29 januari 2012

Döden kom snabbt...??

Jag var ute och fotograferade igår. Såg spår av älg och tänkte att om jag fortsatte längs vägen kanske jag skulle få syn på den. Jag var i en av grannbyarna och hade ställt bilen efter vägen. Gick i backen upp till backkrönet och tittade efter motiv att fotografera och sträckte på huvudet och kikade över en snödriva...
och det var då jag fick syn på dem...!!! De döda rävarna. De sju döda rävarna!!! Sju! 7!!
De hängde där och det var som ett slag i ansiktet på mig!
De hänger där på rad (det kanske finns fler, vad vet jag) och blodet har runnit längs med väggen, säkert under åratal efter andra rävar före dem, och gjort att träet svartnat av gammalt blod.
Varför gör någon så här?
Vad får de ut av det?
Hur kan man ha ihjäl 7 rävar på ett vettigt sätt?
Kan det verkligen finnas så många rävar på ett ställe?
Hur jagar man räv?
Har de skjutit med kula och suttit på pass, eller är det fälla??
fattar inte att man kan få ihop så många rävar...

Är det nån som känner sig duktig för att haft ihjäl alla de här rävarna på löpande band?
Bröstkorgen är uppsliten och revbenen är är brutna och sticker ut....
Kom döden snabbt?
Och varför måste alla de här rävarna dö?????

Jag tar snabbt några bilder. Hinner knappt ställa in kameran. Känner att jag vill härifrån och det illa kvickt. Hela området känns osunt och jag känner att det bästa är om ingen får syn på mig.......

23 kommentarer:

margareta wårenius sa...

men de här e ju vidrigt! Kan du inte ringa miljökontoret och höra hur sånt här går till?

Någon som säljer rävskinn!


margareta

Wenche sa...

Jag blir så upprört,hur bara kan de.Det värsta med sådana som skjuter vilda djur är att de är stolt över detta meningslöse mördandet.

Anonym sa...

Fy vad vidrigt! Får man lov att döda räv hur som helst? Jag menar är det inte olagligt? Jag hade nog försökt ta reda på hur det är med den saken och är det inte lagligt så gör en anmälan, den kan man ju göra anonymt om man vil och du har ju bildbevis. Usch och fy, det här gillas inte!
Kram gittan

Anonym sa...

En "riktig" jägare dödar inte räv,man äter inte köttet och få använder skinnen i dessa tider. Ofta fångas de med sax eller fälla. Jag har själv saboterat x antal rävfällor i skogen, något som jag är mäkta stolt över. Ring miljö o hälsa och hör vad som gäller, detta är vansinne och totalt onödigt anser jag.
S

Mira sa...

WHÄÄÄÄÄ!

http://mirasfoxes.blogspot.com/

skogsnuvan sa...

Tror till och med att man får skottpengar på rävar om jag inte har fel. Dessutom tror jag att man får jaga dom hela året.
Jag säger bara bläääääää

Anonym sa...

Stackare du som mötte detta. Rävar anses av många, ffa jägare som skadedjur och massavlivningen rentvås med att få ner skabbfrekvensen. Haha... sällan, ytterst sällan är det just skabbrävar som skjuts...

Eländigt som denna bild - desto mer imponerande den innan - "ängeln". Vad du kan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hälsningar Hillevi (pussa extra på gammeltanten från mig och mina hundar)

Rapport till Vänfors sa...

Så vidrigt...Vet att man ibland skjuter av rävar som drabbats av skabb eftersom de plågas något fruktansvärt och inte överlever...men dessa rävar är ju friska och har inte en antydan till skabb. Får ont i magen när jag ser dina bilder...varför? och varför så många?
Kram Annika

samson sa...

Mycket osmakligt men tyvärr är det nog lagligt
usch vad tråkigt att behöva se nått sånt här
Kram
maggan

Lottas Fotografi sa...

Men usch så hemskt!!!! Förskräckligt. Stackars djur. Som sagt, får man göra sådär??

Ylva sa...

Det skjuts/dödas ungefär 65 000 rävar, 22 000 grävlingar och 9 000 mårdar om året enligt officiell statistik. En jakttidning ordnar en tävling "Rovdjurskampen" där det gäller att döda så många rovdjur som möjligt, de tävlande poserar med långa rader av döda rovdjur inklusive nötskrikor! Det är en ganska svårbegriplig form av jakt, och motbjudande. Men laglig.

Marie Lithén sa...

så hemsk att det inte går att förstå:(

Anna sa...

Vackert! Människan är ett vilddjur själv och vi jagar varandra också, vi är inte längre ifrån naturen än så oavsett om vi vill det eller inte!

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Dom är säkert "jagade" med åtel.Man lägger alltså ut mat och lockar fram dom,och en bit ifrån sitter dom tuffa jägarna och mejar ner en efter en...

Anonym sa...

Har också sett det samma, där harar och rävar hänger i flertal mot träden. Ingen trevlig syn alls. Man blir så ledsen.
Men igår blev jag och min son glada när vi fick se en älg på nära håll. Den stod och tittade på oss länge och lät min son fotografera. Tur det inte var en jägare med gevär.
Marita i Björkhagen

Brimserier sa...

Fattar inte hur man är funtad när man kan skjuta så vackra djur,bara för nöjes skull.Jag blir så ledsen,allt detta mördande av djur.Förra året mötte jag en varg när jag va ute med hunden,den var ganska nära,jag blev så lycklig,och var glad hela veckan.Många som jag berättade det för,tyckte att den skulle SKJUTAS !!!! Hur tänker man då, fy fn...Snart finns det väl inga kvar.

Anonym sa...

Så länge djuren "snabbdödas" utan lidande tycker jag att det är ok. De flesta av oss går ju inte omkring vid ICA:s köttdiskar och säger bläää o uäää. Kalv, gris eller räv - ingen skillnad för djuret.
Sen tycker jag väl inte direkt om skjutande för skjutandets egna skull men kanske ska rävarnas pälsar säljas?
Många av oss har allt en del dubbelmoral i oss.

Anonym sa...

Fruktansvärt säger jag,och av vilken anledning gör man så här.Jag tycker du ska höra efter med polisen och hälsovårdsmyndigheterna om detta är tillåtet och kan förklaras.Deras ansvar är ju också att kontrollera på vilket sätt rävarna har dödats. Det hela är makabert och motbjudande,och vad är anledningen???
Ingenting upprör mig mer än människors övergrepp på försvarslösa djur, barn och vår vackra natur med alla sina innevånare. Inga ursäkter finns. Man blir så ledsen. Hoppas du har kraft att forska vidare. Om du får veta något skriver du väl det på bloggen? Varma hälsn. Ingela

ulla-karin danielsson sa...

Oj oj! Jag blir så förtvivlad. Jag kan förstå om man ibland behöver skjuta av vissa individer, ex kan vara svårt skade och skabbrävar. Men detta? Sverige är ett av de länder där vi generellt betraktar flora och fauna/ våra medvandrare som problem som ska lösas.// ulla-karin danielsson

http://ditt-klimat.blogspot.com/

Annie sa...

Fy fan vad hemskt! De ser ju fina ut, inte som dem skabbangripna jag sett tidigare :-/

Tammy sa...

Mitt hjärta gråter när jag ser...., varför? Varför måste dom dö? Vem fick glädje av detta? vad fattas den människan? För bara människan kan göra så här ont!

kajo sa...

Jag blir också ledsen. Jag spanar efter "min" räv varje dag men har inte sett henne eller några spår de senaste veckorna.

100 kr styck är de värda... :-(
http://www.atl.nu/skog/bara-en-uppk-pare-av-r-v-kvar

Det är Jägarförbundets kampanj som pågår till 15 april, flest döda rävar vinner:
http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Nyheter/Viltvardskampanj-Ravjakten/

Livet i eplehagen sa...

Så trist at noen kan gå rundt i vår vakre natur og ønske å drepe. det kommer jeg aldri til å forstå.

"Wild animals never kill for sport. Man is the only one to whom the torture and death of his fellow creatures is amusing in itself".
James A. Froude

Related Posts with Thumbnails