16 maj 2013

Listan...

Dödslistan, so far.. i Trädgården:

  • Hasselörten
  • Alla (4) rosor Félicité Parmentier (de hade hunnit bli buskar nu..)
  • Kaprifolerna
  • Lavendeln
  • Kaukasisk förgätmigej (den ena)
  • Lammöronen, allihop
  • Brokbladig revsuga, hela gänget
Blir så less på att hålla på med trädgård här i Norr!!! Det är att börja från noll med saker och ting varje år. Precis när växterna har börjat bli fina och stora så dör de över vintern på nåt sätt.
Tänk om min trädgård kunde bli sponsrad av någon handelsträdgård!!!??
Hallå, här finns jag!!
Ni skulle gärna få ersätta mina döda växter med nya plantor mot att jag gör reklam för er affär.
Vilken bra idé! Får se om nån hör av sig...


6 kommentarer:

lotta på solrum trädgård sa...

hej...sorgligt! men det har varit tufft för alla, även i zon 1-2 där jag bor. tjältorkade gulbruna enar, rosor, murgröna, vintergröna efter denna kalla och soliga vår. till och med min gamla, gamla stora mme plantier verkar avlidit.
sorgligt, verkligen...

Asta sa...

I år behöver du inte bo i norr. Den vinter som varit har tagit massor av mina växter här längre söderöver också. Vi fick lite värme i februari som gjorde att snön smälte. Sedan blev det smällkallt i en halv evighet = döda växter. Kommer själv att byta ut några döda klätterrosor mot Klematis och hoppas på att de klara vintern bättre.

Meta sa...

Det är inte bara i norr som växter dör detta året även i Småland har de slutat sitt fina vackra liv.
Fin bild på Lammörat du visar.
Ha en riktigt fin Pingst
Kram Meta

yvonne sa...

Hej
Här finns också en dödslista, på både djur och växter. Hörde att alla barn i vårat område har/haft panikångest. Jag tycker döden breder ut sig från alla håll. Man får försöka hålla sig munter med sin hobby så gott det går.
Kram Yvonne

Anonym sa...

Min lista är längre än din och jag bor söder om Uppsala...Är glad för alla mina frösådder och sticklingar så att jag har något att stoppa i de tomma hålen i rabatterna. / Lotta

skogsnuvan sa...

Nog är det ett evigt kämpande med växerna minsann men vi är ju tuffa människor eftersom vi ger oss på det nästan omöjliga. Tänk dom i Skåne som bara behöver pilla ner lite frön och dom kommer upp och fryser inte på vintern.

Related Posts with Thumbnails