07 maj 2012

Vikten av ett stativ...

Är man lat och bekväm så får man skylla sig själv! Att släpa med ett stativ när man fotograferar känns inte så bekvämt alla gånger. Det är bökigt, tungt och allmänt krångligt. Men ibland ångrar man sig som en tok att man var så lat och lät det ligga hemma. Det här är en sån gång. Jag fotade och höll kameran på frihand. Hade bilden med stort B på gång kände jag...och svor för mig själv att jag låtit latmasken lämna stativet hemma. Det här är en detalj från den där bilden som skulle blivit suverän. Men men...nästa gång ska stativet med! Det knepiga då är att ljuset kommer att vara annorlunda. Tänk om man kunde spola tiden tillbaka!
Som en återkoppling till det förra inlägget så vill jag tacka för alla peppande ord. Ni är så fina! 

5 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag är inte riktigt bekväm med att ta bilder med stativ, är nog för "rörlig", men helt klart behövs det, för när man blir lite exalterad är det inte så lätt att vara stadig på handen=)

Bilden är oavsett helt magisk!

Ha en fin dag!
Kram,
Regina

Nette Cecilia sa...

Jag fotograferar alltid på frihand .Det är bara att göra som skidskyttarna ,stå stadigt bredbent ,håll andan o knäpp .kram Nette

Anonym sa...

Grattis till att er trädgård var bland de 6 bästa på trädgårdstoppen! Karin

Yvonne sa...

Hej! Min pappa är fotograf. Som pensionär har han börjat med digital kamera. Han promenerar mycket och fotograferar det han ser, stort som smått, året runt. Han använder ett bröststativ som är lätt att ta med på promenaderna. Ett litet tips :)
/Yvonne

MalinMatilda sa...

Ännu värre med föräldrar som inte är uppmuntrande; hoppas att du tagit dig ur det nu. Det är du verkligen värd, Wictoria och GRATTIS till deltagandet i Trädgårdstoppen! Något du skapat helt själv med din man, så vackert att folk gärna kommer för att se. Så även jag...
Kram
/*

Related Posts with Thumbnails