03 maj 2013

Säkert en Fågel...

En Domherre, antagligen, för de kan vara riktigt elaka!
Det är nåt djur som nyper av blåsipporna i trädgården. Det blev jag varse när jag låg platt på marken och kämpande med att komma ner med ansiktet i marknivå för att få rätt perspektiv på bilderna när jag fotade de där väna små blå sipporna. Först tänkte jag: "typiskt att det ska sticka upp små pinnar mitt bland sipporna och förstöra bilden!" Och sedan insåg jag att de där pinnarna var stjälkarna av blåsippor som mist sina huvuden. De hade blivit halshuggna!
Domherren misstänker jag för det är en ful fågel som nyper av knoppar. De brukar komma i flock och ta varenda äppelblomsknopp på äppelträdet.
Det här året ska jag hålla koll på de elaka domherrarna och så ska de få sina fiskar varma ifall de ger sig på äppelknoppen det här året med.
"Flyg Fula Fågel bort annars åker du på en propp!"

8 kommentarer:

Viola_T sa...

Men - jag tror inte fåglarna gör det här för att vara dumma eller fulingar!

Jag har gulsparvar som nyper av oreganons toppar. Det gör de antagligen för smakens /matens skull.
Jag tycker inte att naturens ordning är ful även om vi människor blir missnöjda och sura då vackra och värdefulla blommor nyps av. Tulpaner som blir rådjursmat är absolut inte kul. Men dumma och elaka, nja ;-) Det är nog förbehållet oss människor :-(

Viola_T sa...

Glömde skriva att trots de uppstickande tomma stjälkarna är din blid väldigt vacker. You´ve got it!

skogsnuvan sa...

Jag bort dom bara. Här äter dom bara solrosfrö och det är massor med fåglar här och hundratals bofinkar men dom ger sig väl snart iväg

ingenjörernas trädgård sa...

Oerhört vackert bild!!!!

Anonym sa...

Det kanske är koltrasten? DET är en riktigt ful fågel. Väcker mig varje morgon med sin gälla stämma :-)
Domherren däremot, är en magisk julkortsfågel för mig.
Ann

Anonym sa...

Förresten så är blommor till för att ätas av fåglar - det är så blommorna fortplantar sig. De är däremot INTE till för att beundras av människor. ;-)
Ann

Gela sa...

Sååå härligt att komma in hit till din fina blogg. Har läst lite nu när tid fanns på morgonen. Jag tyckte luktärtorna i ett tidigare inlägg var fina med de härligt slitna profilerna i bakgrunden=). Önskar dig en toppen helg/Gela

Anonym sa...

VIMAX Pills Canada adalah Obat herbal Alami yang sangat Ampuh Dan Teruji berhasiat untuk Memperbesar Dan memperpanjang Penis .
obat pembesar penis
Vimax Pills menggunakan Beberapa jenis tumbuhan yang ditemukan di Polinesia Yang Bermanfaat Untuk Memperbesar Dan Memperpanjang Penis,.

Related Posts with Thumbnails