07 januari 2012

Något mycket ovanligt!

Nu har det hänt något mycket ovanligt! Jag har fotograferat mig själv! Jag känner mig mycket obekväm framför kameran. Alltså, mer än mycket, faktiskt nästan så att jag mår dåligt.. Men det har också resulterat i att jag faktiskt knappt har några bilder på mig själv. Det har ju varit enkelt att slippa undan kameran också efter som det är jag själv som står bakom kameran. Enklast så, bekvämt och tryggt och så har jag full koll.
Men, nu dök det upp (som på beställning) en grej som gjorde att jag satte mig ner och letade bilder på mig själv i fotoarkivet...knappt någon fanns. Så jag stålsatte mig och gjorde det otäcka...men för mig själv.
Jag har själv fotograferat, mig själv. Stativ till kameran och en spegel. Spegeln kunde inte stå alldeles bakom kameran och därför blev det svårt med positionen och skärpan var inte heller det enklaste.
Här är en av bilderna. Naturligt ljus.
Det var faktiskt inte så otäckt som det varit alla andra gånger... jag ensam med kameran, det känns tryggt. :)
Porträttet fungerar, idag, får se hur jag känner det i morgon...

8 kommentarer:

SvenskaBlomsterbloggar sa...

Förstår hur du känner! Gillar heller inte att bli fotad. Ush! Men det blev ett jättefint porterätt! Gillar all murgröna!//Emelie

Vitt hus med svarta knutar sa...

Ett bra sätt att känna sig naturlig framför kameran och samtidigt att få testa för att hitta den vackra sidan. Du har lyckats mycket bra och naturligt ljus är allra bäst.

Ha en fin fortsättning på helgen!
Kram,
Regina

gunsan sa...

Det där blev så bra.Snyggt med det gröna.Fast jag kan förstå hur du känner dej framför kameran.Själv blir jag så stel när någon ska ta kort på mej.Och det brukar synas på bilden.

Lantliv i Norregård sa...

Superfint:)

Kram från Norregård

Rut och Signe sa...

Jag fotar mig ibland i spegelbilden eller så men tycker att det är svårt att acceptera resultatet. Jag har själv en helt annan uppfattning om hur jag ser ut och behåller nog helst den och raderar bilder som inte känns som jag. Tar också gärna hjälp av blommor i mina självporträtt då de på något vis får mig att känna mig mer bekväm. Du ser helt enkelt alldeles toppensnygg ut och duger bra på bild.
Kram Marie, PS Gunsan ovan är min mamma, vi har samma bloggintresse, fniss!

Anonym sa...

Vilken fin bild det blev! Här finns det nästan inga bilder på mig heller, eftersom det brukar vara jag som står bakom kameran:)
Kram Marita i Björkhagen

samson sa...

Usch ja,jag tycker inte om att se mej själv på bild,din bild blev jätte fin,ha det så gott,maggan

Mats Andersson sa...

Vad kul att äntligen få se hur du ser ut :) Riktigt snyggt porträtt! Och de abstrakta bilderna gillas! Tror inte de skrämmer ...

Related Posts with Thumbnails