16 maj 2011

Magi...

En tidig morgon efter en kall natt gick jag genom skogen till en å i närheten. Solen hade ännu inte gått upp och det var lite ruggigt och kyligt. När jag kom fram till vattnet såg allt så tråkigt och vanligt ut. Jag blev lite besviken och beslöt mig för att gå tillbaka hem. Något fick mig att vända mig om i just den stunden. Det var tur det för solen hade smugit sig upp och spritt sin magi över det svarta vattnet. En gyllene dimma blev plötsligt synlig. Det kändes som om jag befann mig i en annan värld.

En spindeltråd bildar en bro över vattnet.

Det är sådana här gånger som man vill att tiden ska gå lite långsammare.

Ljuset och mörkret, det svarta och det gyllene.
Plötsligt var stunden över och morgonen blev som vanligt igen. Jag fortsatte min vandring i skogen och fotade andra saker som dök upp i min väg.
Till alla er som vill se bilder från trädgården så kan jag lova att det kommer framöver. Just nu finns inte så mycket att visa. Och till alla er som gillar inredning så kommer det nog bilder från huset också framöver. Jag har börjat tycka att det är så roligt att fota i naturen! Att göra naturbilder som inte bara är avbildande utan lite mer konstnärliga, jag försöker i alla fall.
Jag vill tacka för alla fina kommentarer som jag fick om Leo. Det värmer!

12 kommentarer:

gunsan sa...

Underbara bilder.

Sophia Callmer sa...

Helt fantastiska bilder! Att fota i naturen är roligt och spännande och just mycket beroende av ljuset, precis som du beskriver här, och det gäller ju att vara ute, det gör det så frustrerande i bland att åka bil och inte ha tid att stanna när man ser att ljuset är speciellt.
Vilket fantastiskt fint kaninliv din kanin Leo haft, jag förstår att du saknar honom alldeles oerhört, det är det svåra med djur! Tänk om alla kaniner fick ha det sådär bra som din Leo, det är nog rätt ovanligt, häftigt att han var vän med hundarna. kram! Sophia

Lisas torp sa...

I vanligt ordning har du en förmåga att förmedla magi i dina bilder! Vilken stämning du visar här, både i färgerna och ljuset.
Alltid lika spännande att se dina bilder!
Lisa

IreneL sa...

Wow..vilka underbara magiska bilder!
Ha en fin dag!

Norrfrids Eija sa...

It´s pure magic!

Lillianna sa...

Väldigt vackert med din magiska damm! Underbart ljus just den korta stunden!

/Lillianna

Hanna sa...

Fina bilder du bjuder på. Ha en bra måndags kväll.
kram
Hanna

Henrietta sa...

Underbara fantastisk vackert. What time this was, fem eller!? Really amazing.
Henrietta

Torprosen sa...

Så underbart fina bilder du tagit..visst är det underbart när vatten möter ljuset..Ha en fin kväll önskar Torprosen

Lilith sa...

Verkligen magiska bilder! Kan riktigt känna stämningen där i den tidiga morgonen vid åkanten. Visst är ljuset helt fantastiskt just tidigt på morgonen, när naturen ännu inte vaknat till liv inför den nya dagen!
Åh så ledsen jag blev när jag läste om Leo, det riktigt skar till i mitt hjärta när jag läste bakåt om hur du bar honom i famnen när han höll på att gå bort... Så fint att han fick en sista rundvandring i trädgården tillsammans med dig. Får nästan tårar i ögonen här där jag sitter, för jag vet så väl hur det känns att mista ett älskat djur som man haft i många, måmga år. Tomheten de lämnar egter sig, känslan av att någon fattas, att allt inte längre är som det ska. Att ha djur ger så otroligt mycket, det är något man inte skulle vilja vara utan, men det allra, allra svåraste är just när de blir sjuka och gamla och lämnar oss... Man fäster sig så otroligt vid de fyrfota vännerna. En stor tröstekram till dig från mig! Jag är säker på att Leo finns med dig i huset, alltid, trots att han inte längre finns!

vintagepia sa...

Hei...førr en nydeli` blogg og så nydeli`e bilda!! Korr trist mæ din go`e kanin...vesst ser han intligent ut :o)Har lagt meg tell som føllar før deg bli eg å komme telbakers tell!!
Vintagepia

Giraphen sa...

Vilka fantastiska bilder!

Related Posts with Thumbnails