20 oktober 2009

Skogen

Idag har jag och mina hundar varit och strövat runt i skogen. En vacker dag, kylig, fräsch, klar och krispig. Jag gick på ett ställe där jag aldrig gått förut. Följde en stig, antaligen en djurstig, eftersom den försvann i tomma intet. Eller ja inte i intet utan i ett kärr. Jag är ju så facinerad av vatten så jag tog några kort. Skogen ger så bra inspiration till min trädgård.


Jag gick i djup koncentration och såg mig runt efter motiv att fotografera.
Plötsligt var det som om skogens ljud tystnade. Det blev en knepig stämning. Var det någonting som fanns där i skogen? Som gömde sig och iaktog oss, mig och hundarna?
Jag hade inte mer än tänk det så reagerade hundarna också. De spände upp sig, stirrade och lyssnade. Se bilden nedan. Spänt läge! Vad var det som var på gång?


Jag vet inte vad det var. Efter en liten stund så lugnade de ner sig och allt var som förut. Lugnt och fridfullt. Eller var det som vanligt?


Jag tyckte att skogen såg lite annorlunda ut. Lite mer, ja vad?
Väntade nästan att det skulle dyka upp någon...något..i alla fall.


Det här är den sista bilden jag tog innan jag bestämde mig för att vända hemåt. Tänk om jag fortsatt. Kanske var skogens värld inte alls så långt bort. Kanske bara ett litet steg till så hade jag varit där.

14 kommentarer:

Emmas utsikt sa...

Ojojoj, det är nästan så man tror det skulle komma fram en liten skogsnisse bakom stenen. Den sista bilden är ju lite spöklik....

Lantliv i Norregård sa...

Hej!!
Jag älskar bilden på labbarna, de är sååå fina!
Ljuvliga bilder som vanligt! Vad slår en härlig promenad i skogen med hunden/hundarna?!
Kramar till Dig/Malin

Viveka i Bläckhornet sa...

Åh jag som är så mörkrädd. Jag hade nog sprungit därifrån allt vad jag orkat. Kanske var det en älg nu i jakttiderna.

Så fina hundar :)

Kram Viveka

Prästgårdseva, som bara låter sig förföras mer och mer sa...

Inte nog med att du bor i ett av de vackraste hus jag sett med en magnifik utsikt med en glittrande sjö mellan dig och trädgården och berget. Du har en trollskog in på knuten!
Dina, som vanligt, fina bilder andades John Bauer lång väg. Väntade mig bara att få se ett trolsk skogsrå titta fram bakom en mossbelupen sten. Och si!

Anna sa...

Hej.Kärret ser ut som ett hjärta.Jag ser ett ansikte i den tredje bilden till vänster.Ett trollhuvud i den fjärde vid stammen till vänster.Myystiska bilder....Kram Anna

Anja sa...

Så otroligt vackert att jag blir nästan gråtfärdig./Anja

♥♫ FRK. NATTUGGLA sa...

Oh cheezez...vilket hus!!! Är du slottsfru??? Herregud så vackert!!! Suckelisuck...Spännande berättelse...lite Bland Tomtar Och Troll...Kommer garanterat tillbaka hit...Kul det låter med kaninen som bor inomhus och dina fiskar som du pratar så varmt om...Kram.Ha en härlig höst.

Sjabbig men chic sa...

Säkert var det en björn!!! men du! Tredje bilden nerifrån, det står ju ett troll med långt hår där till vänster om stenen ser du väl!

Kramis Lisa

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag såg också trollet, du såg väl honom.. Det syns på hundarna att dom fått korn på något. Du har fångat det mystiska i dina bilder, tur du hade så bra sällskap.
Ha en bra torsdag
Kramar
AnnaMaria

Gardenlife sa...

Spännande skogsutflykter.... fina bilder.
/Janne

färgtrappan/m-l sa...

Hej! Vilken spännande promenad ni måste ha haft - Härliga bilder!
Nu har jag lagt upp dig på min blogglista, så nu tittar jag nog in då och då :)

Ha det gott!

Lilith sa...

Vilken underbar stämning dina bilder förmedlar! Man kan riktigt ana skogen innersta väsen... Nästan så kändes det när vi var på långpromenad i söndags, man bara väntade sig att få se något stå uppe i skogsbrynet och se ner på oss...

Anonym sa...

Jisses vilka underbara bilder!!!
Älskar att vara i skogen och jag är så avundsjuk på dina strövområden.
Jag ska anlägga en damm i sommar och där ska jag bara ha stenar med mossa på och gamla stubbar..underbart vackert och trollskt. (hoppas jag)
Hälsningar Christin.

Anonym sa...

太極峽谷,磐石營地,九族文化村,風櫃斗,雅築沙里仙溫泉,蛇窯蟬說,合歡山,嘉南八卦窯,糯米石橋,震災紀念公園,芙蓉瀑布,水鳥保護區,牛耳藝術渡假村,敷榮堂,登瀛書院,木屐蘭溪谷,木生昆蟲館,泰雅渡假村,惠蓀林場,水沙連古道,台一生態教育休閒農場,清境農場,生態農場,豐年靈芝菇,錦吉昆蟲館
奧萬大,埔里酒廠,埔里鯉魚潭,中台禪寺,台灣地理中心碑,九族文化村,玉山國家公園,合歡山,日月潭,田尾公路花園,新百果山,鹿港龍山寺,台灣民俗村,鹿港天后宮,溪頭森林,廬山溫泉,草嶺風景區,劍湖山世界,北港朝天宮,三條崙海水浴場,夏威夷,池南森林遊樂區,鯉魚潭,太魯閣,秀姑巒溪,長春祠,大佛風景區,東勢林場,古奇峰,五指山風景區,海水浴場,六福村,秀姑巒溪,石梯坪,磯崎灣,掃叭石柱,七星潭,小叮噹科學園區,大聖渡假,三義木雕博物館,谷關風景區,武陵農場,大坑風景區,亞哥花園,崎頂海水浴場

Related Posts with Thumbnails