03 maj 2012

Damm Två...

Visar några anläggningsbilder från dammprojekt nummer två. Det är en alldeles ny damm som fylldes med vatten förra året. Det är en del pyssel när man gör dammar. Den här är lite enklare än den stora dammen för här lutar det nästan inte alls. Så här ser det ut mot söder. Mina tre labradorer, Gina, Maja och Ella har matte placerat där för att man ska få en uppfattning om storleken. Den här dammen är mindre än den "rätta" dammen. 

Så här ser det ut i öster där solen går upp. Vi har sjöutsikt där med. Sjön går i vinkel öster-söder och vår gård ligger längst upp på höjden så det är en riktigt härlig utsikt. Här ser man en del av hästhagen också. Och varför jag inte använt mig av en del av hästhagen här för att utvidga trädgården är för att avloppsbrunnen ligger där i kanten. Man kan se den längst till höger i bild. Och jag vägrar att ha en avloppsbrunn i min trädgård! När den ska tömmas så kommer folk och släpar en gigantisk slang drypande av folkskit och annat äckel...
Den där jordhögen är jord från när vi grävde dammen. Jag ska göra nåt av den. Har mina idéer. 

Så här ser det ut mot norr. Det här är det andra huset på gården. Min bil står där och är alldeles otvättad, som vanligt. Jag har aldrig bytt bil, har inte haft nån anledning så länge den funkar och tar mig dit jag ska. Snart är den 22 år.
Jag gillar när huset speglar sig i dammen. Så är det också med huset vi bor i, det gula, och det är planerat att vara så; att fånga speglingen.
Det gröna som flyter på vattnet är andmat, emna, som övervintrat infrusen i isen. Nu hjälper den till att rena vattnet innan filtret kommer igång. Det är i den här dammen som fiskarna ska få sitt nya hem. 

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk om jag kunde få "hyra" dig till min trädgård! Jag tycker du har lyckats med allt:)
Skorpan

lisashus sa...

Så spännande att få se lite från den andra dammen och lite anläggning! Antar att det är ett ganska stort projekt med en så stor damm...! Så vackert ni bor och så fint när huset speglar sej i dammen!

Lisa

Hanna sa...

Vilken utsikt du har.
Ha en fin kväll!
Kram
Hanna

Anonym sa...

Oj, en till damm, spännande! :)
Jättefint när det spelar sig i dammen...huset alltså....
Vilket bra planteringsbord du har....helt perfekt ju...Jag gillar också när det finns såna enkla och praktiska lösningar.....att bara sopa ner resterna på marken.....:)
Vilken underbar tid det är nu! jag har också sått lite mer fröer....får se om jag hinner med alla....har inget växthus men jag försöker så gott det går....det är så roligt sen i sommar om man lyckats dra upp lite plantor själv....
Hoppas du har en bra vecka!
Kram/Nettan

Marie Lithén sa...

spännande, ser ut att bli så fint så!

Anonym sa...

Hittade din blogg för en tid sedan och jag blev så imponerad av ditt fantastiska hus och din underbara trädgård. Jag såg också trädgårdstoppen när din trädgård presenterades. Lycka till med dammprojektet/ Eva i Örnsköldsvik

bakom berget sa...

Ni har en sån vacker trädgård och när jag såg ditt växthus i Trädgårdstoppen svimmade jag nästan. Såå jäkla fint!
Appropå kyla i växthuset. Tänd en jädrans massa värmeljus till natten. Det värmer mer än man kan tro.
Ha en fin fortsättning på helgen nu!
Kram Åsa.

Related Posts with Thumbnails