31 juli 2011

Växthuset och inredning ute...

Visar några bilder från växthuset. Det är helt underbart med ett växthus! Älskar den där värmen och luftfuktigheten. Det känns som att kliva in i ett annat land, en annan värld! Jag har inrett växthuset i tre olika avdelningar, rum, så att man kan sitta på olika platser. Det gör att växthuset känns större än vad det egentligen är. En annan fördel är att man har olika utsikter från sittplatserna. På den här platsen brukar vi sitta och äta lunch nu på sommaren. På bordet buktar sig en grönsak som är resultatet av min första odling i växthuset. Jag kan erkänna att jag inte är någon odlare... jag gillar mest blommor och vill gärna att de ska vara stora från starten, men jag får lära mig att allt tar sin tid.
Längst inne i växthuset står vedspisen som ska få ett rökrör nu till hösten. Kommer att bli underbart att kura inne i växthuset om kvällarna och elda i vedspisen. Tanken är att det ska bli ett badkar intill vedspisen så att man kan värma badvatten.

Som jag nyss berättade är jag ingen odlarmänniska, så jag undrar om de här grönsakerna ska bli så här stora??? Det är en zucchini eller om den kallas squash, goda är de i alla fall men just det här exemplaret var faktiskt lite träigt... och så fick vi skala den för skalet var så hårt. Men, som sagt, det här med grönsaksodlingen är, ännu så länge, inte det primära med växthuset. Blommor och inredning och mysighetsfaktorn är det som är roligast! 

13 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag tycker inte det är länge sen ni byggde växthuset och nu är det en prunknande oas. Och jag håller med helt, sitta i ett växthus och äta lunch, då är livet gott. Tyvärr har jag inget eget.
Ha en fin sommardag
Kramar
AnnaMaria

Lisas torp sa...

Vilket underbart växthus du har, jag blir helt hänförd! Så klokt att göra olika "rum" där man kan sitta och vedspisen är verkligen ett smart drag!
Jag odlar squash och ju större de blir dessto torrare och träigare. Hälften av den storleken räcker gott.
De vill dessutom ha mycket vatten, samt att man ska nypa bort de smala stänglarna som blommr och aldrig blir någon frukt...!
Ha en härlig söndag!
Lisa

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag drömmer om ett växthus och drömmen blir inte mindre när jag ser hur fint det går att inreda...åååå jag kan se framför mig hur det brinner i vedspisen, badkaret är fyllt med varmt vatten, ytan täckt med några rosenblad, en sen höstkväll när mörkret lagt sig och alla stearinljus är tända i växthuset, kanske tystnad, kanske svag klassisk musik hörs och det är dags att kliva ner i badkaret och låta axlarna sjunka ner...

Önskar dig en fin fortsättning på söndagen!
Kram,
Regina

Godastunder-tokigaidéer sa...

Helt underbart fint har du i ditt växthus, så härligt med en vedspis och tänk att dsitta där mitt i vintern.....ljuvlit underbart. Jag har bara ett väldigt litet men går och funderar på att bygga ut det...hoppas jag kan charma maken till nästa sommar.

Kram Anna

Marita sa...

Vilket underbart växthus!! Underbar plats att sitta och njuta på.... Vad det växer i ditt växthus! Själv går jag och längtar och trånar efter ett eget växthus...suck!
Zuccinin som du visar är lite väl stor! De är godare om man skördar dem när de är mindre.
Ha en underbar dag! Kram, Marita

Rut och Signe sa...

Oj, nu saknar jag vårt gamla växthus från förr... Men dit är ju bara helt underbart, så vackert. Idag har jag kikat på en kolonistuga som var supersöt, men läget kändes inte så bra. Kollar vidare så till nästa år kanske vi har en täppa att pyssla i igen. Ha det gott, Marie

Isas Trädgård sa...

Åhhh.... vad det prunkar i ditt vackra växthus ... det lilla växthuset ser ju helt fantastiskt ut !! Det låter helt underbart med vedspisen och badkaret till hösten .. håller med Regina ... ser samma bild framför mig !

Ha det så gott !
Kram/Isa

Johanna Stålros sa...

Ett paradis du har där- så vackert och harmoniskt. kram J

Trädgården på Höjden... sa...

Så ljuvligt du har det i ditt växthus. Vedspis och badkar är ju verkligen helt fantastiskt. Så mysigt när höstmörkret faller på...

Hälsar Åsa

yanmaneee sa...

yeezy boost
jordan retro
supreme clothing
jordan 13
hermes handbags
air max 2019
nike vapormax
supreme hoodie
michael kors outlet
hogan outlet

seasos sa...

aller sur mon blog répliques de sacs à main ysl regardez ce que j'ai trouvé Dolabuy Gucci cliquez pour plus d'informations sacs de répliques AAA

sooshet sa...

e8r48y7y53 j5c64s9b25 l9k34i4u84 b1q46t0x18 m1i67q5d63 f2u04b4x51

Unknown sa...

n8o01f5x08 f7t84m4h22 i7l35r7s01 l5c84a7v17 q2g60x9h62 p3s04t4q64

Related Posts with Thumbnails