27 oktober 2009

Vattenlekar

Oj så många många fina kommentarer jag har fått när jag visade lite bilder från min trädgård! Tack alla! Det känns så roligt! Det är så inspirerande när man får respons och jag blir så glad! Tusen tack!!
Så jag lägger ut några bilder till, bla detaljer på dimman i bäcken. Nästa inlägg blir nog inifrån huset, vad vet jag inte, vi får se.

Här börjar bäcken.


Det svarta vattnet ser ut att komma sprunget ur en källa eller en gammal brunn med mossiga stenar. Dimman ligger över ytan, redo att rinna tillsammans med vattnet ner över det första fallet.


Vi har en apparat som tillverkar dimma.
Det blir även små vattendroppar som studsar upp. Det ser så läckert ut!


Här är en bild på några av mina koikarpar som glider runt i den stora dammen.Det ser nästan ut som om de simmar i himlen.Just de här koiarna på bilden heter: Riddarhingsten, Pussmun, Apelsin och Lingon.


Här är en bild på en av mina vattenlekar. Det är ett vattenfall som kommer fram under en blomurna. Jag är så fascinerad av vatten! Man skulle kanske kunna säga att min trädgård är en vattenträdgård. Det stora temat är just vatten.

22 kommentarer:

Gunilla sa...

Otroligt fint.
Hur har du gjort så att vattnet kommer ur urnan?

Ha det gott
Gunilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Om jag jobbade på en tidning skulle jag komma till dig på studs! Det finns en tävling som heter Sveriges finaste trädgård, 3 kategorier tror jag. Det priset skulle du ta hem lätt. Allt vatten gör att det blir så där magiskt, och så dimman till det. Så vackert.
Ha en fin dag
Kramar
AnnaMaria

♥♫ FRK. NATTUGGLA sa...

Gud så häftigt...gillar bilden på "firrarna"...häftigt med molnen i vattnet...och sista bilden...vad är det du har där??? ngt. pärlband??? visst är det inspirerande med vatten och speglingar i det...tjusigt...kram...

Made in Persbo...Carina sa...

Nä sluta! Så LÄCKERT! Ja du, både ert hem och trädgåden är verkligen créme de la créme! Jag blir mållös!

Kram, Carina

Ruben sa...

Du har verkligen lyckats bra med dina vatten. Det ser så naturligt ut - och samtidigt så spännande! Kom på, att jag försökte göra ett inlägg om vatten en gång (på min gamla blogg). Du kanske skulle tycka det vore roligt att ta en titt? Inte för att lära för det behövs inte, men bara på kul. http://ruben.tradgardsblogg.se/22483/Vatten.html
Ha det gott! /Ruben

Anna sa...

Vatten är en viktig del av de fem elementen och trädgården blir ju så harmonisk när det finns vatten.Jag har en damm som rymmer ca 2500 liter och en liten på bara 140.Planerar en till hihi.Underbara bilder som alltid.HAr blivit beroende av din blogg.Kommer inte igång med min egen den känns så fjuttig på något vis.Ser fram emot fler bilder.kramis Anna

Anonym sa...

Vad fint! Det verkar svårt att ha fiskar? Oh vilket jobb du lagt ner.
Kram Susanne
www.pilgarden.blogg.se

Anja sa...

Oj, oj så fint! Verkligen läckra bilder på vacker vattenanläggning./Anja

Lisas torp sa...

Lika ljuvligt att se dina vattenlekar - det sätter igång fantasin och jag kan tänka mej att man blir helt fast när man står i närheten och får uppleva detta med ljudet också!
Ja, det ser verkligen ut som om koiarna simmar i himlen - så stilla vattnet är där!
Så härligt, njutbart att du bjuder oss på dina vackra bilder!
Kram
Lisa

HelenJ sa...

Jag är också fascinerad av vatten, och det första jag gjorde efter att ha grävt upp hela tomten för jordvärme var att anlägga en damm med vattenfall. Men eftersom min tomt är ganska blygsam i storlek har jag ingen möjlighet att skapa sådana underbara vattenlekar som du har gjort. Jag får nöja med mig att njuta av dina härliga bilder istället! =)
/Helen
PS: Du känner väl till arrangemanget "Tusen trädgårdar" som går av stapeln i augusti nästa år? Du borde absolut fundera på att vara med där!

Vit som snö sa...

Fantastiskt vackert! Jag vill bara nominera dej till årets trädgård! Är det ok?!
Kram Cilla

i Emmas vita hem sa...

Hej! Ljuvliga bilder, missade ditt förra inlägg, så jag har suttit och njutit av det också...helt otroligt vackert, man förstår inte att det verkligen finns i verkligheten! Många kramar Emma

The Secret Garden sa...

Gunilla: vattnet kommer inte ut ur urnan utan det rinner fram under urnan, på en stenplatta och sedan ner i en stor tunna.

HelenJ: Det där arrangemanget med "Tusen Trädgårdar" kände jag inte till, men det låter klart intressant! Tack för tipset!

Cilla: att nominera mig till Årets Trädgård får mig att känna att trädgården inte är färdig...eller att jag har tagit för "bra" bilder..men klar blir den väl aldrig å andra sidan. Hur går en sådan nominering till, skickar man in bilder eller vad? Låter klart spännande!

Lantliv sa...

Bara drömmer mig bort för en stund...vilken underbar trädgård.
Finns inget bättre än att lyssna på vatten som leker..
Bara bott där i 4 år....

Men du nu blev jag inte alls nyfiken på vad som hände då du köpte soffan på blocket.....

Emmas utsikt sa...

Nej jag bara döööööööör så fina bilder.... Ge dig! Alltså NÄR får vi se hela härligheten i en av go´tidningarna??? Eller varför inte ge ut en bok? Jag skulle köpa!

Elin sa...

Så kul att du tittade förbi min blogg och tack för din så fina kommentar du lämnade efter dig... Du är så välkommen tillbaka... Men vilket underbart hem du har... Så vackert... Nu ska jag titta vidare här... så mycket fint du visar...

Många kramar
Elin

Lillebeth sa...

Så vackert med allt ditt vatten och din skicklighet som fotograf gör vattnet rättvisa.

Millas hem sa...

Underbart lekfulla bilder!!

Kram Camilla

Lantliv i Norregård sa...

Jag säger som någon innan här!! Gör en bok... Den skulle bli magiskt underbar!!!!
Kram Malin

Lilith sa...

Vilket vackert vattentema du har, dimman är bara för läcker! Och vattnet som kommer fram under blomurnan är verkligen spännande. :) Härligt med så mycket vatten i trädgården, det ger den en helt annan dimension! :)
Ha en bra fortsättning på veckan! :)

Anonym sa...

Hej hittat hit av en slump. Tittat bakåt lite
oj vilka vackra bilder du tagit. Vilken trädgård, men det måste ha kostat svett och arbete för att få det så fint. Huset går inte det heller av för hackor.
Ska följa din blogg i framtiden. Lycka till.

Galleri Hönshuset sa...

Hej, allt väl?

Jag har sagt det förut och jag säger det igen...Så vackert Så magiskt och Så häftigt!Tidningarna borde redan ha hittat till dig...

Ha det gott. Kram Pirre

Related Posts with Thumbnails