16 juni 2013

Blomsterstressen...

Det är konstigt. Ju mer man har att göra desto mindre tycks bli gjort. Just nu känns det i alla fall så. Den här sommaren är konstig, riktigt stressande faktiskt. Eftersom så många blommor blommar samtidigt så hinner jag inte med. Jag ska plantera, rensa, anlägga, vattna, fotografera, jobba, mata djur, leta bilder till mina kommande fotoutställningar, printa bilder och rama in bilder!
Allt det här ska ske samtidigt och jag hinner inte. Det är då det händer...jag blir liksom slö och stressad samtidigt. Svårt att förklara känslan. Att inte räcka till, att behöva vara flera i samma person, samtidigt. Fotar jag inte blommorna när de är som bäst har jag sedan inga bilder att sälja, rensar och vattnar jag inte växer inte blommorna, ogräset tar över och jag har inget att fotografera etc. Allt går bara runt och sitter fast i varandra.

Förra året när jag och trädgården var med i Lands Öppen Trädgård och Tusen Trädgårdar, så hade en människa skrivit i gästboken, (galleriets gästbok!)
"vackra foton men dock finns det brännässlor i trädgården!" Efter det går brännässlorna under namnet "dock" här hemma...
Det här året ska jag nog sätta upp en varningsskylt/lista som besökare kan läsa innan de inträder i trädgården vilken innehåller hemligheter i form utav brännässlor.
Det blir lite som i England och deras Yellow Book.
Varning för: ogräs, giftiga växter, djupa dammar, hungriga fiskar, nedhängande grenar, ojämn mark, hala broar, våta fontäner, blöta bäckar, estetiskt trädgårdspynt, fula färger, för många fotografier och fel motiv, halkiga grusgångar, varmt växthus, torrt fika, spinnande spindlar, svirrande svalor, irrande myror, lågt flygande trastar, smygande kattor, bökande grävlingar, hästlukt, blomdoft och helt naturlig lantluft!

7 kommentarer:

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com sa...

Ja, varning för livet! Det är skitfarligt! Alla dör!

Anonym sa...

Petimetrar finns det överallt. Dem gör man bäst i att ignorera. Sköt om dig och ta det lugnt mitt i alla måsten. Vi vill fortsätta njuta av allt vackert du har i din trädgård.

Hälsar
Katarina, utan blogg.

lisashus sa...

Jag känner igen det här, nu när allt tycks ta en väldig fart! Det fullständigt exploderar ju i trädgården - både blommor och för att inte tala om allt ogräs och en och annan "dock" finns hos mej också!:)

Fin bild!
Lisa

Anonym sa...

Usch för denna förbannade stress, den kan ställa till med mycket oreda inombords. Det bästa man kan göra är ju ändå att göra klart en sak i taget....
Vilken gnällspik till besökare, men i en trädgård är det ju ändå upp till betraktaren vad man väljer att se......
Haha, det där med skylten var kul!

Ta väl hand om dig hälsar Susanne

Nora sa...

Med en sån kommentar bevisar man bara sitt dåliga humör, negativa inställning eller totala okunnighet om allt bra med brännässlan. Jag har också brännässlor i ett hörn i trädgården och de vårdar jag ömt:-) Den bidrar ju till goda soppor på våren och fantastisk gödselvatten nu på sommaren. Jag vill inte ha den i rabatterna, men jag vill inte vara utan den i trädgården:-)
Hoppas du hinner njuta lite av din trädgård också, trots alla måsten!

Anonym sa...

Nässlor MÅSTE finnas i en trädgård! Hur skulle man annars kunna ha skira nässelfjärilar som flyger runt? Jag har också nässlor. :)

Unknown sa...

Brændenælden den stikker, men hvor er den dog køn!!

Related Posts with Thumbnails