10 november 2014

Äkta Människor..

Det är inte lätt! Det har nog ingen påstått heller. Att få vara en person som räknas lika bland andra människor. Känslan finns där; Vissheten; Vetskapen; När en del inte passar in. In i gemenskapen; som finns, oavsett vad som sägs.
Och vad som visas utåt.
Byn, där jag för tillfället i min vistelse i detta universum bor //för vem vet vart man hamnar sedan liksom....// har haft partaj för att samla in pengar till luftvärmepumpar till den gemensamma Bygdegården. Jättebra initiativ!
För detta ändamål anordnades en Auktion där folk lämnade in saker som såldes och pengarna för föremålen ska användas till värmepumparna. Sedan på kvällen fortsatte eventet med kulinariska rätter och musik bla.
Byns fb-sida, DevilsVillage som den heter på Facebook, har en egen grupp på just Facebook, gruppen är riktad till bybor /och andra som känner för att vara med/.
Jag är, som bekant, inte någon stor anhängare av mediet Facebook, men eftersom jag bor här i byn, sedan 10 år tillbaka, skickade jag en "vänförfrågan" om att få bli medlem i gruppen på nu 145 medlemmar i DevilsVillage-gruppen på Facebook...
Och.... Ja, jag är fortfarande inte med.

Och det här visste jag ju när jag till auktionen lämnade en stor photoprint, foto A2 storlek, som bidrag till kostnaden av luftvärmepumparna.Good will thinking.

På gruppens Facebooksida efter festen kan man bla läsa detta:7 kommentarer:

Meta sa...

Är det den svenska avundsjukan eller jantelagen som råder där "du ska inte tro du är nåt" . Kan jag undra
Ha en bra dag
Meta

Anonym sa...

som urinnevånare på en skärgårdsö kan jag ge dig rådet ta inte åt dig ett dugg. Trots det faktum att så tänker man är det inte riktat till dig som inflyttad utan mera en stolthet att vara trygg i sin miljö . Att man som på min ö står i båten sommargäster inflyttade sitter. ... Vi och dom . På min ö köper kapitalet våra hus för miljoner men dom kan inte köpa tillhörigheten genom generationer Allt har ett pris men inte tillhörigheten . Så se det med ro inte personligt alls . Rötter är rötter tre generationer tar det och du kan aldrig bli av med det Du och alla de inflyttade har er egen lilla klan ja för just klantillhörighet kan man jämföra med . Och även om vi i Sverige inte har som i Skottland rutmönster på kiltarna har vi kiltar på, symboliska kiltar . Mvh helena

Anonym sa...

Ja vad ska man säga, revirpinkande på hög nivå, inskränkthet till tusen, och inte vana att leva med andra sorters människor i andra miljöer. Sorgligt på ett sätt, och läskigt också detta med VI och DOM.
Mycket rädsla finns nog också för
DOM (andra). Det kanske ändå inte är så konstigt att krigen frodas överallt i världen. Trodde nog att denna typ av problem var utdöda i ett modernt land som Sverige men tydligen inte. Tur man bor i "storstan".
MVH Ingela

skogsnuvan sa...

Så hemskt, infödd. Jo jag har hört att det är svårt att smälta in i såna här byar men det där var ju verkligen på gränsen till oförskämt må jag säga.

Anonym sa...

Suck....ja....ta inte åt dig....det är väl deras förlust om dom inte släpper in någon annan i sin gemenskap....borde dom inte vara glad att någon flyttar dit istället....?Men jag har tyvärr hört fler som flyttat utanför stan ett tag men som tröttnat för dom har ju inte lärt känna någon där....
Ha en fin dag iallfall! Kram/Nettan

Linda sa...

Hej! Det var jag som skrev det där inlägget på FB och jag ber så hemskt mycket om ursäkt för mitt plumpa uttryck, jag håller med om att det är dumt skrivet! Det var lite menat som någon ovanför här skrev; att jag kände mig stolt och trygg över den bygd som jag kommer ifrån. Noterar man också tidpunkten för när jag skrev inlägget så tycker jag det visar lite på att det kanske inte var riktigt genomtänkt innan publicering. Jag var glad, smått berusad, och fylld med kärlek till bygden och alla dess invånare som bidrar till en känsla av hemma. Och det spelar absolut ingen roll om man är infödd eller inflyttad. För att bli en äkta Fanbybo, enligt mig iaf, så krävs det bara en sak; att flytta dit! För om inga flyttar dit så finns det snart ingen hembygd för mig att återvända till.

Men återigen, jag ber så hemskt mycket om ursäkt för mitt inlägg och om jag fick dig, eller någon annan, att känna sig illa till mods!

// Linda

kopi sa...

Hello! I think these information Will be helpful for you.

revistadigitaldelaescena.org
caradaftarsbobetbola.com
Thank you!

Related Posts with Thumbnails