så den kan inte smita ut därifrån och blir lätt att fånga) kollar så att det bara är en skvätt vatten i hinken så att den inte ska kunna drunkna, den hoppar och springer runt på botten och kastar sig nästan över kanten på hinken! "Jag måste ha ett lock till hinken när jag bär ut den!" tänker jag. 
Jag stänger dörrarna till kabinen och tätar springan längst ner med en handduk. Så blir jag lite osäker..."det var väl inte för mycket vatten i hinken?..." gläntar på duschdörren och kikar, "nej då, ingen fara."
Jag rusar in i sovrummet och slänger på mig kläderna. Vill inte att grannarna ska se mig springa omkring naken ute med en hermelin i en hink....det skulle säkert bli ett stort samtalsämne runt julborden..hmm..
Rusar tillbaka in i badrummet gläntar på duschdörren och ......hermelinen/vesslan ligger alldeles stilla på sidan!!!!! "Neeej faaaan!!! Den kan inte ha drunknat!!!!" tänker jag samtidigt som jag rycker i duschdörren, vilken har fastnat i handduken, jag tar i och vräker upp dörrjäkeln och hermelinen ligger så stilla..så stilla..
Jag tar den och håller den uppochner och knackar med fingrarna på hermelinens bröstkorg för att få igång hjärtat och andningen...håller på ett tag och så kommer mannen in i badrummet och jag sitter på golvet med hermelinen hängande som en trasa...
"Den är död", säger han.
"Nej, det kan den inte vara", säger jag... 
...men det är den.

Så nu är sorkarna i trädgården glada när deras fiende dött här inne i huset...
Musen i sovrummet lever och frodas någonstans...kanske i sängen...
Och dörren till duschkabinen är trasig...

14 kommentarer:

Marieberg sa...

Oj, oj vilken dramatik!!! och vilken story. Så synd att den dog efter en bra tänkt räddningsinsats från er (det är ju tanken som räknas). Han stressade förmodligen ihjäl sig själv.
God Jul från Marieberg.

Sabelhagens Olivlund sa...

Tack för dagens skratt!! Du skriver så roligt! Men vilken helt otrolig händelse, jag tror jag hade blivit livrädd:)). Vad tråkigt att den dog, men den blev säkert stressad.
Hoppas du får en lugnare dag:))).
Kram Maria

Laila sa...

Vilket äventyr! Jag tror dig...
Ha det gott!/Laila

Vardagligtsvammel/Anette sa...

Åh! så sorgligt.
Spännande liv där i naturen...det är inte annat än att jag undrar, var är musen....)

Ha det gott!

Trädgården på Höjden... sa...

Vilket oväntat drama. Jag vet knappt hur en hermelin ser ut...

Hälsar Åsa

Anonym sa...

Ha-ha, dagens bästa och mest oväntade historia.
Hälsningar
Ingrid i Onsala

lisashus sa...

Kära nån vilken dramatik sådär på morgonkulan! Jag kan tro att det blev fart på er! Du beskriver allt så målande att man kan se bilderna framför sej!
Hoppas att ni får fatt i musen också - inte kul att ha en sån i sovrummet!
Lisa

Anonym sa...

oj så avundsjuk man blir. du har ett så otroligt vackert hem och extremt bra på att fotografera!

Anna-Maria sa...

Helt osannolikt vilken historia!Och vilket uppvaknande för dig! OCh tragiskt för hermelinen...

samson sa...

Vilket uppvaknande,vad tråkigt att hermelinen dog,ha det så bra,maggan

skogsnuvan sa...

Vilket äventyr, stackars hermelinen som säkert dog av hjärtslag för att råka på en sådan skräckupplevelse. Dom är ju så söta och jättebra råttjägare så man har dom gärna omkring sig dock kanske inte inomhus.
Jag tittade in för att önska dig God Jul och ett Gott Nytt År. Må din vackra trädgård blomstra och må du ha öppen trädgård till sommaren för då kommer jag och hälsar på. Kram

Annika Christensen sa...

Sitter här och ler åt din härliga historia.Hoppas att det är ok? Vad annat kan man göra.
Du är väldigt duktig på att skriva.
Hoppas du får Julefrid efter den här historien.
God Jul
Kram
Annika

Godastunder-tokigaidéer sa...

Vill önska dig en underbar jul

God jul
Kram Anna

Marie Lithén sa...

tror dig ska du veta, för här har vi småvesslor i väggarna och haft dem rännande efter möss i sängen under sängen å ja över allt. Ingen rolig upplevelse. Vi fångade en av dem i bur och körde den 4 km bort. Men har några kvar ännu....

Related Posts with Thumbnails