05 maj 2012

Jaha...?

Äntligen helg och så mycket att göra! Vaknar och vad ser jag? Jo, ett rejält bakslag, det snöar, är kallt och snön ligger kvar. I växthuset har späda blomster tittat upp och rökröret till vedspisen är fortfarande inte uppsatt...(!) det är till att använda element för att rädda blombäbisarna. Och så denna Härjeåns Nät som levererar elen, alltså äger ledningarna som elen kommer i...inte bra, inte bra alls. Bara för någon dag sedan var det samma visa igen; det blåste litet och strömmen kom och gick hela tiden. Blir det strömavbrott inatt så går det åt h-vete med de älskade invånarna i växthuset!
Ska se om jag kan jaga ut mannen och ordna det där rökröret när han kommer hem...det är verkligen dags nu!
Eller ska jag kanske ta in hästen i växthuset över natten....och hoppas på att hans kroppsvärme är tillräcklig för att värma växthuset. Men då kissar han väl så det rinner ner bland plattorna och tänk om han blir rädd och försöker bryta sig ut...
Den där vedspisen var/är ju lösningen på dessa bekymmer. 

9 kommentarer:

Viola_T sa...

Något ovanliga majbekymmer ;-(

Lottas Fotografi sa...

Usch då! Hoppas det är snabbt över!

gunsan sa...

Fy så trist.Snö i Maj.Hoppas du får till med vedspisen.MVH

lisashus sa...

Sicket elände ni har fått! Känner igen dessa bakslag från april, då vi också fick blommorna övertäckta med snö, som tur var hade vi el i alla fall! Hoppas att det löser sej med värmen i växthuset!

Lisa

Carita och Bertel sa...

Jag avundas dig inte, jag trodde vi skulle få en släng av detta också men vi klarade oss den här gången. Hoppas allt klarar sig.
Här är det väldigt blåsigt så saker flyger omkring.
Hölsningar Carita

samson sa...

Hästen som värmepanna ha ha risken är nog stor att han äter upp dina plantor
NÄ,jaga du ut gubben istället
ha det så bra i snön
maggan

Tant Otteskrufv sa...

Ställ dit grillen vetja, och passa på att laga något smaskigt på glödbädden! Så gjorde vi härom året vid ett sent bakslag och det fungerade.

Merja sa...

Inte kul med snö...men fin bild! Såg eran trädgård på Trädgårdstoppen. Fint!!
Trevlig helg!

Berit sa...

Ja inte har det varit en rolig dag idag:( som tur är så har jag alla mina plantor inne än...för en massa snö är inte kul.Nu har det då slutat snöa här iallafall..men det är väl 1 dm snö ute
Ha en underbar helg!!

Related Posts with Thumbnails