10 februari 2012

Vedspis...

Visar en glimt från växthuset idag. Blommorna samsas med en gammal kaffepanna i emalj på vedspisen. Rökröret till vedspisen är inte inkopplat. Hoppas att det blir gjort nu till våren. Då behövs den där spisen så att inte de späda frösådderna ska frysa.
Jag gillar de där snirkliga utsmyckningarna och mässingsräcket.
Och så fantiserar jag, som vanligt, vad härligt det skulle vara att sitta i växthuset och koka te eller kaffe eller kanske en mustig god soppa på vespisen! :)
Ha en fin fredag allihopa.
...
Uppdatering!!!
På förekommen anledning:
Nej, det växer inte så här i växthuset idag, jag visar BILDEN från växthuset IDAG.

15 kommentarer:

gittan sa...

Vilken snygging du har där! Jag har en önskan om att någon gång få in en vedspis i köket dels för den goa värmen och mysfaktorn men framförallt för att de är sååååå vackra <3 Lyckos dig!

lisashus sa...

Din vedspis är verkligen outstanding! Så vacker i sin snirklighet!

Vilka sköna växthusdrömmar du bjuder på dessutom!
Ha en härlig fredag!
Lisa

trädgårdsdrömmar sa...

Vilken vacker spis.Så härligt med en sådan i växthuset.MVH.

Susie på Stjärnarve... sa...

Vacker vedspis, men ärligt talat är jag tacksam över att dom inte behövs längre! Efter att haft en mormor som bara hade vedspisen i köket att värma huset med och fruset vatten i vattenhinken på morgnarna ibland (och det här var i Stockholms innerstad -söderkåkar) så längtar jag absolut inte tillbaka!!

Lisbeth Williams sa...

Älskar min vedspis! Sitter nu i köket och skriver, samtidigt som jag lyssnar på spraket från spisen. Livskvalitet! Underbar västhusbild.... men inte är väl den tagen idag? //L

skogsnuvan sa...

Vilken häftig vedspis. Mitt växthus har blåst sönder i stormen men inte värre än att jag kan spänna för lite plast och få det att funka. Man vill ju dra upp lite plantor i alla fall.
Så fint du kommer att få i ditt växthus

The Secret Garden sa...

@ Creative Living+WabiSabiStyle:
"Underbar västhusbild.... men inte är väl den tagen idag?"

Svar: Nej, självklart är den, väXthusbilden, inte tagen idag!!! Sverige är ett avlångt land och det innebär att vintern är lika lång som landet.
Men, du har rätt, kanske jag inte kan grammatiken riktigt och är riktigt jävla dålig på att skriva... Den RÄtta ordalydelsen torde exemplariskt vara: 'Idag visar jag en glimt från växthuset.'
Inte, som du så mycket riktigt påpekar är felaktigt: 'Visar en glimt från växthuset idag.'

FY FY FY FY PÅ MIG!!!!

// Boije

Gela sa...

Hej du, tror du behöver en styrkekram idag ibland så behöver man få en sån. Jag gillar din blogg ditt hus din trädgård dina fotografier enormt mycket. När vi börjar med inredningen skall jag minsann lusläsa din blogg för inspiration till tidsenlig inredning.
Och i mitt kommande växthus skall det definitivt finnas vedspis eller åtminstone kamin som man kan koka på!!!!
Stora kramen /Gela

Lisbeth Williams sa...

Hej igen, menade verkligen inte att vara kritiskt. Snarare ÖNSKADE jag att det var en bild från växthuset idag. Vilken dröm! Jag njuter av bilden oavsett vilket. Igår. Idag. Inte minst för att du tar så uuuuunderbara foton. Ha en skön helg. //L

Lisbeth Williams sa...

PS: ursäkta felstavningen i mitt första inlägg. S och X ligger farligt nära på mitt tangentbord. F'låt.

Fia sa...

Ja den spisen var riktigt snygg! Hade jag gärna haft i köket!
Ha en go helg!

Vita rosor och förgätmigej sa...

Tack för dina fina ord om bilden på min blogg idag! Känns så "stort" att få beröm av dig eftersom jag verkligen beundrar dina bilder. :)

Nu fick jag en så otroligt stor längtan efter sommar och värme att jag knappt vet vart jag ska ta vägen! Får nog rota fram lite blombilder jag med. ;)

Varm kram/ Anna

Sophia Callmer sa...

Fin vedspis! och jag fattade din meningsbyggnad:-)
kram Sophia

Godastunder-tokigaidéer sa...

Vilken härlig gammal vedspis. Det är verkligen en härlig lyx att få ha en i växthuset och så fint.

Kram Anna

Anonym sa...

Vilken underbart vacker vedspis. Så mysigt att få ha en i växthuset. Jag ångrar så att vi inte satte in en vedspis i köket när vi byggde vårt hus. Men det blev i alla fall en gjutjärnskamin i storarummet.
Trevlig helg!
Kram Marita i Björkhagen

Related Posts with Thumbnails