19 oktober 2009

Dammen i höstskrud

Hösten kan vara bra fin ändå. Solen behöver inte lysa för att det ska kännas att det är någonting speciellt. Det har regnat från morgonen idag. Blöt, drypande, gnistrande höstfukt. Jag städar aldrig på hösten i min trädgård. Tror att det är bra för växterna att få möta kylan i fred och så är jag, om jag ska vara ärlig, lite less. Jag tycker att det är bra med årstidsväxlingarna. Det gör att allting kommer att kännas nytt och spännande igen till våren. Tror att många känner på det sättet.
En rostig blompinne som får stå kvar ute.
Dammen i höstskrud. Det finns risk, tror jag, att jag skulle kunna tråka ut er med mina bilder på dammen. Alltså det skulle kunna bli alldeles för många dammbilder så jag försöker att vara lite återhållsam med det. Jag älskar ju min stora damm! Men denna lägger jag ut, tog den alldeles nyss. Jag tycker att de där färgmässigt dämpade bilderna också kan vara vackra. Graderna i luften ligger på nivån att ishinnan på dammen har tinat.


Att sjön ligger så bra till så att man ser dammen och sjön samtidigt gör att det liksom blir en dubbel effekt av det hela. Och så bergen bortanför sjön är inte helt fel heller.


Lärkträdet håller på att fälla sina barr. En del hamnar i dammen. Det droppar av lärkträdsgrenarna efter regnet.Jag gillar verkligen de där vattenringarna. När jag gjorde dammen så ville jag förmedla uttrycket av en svart tjärn i skogen. Tycker jag har lyckats till stora delar.

16 kommentarer:

i Emmas vita hem sa...

Oj så vackert till du bor, som i en sagovärld. Huset ser helt fantastiskt ut också, med alla kakelugnar och detajer. Ha det gott! Många kramar Emma

Ruben sa...

Den vyn kan man se hur många gånger som helst. Så vackert! /Ruben

essemia sa...

Vilka ljuvliga bilder.
Hoppas du har en bra kväll.
Kram Elzie

Prästgårdseva sa...

Det är så osannolikt vackert, att du nog inte lär trötta ut oss i första taget. Att dina foton sen också håller så hög klass gör inte saken sämre. (Enkel kamera? Försöker så gott du kan?) Jag vill i alla fall bara se mer och mer. Det är få förunnat att ha din utsikt. Och jag älskar när man kan ta in omgivningen i sin trädgård. Jag tycker, det ser ut som om dammen hänger ihop med sjön även om den kanske ligger långt bort i verkligheten. Lite som när engelsmännen lät gräsmattan övergå i landskapet med betande får i bakgrunden, endast avskilda av en ha-ha. Och visst ligger sjön bra till men man kan ju också säga, att du placerat dammen rätt bra du också……

Annika Christensen sa...

Jag tappar andan............
Så vackert
ha en bra kväll
Annika

Elsa och Helena sa...

Sagolikt vackert som vanligt:) Underbara bilder.
Kram Helena

Anonym sa...

Du har verkligen lyckats med att fånga det trollska i din damm samt dina bilder.
Jag kommer absolut inte att ledsna på dina dammbilder, tvärtom så njuter jag till fullo.

Önskar dig en skön vecka
Kram Pernilla

Lantliv i Norregård sa...

Du kan visa hur många bilder Du vill!!! Din blogg är som en riktigt bra bok, som bara blir bättre och bättre.... Det bästa med den här är att vi har måååånga sidor kvar!! Och mycket att njuta av:o) Ljusstakarna köpte jag för ca 1.5 år sen. På Prästbostället utanför Kristianstad. Undrar om de finns nu.. De har webbutik också!!
Kramar Malin

Louise sa...

Njuter verkligen av dina bilder! det är som från en annan magisk värld!

Anita sa...

Men ... jag är helt förstummad. Så vackert du bor. En helt underbar trädgård och ett helt underbart hus. Och vilken vacker vy med dammen och sjön i skön harmoni. Förstår att du älskar din damm. Tycker mycket om bilderna med ringarna på vattnet. Magiskt.

Sjabbig men chic sa...

Ja, väldigt vackra, stämningsfulla bilder. Och vilken enormt vacker kuliss!

Kramis Lisa

AnnCharlotte sa...

JAg tror inte vi tröttnar på dammbilder....

AnnA sa...

Underbara bilder.
Du bor ju som en sagoprinsessa!
Jag har för mig att jag skrev till dig om ett ställe här i Åhus, med mängder av kaminer mm.
Visserligen långt att åka, men här är länken:
http://annama-trdgslivannatliv.blogspot.com/2009/10/valkommen-till.html
Ha det gott
i ditt slott!
hälsn
AnnA

Marie sa...

Nämen, hjälp, vilket fantastiskt vackert hus du har, jag blir alldeles stum! Och trädgården ser ut som en sagoträdgård, helt otroligt! Nu ska jag kika mer på din blogg!

Ha en fortsatt fin dag!
Kram Marie

Lilith sa...

Jag håller med det som någon skrev här tidigare, att ni bor så osannolikt vackert att man blir helt stum! Dina bilder är helt otroliga! Du har en enorm talang bakom kameran, det är då säkert. Det är inte vem som helst som lyckas ta sådana bilder, med en liten enkel kamera som du skriver dessutom.
Nej, dammen får vi inte nog av, visa så många bilder du vill av den! Den är så otroligt vacker med sjön och bergen i bakgrunden, vilken effekt! Den påminner faktiskt mycket om en skogstjärn, så där har du lyckats väldigt bra. Tänk att ha den där fantastiska utsikten, jag bara suckar av beundran... (Med risk för att det här börjar låta smörigt nu... Men jag bara älskar dina fantastiska bilder av ert vackra hus och trädgård, vill bara se mer, mer, mer!)
Önskar dig en fin höstvecka!

Magdalena sa...

Så vackert och fridfullt...
...och senare inlägg från skogen är sagolikt det också.
Stor kram på dig,
Magdalena/Color Sepia

Related Posts with Thumbnails