27 augusti 2011

Bräcke - en ort i Sverige...

Fortsätter mitt spontan-fotograferande en regnig dag i samhället Bräcke. Så här ser Bräcke ut den dagen.
En annan dag kommer andra motiv in i kameran. Kanske vackrare? Alla tar till sig bilder på olika sätt.
Bräcke kommunhus. Antagligen en helt annorlunda bild än vad som är vanligt.

En turist släpar en husvagn över våt asfalt.
Gräset växer när det regnar...och måste klippas.
Bilen tycks inte se klipparen, men det gick bra ändå.
Det finns gamla fina hus i Bräcke.

Det här huset är ett av de finare.
(Alla bilder är gjorda direkt i kameran, som vanligt.) 

7 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Läckra kort....Kram Johanna

Prästgårdseva sa...

Äntligen!
För en gångs skull kunde jag både scrolla på din sida och öppna kommentarsfältet, vilket inte fungerat på en evighet.(Så jag får passa på medan det går.)
Men några få gånger har jag med stor envishet kunnat se några av de bilder du lagt ut.
Och det är verkligen mödan värt.
Jag gillar det du gör med din kamera oavsett vad. De senaste bilderna som är så annorlunda såväl som dina trädgårds- och naturbilder.
Måste bara säga, att det visst finns trädgårdsbilder av det sköna slaget, som låter betraktaren skapa egna inre bilder. Kanske inte sååå vanliga men allt beror ju på sammanhanget. Vill man visa hur ett arrangemang kan se ut ligger det nog närmre tillhands att visa mer dokumentära foton. Och även om inte alla uppskattar bilder, som inte kastar allt i ansiktet på den som tittar så tror jag, att det finns utrymme för den sortens bilder också. (Fast jag minns en recension av en trädgårdsbok, där det enda man tycktes ha uppfattat var, att fotografen 'inte ens kunde ta skarpa bilder'.....
Keep on!
Och jag kommer tillbaka så mycket jag kan.
Kramar
Eva

Sophia Callmer sa...

Kul med bilder från din omgivning. Har faktiskt varit uppe i dian trakter en sommar för 15 år sen, har goda vänner som har en ö i en sjö i närheten av Gällö. kram Sophia

Fia sa...

Du tar så äckligt bra bilder! Hur hittar du alla motiv? Jag blir nästan mållös, och önskar att jag hade lite lite av din skicklighet!

Ha det gött!

Viola sa...

Vilka underbara hus...här är man ganska trötter...har glömt bort hur det är att bli med valp igen..tidigare har jag ju haft storhunden som tagit mkt utav fostran men nu är man ensam med en valp och det märks....är himla go och helvild emellanåt..du vet ju hur labbar kan vara, ha det gott, kram

Maria sa...

Hej!
Tack för besök och kommentar hos mig! Läckert med bilder med lite oskärpa.

Rajson sa...

Tack för din kommentar hos mig!Visst är det spännande med lite tanke växling!
Måste erkänna att jag är nog lite "lat" som inte orkar hålla på och ta massor av foton med olika inställningar när jag vet att det att de är så enkelt att fixa till det där lilla sista i Lightroom. Jag måste ju ändå öppna bilderna där då jag uteslutande fotar i RAW. Du kan inte använda RAW utan att framkalla dessa då bilderna är mindre mättade, mindre skärpa osv. Hela tanken är ju att att det är jag som ska bestämma det sista och inte Jpeg komprimeringen i kameran.
Sen är det lurigt mer skärmar precis som du skriver. Vi kanske inte ser samma sak på långa vägar pga skärmarnas inställningar.
Självklart tycker jag också att den som kan skapa bästa bilden direkt är duktigast med kameran. Men frågan vad är bäst!?
Är man ute efter att återge naturen rakt upp och ner så är det naturligtvis naturtrogna färger och stort skärpedjup som gäller.
Mina bilder från i kväll var tagna efter solen gott ner och då blev tvåan den mest naturliga i det mörka.
Tur att smaken är som baken. Hua vad trist det hade varit annars om vi fotade precis lika!
Ps Älskar dina bilder med!Ds

Related Posts with Thumbnails