05 september 2010

Blomurnornas dag!

Varje sommar har jag känt att jag haft alldeles för lite urnor att sätta blommor i. Jag har sprungit runt på gården och letat efter det ena och det andra för att kunna placera ut mina sommarblommor. Man vill ju gärna att det ska vara snyggt också! Inte bara att blommorna ska vara vackra, urnan eller krukan ska också helst vara vacker. Så då spetsade jag ögonen extra mycket när jag läste en annons i tidningen om att det var halva priset på alla krukor och urnor på Växtvaruhuset här i staden! Skynda och fynda alltså! Slängde mig in i bilen och hade turen att komma fram precis när de öppnade.

Här är ett riktigt fynd! Den är såå vacker. Gillar de där buktorna och det luftiga intrycket. Både en urna och trädgårdspynt på samma gång. Helt perfekt!

Den är stor också.

Rostig färg. Så fin! Den passar så bra här i trädgården.

Den här urnan hittade jag också. Gillar de där krusidulliga handtagen!


Och så hade jag den stora turen att två sådana här stora urnor var kvar! Den ena ska jag ha mitt i rundeln i Rosenhavet. Här har jag bara placerat ut den så att man ska få en uppfattning om hur det blir när det blir klart. Jag har grävt mig in i Rosenhavet för att göra en gång från den vilda otämjda delen av trädgården fram till växthuset. Tror att det här kommer att bli bra när det är klart. I alla fall om det blir som jag "ser" det nu, i fantasin. Den ljusa urnan mot det mörka. Det blir nog ett gräs i den, gärna ett svansfjädergräs! Men det är lite svårt att få tag på i Jämtland... av nån anledning. Jag hade dock turen i år och hittade sådana i Dvärsätt. Det är perfekta gräs att ha i blomurnorna! De fångar ljuset så fint i sina luftiga vippor och går inte av hur hårt det än blåser.
På hemvägen körde jag förbi en loppis... som ropade efter mig: "kom hiiit, kom och titta, du måste komma, kom, kom, kom!!!" Ja jisses! Vad gör man? Kan man motstå?? Jag körde naturligtvis dit... och vad ramlade jag över? Kolla! En numrerad järnurna från Gefle!! Snacka om fynd!! Om jag kunde motstå den? Fanns inte en chans, den skulle hem. Jag älskar de där urnorna, de gamla, de är sååå vackra! Nu står den i min trädgård och det är precis som om den alltid har varit här, den är som gjord till den här trädgården och huset.

Men... grejen är att de hade två urnor till i samma stil!!! Vad ska jag göra? Åka tillbaka och låta dem flytta hit till trädgården? Eller låtsas att jag inte såg dem och försöka att glömma dem???
Så härliga krusiduller, så vacker!

18 kommentarer:

Anonym sa...

ÅK tillbaka!!!!!
Bejjan

MrsUniversum sa...

Har du plats för fler - köp! Det kan vara harmoniskt med flera urnor av samma sort.

Den översta nytillverkade gillar jag mycket. Men det är väl mer en skulptur än en urna! Blommor i den förtar intrycket, eller... Fast en glasbehållare och tillfälliga snittblommor (gladiolus blommar som mest här nu) i samband med FEST vore nog vackert.

Ibland går allt i ens väg = lycka. Härliga urnor!

Lisas torp sa...

Vilken tur du har som hittat så vackra urnor! De passar ju så perfekt i din härliga miljö!
Den översta är ju helt underbar!

Lisa

HOUSE of ADELA sa...

Åååå jag blir helt betagen i dina urnor! SÅ fina allihop! Passar så bra i din miljö, jättefint=)

Kram
Adela

Marieberg sa...

Vilka klipp!
Allt detta på en och samma dag!!
Och dessutom vrålsnygga!!!
Vilken turdag!!!!
Åk och köp en Triss en dag som denna !!!!! ;-)

Ruben sa...

Hej!
Vi har två gamla urnor av Gefle-modell No 1. Det skulle vara roligt att veta hur mycket du gav för den. Vi svärtar vår varje vår med skokräm!!! Och sprejar guld på hänklarna. Helgerån, tycker väl du? Din ser väldigt välbevarad ut och ser ut som den kom direkt från fabriken, den har ett så tydligt mönster. De andra urnorna var även de jättefina!
Ha det gott!
/Ruben

Trädgårdsdrömmar sa...

Underbara!!!!
Vår blogg har blivit kapad, vill du lägga in den på nytt så har vi istället för tradgardsdrommar.com nu istället trädgårdsdrömmar.com

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ja åk tillbaka, ingen tvekan. Såna här urnor hittar du kanske inte igen. Lika fina alla tre, det blev vekligen en blomurnans dag.
Ha en fin kväll
Kramar
AnnaMaria

Lantliv i Norregård sa...

WOW!!! Jag älskar urnor, om det finns några här är de jättedyra och det är mycket sällan man hittar ett par.....Njut av dina fynd nu;o)

Kram Malin

heavenandearth sa...

Vilka underbara urnor!!!
Du bara måste åka tillbaka!!! :-)
Du har en trädgård som det verkligen passar att placera urnor i!!

Sköt om dig!
Kram! Iréne

Skogslyckan sa...

Jag hade skyndat mig tillbaka och köpt dem...hur ofta händer det att man hittar så vackra..de är ju ämnade för din trädgård!
Kram Pia

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilka vackra urnor du har fyndat. Du har verkligen blick för vad som passar i din trädgård. Har du möjlighet och känner att du vill ha de andra två urnorna också, då ska du inte tveka om att åka tillbaka.

Ha det gott!
Kram,
Regina

Sophia Callmer sa...

vilka fynd!!

Anonym sa...

Vilka fina urnor du hittat. Passar verkligen i din trädgård. Ha det gott!
Marita i Björkhagen

Prästgårdseva sa...

Åh, så fina urnor! Vilken tur du tycks ha.
Jag älskar urnor och tyckte om dem allihop. De passar perfekt i din trädgård. Kanske framför allt den översta. Nästa hade jag gärna sett hos mig. Gillar formen och proportionerna och de klassiska urnorna är aldrig fel.
Jag kollade genast om Växtvaruhuset hade någon filial i Skåne men ack nej. Jag får njuta av att se på dina.
Ska också bli spännande, att se vad du ska göra med växthuset, som verkar fint redan nu.

Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Åk tillbaka! Åk tillbaka!
Du har ju en trädgård som fullomligen ropar efter sådana vackra krukor, dom skulle liksom dom andra du redan köpt göra sig fullkomligen i din fina trädgård.
Det är så vackert överallt i din trädgård och en fullkomlig fröjd att titta på dina vackra bilder!
Agneta kram

Viola sa...

Nu har du väl fått tag på urnor...tala om ljuvliga skapelser, är oxå så svar för dessa mjuka former med vackra utsmyckningar, har vaknat till sol och älgbesök och vi ska snart fara hem till Bossgård Otto och jag..dags att börja jobba igen, ha en fin dag, kramen

Skogsdoft & havsbris sa...

Åh vilka vackra urnor du fyndat! Bara älskar den första, så vacker den är! Och järnurnan är helt underbar, tycker absolut du ska låta de två andra urnorna flytta hem till dig också, de kommer att passa så fantastiskt bra där! Helt rätt stil, dem skulle jag i alla fall inte kunna låtsas att jag inte sett och glömma... Nej, tror inte jag skulle få någon ro innan de stod där hemma!

Related Posts with Thumbnails