29 oktober 2009

Halloween

På vår gård ligger ett gammalt hus, byggt antagligen på 1840-talet. Ingen renovering är utförd och ingen el är indragen heller. Därför blev jag förvånad, en natt när jag var ute och smög, när jag såg att det lyste uppe i vindsfönstret! Det borde inte kunna göra det eftersom det ju inte finns någon el. Det kunde vara ett stearinljus eller en fotogenlampa...men vem var det som i så fall var därinne? Den här veckan är det Halloween och det kan vara en del magiska krafter i rörelse då, sägs det.


Vi använder huset mest till förråd, man drar på sig en massa onödigt genom livet som man spar på eftersom man inbillar sig att det någon gång kommer till användning. Och när man har stora förrådsutrymmen blir det lätt att man även spar på skräp som bara ligger och är ivägen.
Ibland när man är inne i det gamla grå huset och letar efter någonting, som man ofast aldrig hittar för att det är så stökigt, så kommer en egendomlig känsla krypande. Det känns som om man inte är ensam. Man får stålsätta sig för att vara kvar där inne och inte genast springa ut. Skulle man springa ut så känns det som om man inte skulle hinna ut i alla fall. Ja något konstigt är det.


Ruskade av mig misstanken om att något var inne i huset och gick vidare till trädgården. Väntade mig nästan att upptäcka märkliga ting där med men det enda som jag såg var månen som blänkte i dammen.


När jag kom in, efter min nattliga utflykt, drog jag mig tillbaka in i biblioteket. Tände några nyligen införskaffade ljuslyktor och satte mig tillrätta i fåtöljen och drack lite te. Men den förunderliga stämningen ville inte släppa riktigt.


Men se där; är det en gammal vampyr som dricker sitt te..

25 kommentarer:

Ruben sa...

Helt underbart! Jag sitter här och småflinar fortfarande. Nä, nu tar jag mig en kopp KAFFE - thé vågar jag mig inte på! /Ruben

Anna sa...

Är du också en fullmåne människa?JAg och en vännnina är ute i våran mosse varje fullmåne ibland väldigt sent och på vägen dit och hem går vi alltid genom kyrkogården..En gång blev vi alldeles iskalla och ståpäls men då passerade vi minneslunden.Ja jag vet att vi är lite galna.Det känns att något är på gång i huset fullmåne och allt..Kramis Anna

Dubbelörn sa...

Det är magiskt med fullmåne! :)

Tror nog ändå att de som huserar där på vinden är glada över att det är just ni som blivit ägare till gården ;).

Helgkramar

Mina Gouldsamadiner sa...

Oh va spännande,men samtidigt ruskigt,skojar du nu eller menar du allvar??? Tror visserligen på att det finns mer än vi vet...och brukar alltid titta på Det okända på tv med stort intresse,så att det finns saker på gamla ställen som ditt är jag inte alls förvånad över,men några "spöken" hit vill jag inte ha,hujedamej.

Thorins Trädgård sa...

Jag håller med Ruben, suveränt inlägg! :D

Dags för kaffe!

Marit

Lisas torp sa...

Ja, i ett sånt gammalt hus vore det ju märkligt om det inte stannat kvar lite liv. Det är ju det som är så fascinerande med gamla hus - atmosfären i väggarna och som här - rent synligt! ha-ha!!
Ja, gamla vampyrer är nog inte att förakta, speciellt inte om de dricker thé!
Vilket underbart magiskt inlägg!
Lisa

AnnCharlotte sa...

Ni verkar ha det mesta som hör till en gammal gård...till och med spöken.

Annelie Gällivare sa...

Nej men!! *s* Nu blev jag allt lite rädd för vampyren. Jag använder nedåtpil för att "bläddra" nedåt och jag såg bara texten.. om vampyren som dricker te. Vid nästa piltryck, ja hoppsan! Ljuvligt. Jag skrattade efter hjärtat hoppat till. Det var redan ett så spännande inlägg och jag var ganska "inne i det".

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Men jösses, blir lite skraj fast jag sitter här! Du har nog ett gårdsspöke, har du läst om vem som bott där förut.. Otroligt vackra foton, är som en saga och titta in till dig.
Kramar
AnnaMaria

HelenJ sa...

Haha, den vampyren var riktigt läskig! Läckert!

Nåja, kanske har du inte just vampyrer på gården, men med så gamla hus är det kanske inte omöjligt att det finns några boende som inte är som vi. Du kanske inte ska smyga rundor för mycket på nätterna och störa dem....

Ha en riktigt scary Halloween! =)

Vit som snö sa...

Underbar Halloweenstämning i dina bilder, som tagna i ett gammalt slott!
Tur att jag bara ser det i datorn för jag är hiskeligt mörkrädd!
Kram Cilla

Annika Christensen sa...

Vilket fantastiskt inlägg!! Man känner nästan att man går sidan om dig. Vilken spöklig runda du tog med mig på.
Ha det nu gott och spring inte runt där i mörkret så du går vilse.
kram
Annika

bakom berget sa...

Oj! Jag blev kvar här en lång stund. Läser och läser...Man kan ju nästan bli mörkrädd! Nu vet jag inte ens hur jag hittade hit...Jo, jag har bara surfat runt lite men fastnade här. Jättetrevlig blogg och så fina djur du har. Ha det bra, hälsar Åsa.

Emmas utsikt sa...

Uuuuuääääh, det var spooky värre.

Vackra bilder, som vanligt.

Zinkis sa...

Ohhh vad häftigt! Du berättar så bra! Har du funderat på att skriva en bok kanske??? ;=)

Jag tror på det okända, det är häftigt!
Du verkar bo på en magisk plats! Det är oerhört vackert där du bor!!!


Kram

Unknown sa...

Usch, tycker verkligen inte om vampyrer, de är min hatfigurer som jag drömmer mardrömmar om men den såg faktiskt riktigt trevlig ut, kanske mina mardrömmar går över.
Har precis startat med bloggandet och läsandet av bloggar men den här är helt underbar. Älskar trädggården, finaste damm jag sett, o älskar bilderna från huset./Camilla

Fågel Blå sa...

Godkväll, det var en spännande berättelse, det var som att läsa i en bok, magiskt, mysigt,och spännande på en och samma gång.....
Det kan behövas lite spänning i tillvaron, hoppas du får en riktig mysig allhelgonahelg!

Kram Kathrine!

Katta sa...

Den känslan har jag känt ibland det är hemskt.Ser verkligen spooky ut huset på bilderna men ändå vackert.Så fint du har det inne i huset! ser helt underbart ut och naturbilderna är så magiskt vackra. Men e du riktigt säker på att det är en vampyr det där ;) Kram och creepy halloween på dej från Katta

Norregård sa...

Oj, vad det ska spöka hos Er i helgen... Jag tror på andar! Även om jag aldrig träffat på någon! Ditt inlägg är magiskt som vanligt! Trevligt att få se "vampyren":o)
Happy Halloween Kramar Malin

Galleri Hönshuset sa...

Hej, allt väl?

Häääärligt inlägg. Visst vore livet tråkigt utan dem osynliga =) Häftiga bilder får du till också, när det är mörkt.

Varje gång jag är inne i lillstugan, som är så gammal så ingen vet när den är byggd, så känner jag att jag har sällskap...och så ska jag sitta och jobba där inne så småningom!!!

eller det kanske är så att jag vill att det ska finnas sällskap =)

Ha en härlig helg. Hälsa alla spöken från mig =). Kram Pirre

Lantliv sa...

Är så glad att jag "hittat" hem till dig....Interiör/exteriör är som jag sagt tidigare outstanding.....du kan skriva också så att man sugs med i historien....Ett jätte fint inlägg dito härliga foton...
Ha en härlig helg....håll dig borta från det grå huset....
kram Anne-Lee

n o r d i n g å r d e n sa...

Ha, ha, vilken fin vampyr som dricker te och huset ditt, jösses så vackert och stilfullt, i alla vrår! Men, va kusligt med huset bredvid, du menar alltså att det lös där fast ingen var där eller var det bara en del av din bra historia?! Vackra gård och hus i al och dina godingar till fyrbenta vänner är ju så söta- allihopa! Trevlig helg! Mari.

Anonym sa...

Hu vad halloween aktigt ditt inlägg är

Lantliv sa...

Nu har jag suttit ordentligt och tagit mig tid till att gå igenom tidigare inlägg. Vilket hem...allt är så genomtänkt i detalj....länken till kökskranen skall jag visa min man och gå igenom...vilka läckra kranar.
Du Erat rokokobord i sovrummet ...så smäckert. Tänk att hela sovrummet följde med...och du var beredd på att köpa endast den lilla byrån/bordet...vilket kap. Det är mycket jag kan säga jag älskar i ditt hem.

Blandar friskt de olika epokerna här hemma..men dominansen ligger på renässans och rokoko...gillar även barock. Då de Gustavianska skall få behålla sin vit/grå färg tycker jag så passar inte den epoken in i hemmet...men älskar att se den i andras hem . Tänkte inreda gästhuset i Gustaviansk stil..

Ja nu skall jag inte låta dig behöva scrolla ner mer utan tacka för mig idag,

Tjingeling Anne-Lee

Skogsdoft & havsbris sa...

Vad ruggigt att det lyste i fönstret, där det inte borde lysa... Jag hade nog lagt benen på ryggen, är ganska lättskrämd av mig! Men på en gammal gård kan man bra tänka sig att det finns ett och annat kvar från svunna tider...
Vampyren tror jag dock är av färskare datum, hihi! :)

Related Posts with Thumbnails