29 april 2012

Mitt planteringsbord...

Så här ser mitt planteringsbord ut! En stor trasig plywoodskiva och två enkla träbockar. Det bästa planteringsbord man kan ha. När man är klar plockar man undan det. 

Det är bara att slabba ner allt man kan. Spelar ingen roll hur skitigt det blir och det behöver inte städas efteråt. Enkelt och lättsamt, sånt gillar jag. Höjden på bordet är precis lagom. Skivan lutar så att vattnet från krukorna rinner av.
På ena sidan bordet har jag en säck med näringsrikare jord. Den jorden fyller jag nästan hela krukan med. På andra sidan bordet ligger en säck med såjord och den toppar jag med så att fröna kan gro lättare. På det här sättet så slipper man hålla på att kruka om plantorna, i alla fall om man redan från början har tillräckligt stora krukor. Det spar tid och arbete, som man kan lägga på annat.

Jag doppar ner hela krukorna i en hink med vatten så att de blir rejält genomblöta.  

Ner med hela krukorna, precis under vattenytan, och så snabbt upp igen. Jag håller inte på att vattna dem med kanna eller slang när jag ska blöta jorden innan sådd. Det här är det snabbaste och effektivaste sättet.  

Här står de färdiga krukorna med sina frön. Årets frösådder är klara. Nu ska de gro och spira...förhoppningsvis! :) 

9 kommentarer:

Lyckans Smed sa...

Härligt! Jag önskar att jag hade bättre plats men nu är alla fönster OCH ett bord jag släpat fram vid ett av dem fulla med både frö-sådder, groende sticklingar och de vanliga krukväxterna...

Anonym sa...

Planteringsbord är ju inte min grej "skrattar" Maken min har försökt med alla tänkbara varianter och det slutar ALLTID med att hans fru ligger på knä på marken bredvid med jordsäckarna, krukor och allt annat nödvändigt spritt runt omkring. Däremot trivs jag ypperligt när jag börjar sådderna, vid nyår, i min källare. Där klarar jag galant att ha jordsäcken i ena vaskhon och själv står jag snällt kvar vid bänken =)
Nu ska jag ut och plantera änglatrumperna jag köpte igår, naturligtvis och ligger jag på knä på marken "blink"
Kram gittan

lisashus sa...

Så himla praktiskt och bra och tack för en lektion i själva sådden!
Åh, så många krukor du har och så skönt med ett glashus att ha dem i!

Spännande att se sen när det börjar spira!
Tack för bra tips!
Lisa

Hanna sa...

Ha en fin Valborg och 1maj.
Kram
Hanna

Agnes Maria sa...

Hej hopp !

Såg på Trädgårdstoppen er fantastiskt fina trädgård, och ert underbart vackra hus, blev så inspirerad och glad.

Toppen oxå att man kan få det så lummigt och fint i zon 6-7 det inspirerar verkligen !!!!

Kul att du har en blogg, som man kan följa och få fina tips av.

Och sen en sak till, VILKA VACKRA FOTON !!!

Ha en fin helg !

Trädgårdskram Åsa

nilla|utanpunkt sa...

Här kommer en hälsning från en "gammal" bloggbekant (motsträvigträdgårdsdesigner/utanpunkt). Har just tittat på tv8 play om din trädgård och är helt stum av beundran. Trädgården är makalöst vacker, och möbler och andra prylar så fint inkorporerade. Vilket fantastiskt jobb ni gjort på så kort tid. Hoppas jag får chansen att besöka er någon gång.
Ha det så gott.
Nilla

Meta sa...

Oj Oj vad du är duktig på att sätta frön, tänk om jag vore det. tur kanske har inte plats än på min koloni för sånt men det kommer kanske.
Hälsning meta

Godastunder-tokigaidéer sa...

Det car en bra ide. Jag brukar hamna sittande på gräsmattan men med tanke på att maninte är 20 längre är det inte det bästa stället....
'
Kram Anna

LadyBond sa...

Hejsan mästerfotografen och smakfulla trädgårdsmästarinnan.. ville bara tala om att du har en liten utmaning att hämta hos mig om du vill.

Ladybond

Related Posts with Thumbnails