07 oktober 2009

Stora bäcken i djupa skogen

Man kan faktiskt säga att jag är en riktig naturromantiker. Eller någonting åt det hållet. Jag vill så gärna att de ska finnas; alverna, älvorna, skogsfrun och näcken. Igår var jag ut i djupa skogen och insöp skogens fuktiga höstdofter. Hade kameran med, den lilla rackaren som ibland bara lägger av, har ju fortfarande den kvar... Till slut kom jag fram till till den stora bäcken. Den skuttade och frustade fram genom skogen med små fall här och där. Spanade mig omkring i tron att jag kanske skulle få syn på något, det kändes så. Tog lite kort.


Jag började komma i rätt stämning och fotade lite mer


Tiden förändrades och vattnet började rinna annorlunda,
vad var på väg att hända?


När jag tog den här bilden kändes det som om någon tittade på mig...
hade jag råkat ett skogsväsen trots allt?
Om man tittar i mitten på bilden syns ett ansikte.
(alla mina bilder går att klicka på så blir de lite större)

Ja, ja vem vet? Jag var i alla fall i en skön naturromantisk stämning när jag promenerade tillbaka genom skogen till bilen. Kom upp på vägen och en bro, vilken den stora bäcken rinner under. Tittade ner, vattnet virvlade. Villa ta några mer bilder och för att hålla kameran stadig så satte jag mig helt enkelt ner på vägkanten på bron. Lutade mig ut över räcket. Ljudet av vattnet var ganska högt...så att jag hörde inte bussen när den kom. Alltså en stor buss med en massa människor i! Där, där på den lilla vägen! Och där sitter alltså jag vid vägkanten och böjer mig ut över räcket på bron... Jag kan ju tänka mig hur det såg ut. De behövde nog inte ens fundera om det var en galning på vägen, det var ju klart som korvspad! Jag klev upp så att bussen kunde passera och låtsades som om jag inte såg den. För vad är väl en stor buss när man nyss har träffat näcken?!

18 kommentarer:

Grinden på glänt sa...

Fantastiska bilder! Man börjar faktiskt fundera ibland när man känner sig iaktagen fast ingen är där (som syns iaf)..

Nordingården sa...

Ha, ha, va kul, ja de undrade säkert men vissa av dem med vett tänkte säkert, vilken konstnärlig kvinna, föd et är du verkligen, med ett sånt avckert hem och kan ta såna bilder i bäcken, ursnygga!!! Mari.

LantlivsAnette sa...

Hii..hiii..jaa, de undrade säkert...
Jag höll andan o trodde verkligen att du fångat ett väsen på bild..:)
Såååå vackra bilder..magiska..
Kraaam Anette

livet på utanäs sa...

Hej !
Vilka magiska bilder du visar , naturen är verkligen oslagbar ...så vackert och vilken duktig fotograf du är ...

Och VILKET HUS ... ett sånt som alla drömmer om ...
Hit kommer jag gärna igen =)
Ha det gott !
Sussi O

Gårdsromantik sa...

Men så vidunderligt vackra vattenvirvlar du fångat!

Ditt hus är ju också fantastiskt och alla vackra möbler!

Kram Maud

Ruben sa...

Vilket vatten! Vilka virvlar!! Här i närheten måste det ju bo massor av oknytt! Tur att du blev "väckt" av bussen, annars kanske du hade dragits ner i forsarna. Aj, aj. ;-) /Ruben

Lantliv i Norregård sa...

Hej!!
Jag njuter i fulla drag av dina bilder som vanligt!! Det är som att läsa en bok man bara vill ska fortsätta! Jag tycker jag skymtar en liten älva under en av stenarna på sista bilden....
Kram Kram Malin

Elsa och Helena sa...

Såg oxå ansiktet på bilden...med lite fantasi som ett madonnaansikte. Trodde faktiskt ett tag jag skulle se Näcken, men icke. Fantastiska bilder, sagolikt vackra.
Kram Helena

lottens vita och gröna sa...

guuuuuu så vackra bilder, trollsk stämning!!! varmkram lotten

Lillebeth sa...

Känner igen mig! Försöker vara ute minst en timme i naturen: i skogen helst.
Vilka vackra bilder. Tänker att jag i vinter ska visa lite bilder från min omgivning. Ha det gott!

Anonym sa...

Jag kände verkligen spänningen där vid bäcken, så fantastiska bilder du har tagit med "skruttkameran"
Ja, ibland tror jag nog att många i min by tror att jag är en "galning" ibland är jag ute på vägen och fotar i morgonrock ( bor mitt i een korsning!) och en del gånger ser dom mig gåendes med en hel driva med jättegrenar eller säckvis med kottar mm mm men jag tror att byborna börjar bli vana nu *hihi*

Kram Pernilla

Annika Christensen sa...

Underbart vackert. Tack för att du delar med dig av din skogspromenad och tankar.
Jag skulle kunna gjort likadant - varken ser eller hör. Fast en stor buss... så där mitt i skogen typ..
Härligt att få vara i sagans värld.
Super fin bilder visar du.
Ha det gott
annika

Bea sa...

Härligt med naturen och de smått förtrollande virvlarna i vattnet. Tänk, hur mycket skön avkoppling naturen kan ge.
Vackra bilder!
Må gott! /Bea

Katta sa...

Tänk om de hade vetat i bussen, då hade de väl allihopa stannat för att beskåda Näcken och då kanse de hade skrämt bort honom ;) Underbara naturbilder.Ha en bra helg, kram Katta

Siri sa...

Åh vilka härliga bilder du har tagit!!!
Hoppas du får en trevlig och mysig helg!

Lilith sa...

Du har verkligen tagit underbart vackra bilder, du hanterar verkligen kameran väl! Man riktigt känner den trolska stämningen, bara väntar på att en liten älva ska titta fram... Bäcken är så fin med sina virvlar och små forsar... Hade jag en sådan fin plats i min närhet skulle jag ofta gå dit och bara njuta!
Visst är det bra att ha en liten kamera som man bara kan stoppa i fickan och inte behöver vara så rädd om? Har också en sådan, och det är den som får följa med ut på promenader. Då behöver jag inte vara lika rädd för att tappa den eller ramla och slå sönder den som med den andra större kameran.
Rätt kul det där med bussen, undrar vad de tänkte! Måste erkänna att jag själv känner mig lite dum om jag står med kameran i högsta hugg vid vägkanten och det kommer en bil... Men det får man bjuda på, eller hur? ;)

Lilith sa...

Glömde skriva att jag varmt rekommenderar att åka till Italien, där finns det verkligen mycket att se och uppleva! Älskar de vackra gamla husen, den fantastiska naturen, bergen... Och du har rätt, kvällsljuset var något speciellt! :)

Gardenlife sa...

Spännande "möten" i skogen....; )
Forsatt trevlig helg!
/Janne

Related Posts with Thumbnails