14 mars 2010

Detaljer

Någonting som jag tycker är spännande är detaljer. Det är ofta detaljerna som ögat drar sig till och sänder små signaler till hjärnan, vilken sedan, blixtsnabbt, avgör om vi kommer att tycka om det vi ser eller inte. Något som jag föll pladask för är mönstret på den här Howardfåtöljen. De slingrande buktorna och kontrasten mellan ljus och mörker tilltalade mitt estetiska sinne så pass mycket att det resulterade i, någonting för mig mycket ovanligt, ett impulsköp.


Nu står Howardfåtöljen hemma hos mig i biblioteket. Det vågade grafiska mönstret utgör en häftig kontrast till rummet. Det fungerar och det blir en egen stil och lite busigt samtidigt. Sånt gillar jag. Om jag ångrar mitt impulsköp? Inte det minsta!


Andra detaljer ser man inte vid den första anblicken. Jag fotade ljuset som studsade runt och sedan upptäckte jag att mitt öga syns i en av de små speglarna på klotet. Spännande.


Bakom spetsmönstret på ramen sitter spegelglas.

Det gustavianska vitrinskåpet återser ljuset efter den mörka årstiden.


Mönster från fönster. Ljuset silas in och ger spännande skuggor.


Den gustavianska buffén har fått ett spetsmönster av gardinen.


Några tofsar hänger på dörrhandtaget in till salen.
De har hängt där så länge att jag inte ser dem längre.


Den lilla kaninfamiljen sitter i sitt bo under ett bord i salen i väntan på att få komma ut i trädgården.


Spelet mellan ljus och mörker.
Gustavianska rosen. Väntade länge för att få tag på de här stolarna, till rätt pris.


Här ligger Gina och solar sig. Framför vedspisen i köket har vi gjutit en platta. Gina fick sätta sina tassavtryck och nu kommer de att finnas kvar under en mycket lång tid. Att sätta sina spår på saker och ting är något som är viktigt för många. Det är därför som inredning och trädgårdspyssel ger en sådan glädje.

25 kommentarer:

Lisas torp sa...

Ja, det märks att du tycker om detaljer. Det ser man i nästan alla dina inlägg! Du har den förmågan, precis som säkert jag också har, för jag känner igen mej i ditt sätt att se!

Så många vackra detaljer du visar och skuggbilder är för mej en favorit!
Tassavtrycken - så fantastiskt! Vilken fin idé!
Ha en skön söndag!
Kram
Lisa

bakom berget sa...

Såå, mycket vackert du visar!Ja, tänk vad annorlunda allt kan te sig nu när vårsolen silar in genom fönstret.
Tassavtrycken tycker jag är fint. Jag såg sånt på ett ställe nere på Gran Canaria i höstas. Man hade gjutit en betongyta på ett torg, och en stor hund hade tagit genvägen rakt över och satt sina avtryck.Ett spår av liv.
Till sist...Vilken underbar fåtölj du har köpt!
Ha en skön söndag! Åsa.

Lantliv i Norregård sa...

Ljuvligt med tassavtrycken....
Underbar fåtölj!!

Kram Kram Malin

oumberligating sa...

Det är detaljerna som gör det, verkligen!
Vet inte om du såg det ryska skrinet som jag gav bort i Award för något inlägg sedan!
Det skrinet ska synas högst ifrån en decimeters avstånd precis som dina hundars nosar, undrar hur många som kan peskriva det fina svarta fuktiga mönstret hos en hundnos?
Idag ska jag själv nosa med 7 valplnosar!
Du och din blogg har ju ännu inte fått någon personlig Award, den är värd mer än så det var därför jag skickade tavlan med mail! Hamnade den i "skräpposten"? Ja, du gör ju vad du vill med dina mail, men lite nyfiken blev jag vad som hände med den?
Ha en fin detaljrik söndag! I solsken ser man mcyket, men i skuggljus ännu mer!
kram ifrån Peter!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så gulligt med tassavtrycken i plattan, hon trivs bra där också, Gina. Ett väldigt bra impulsköp, inte vem som helst som skulle kunna blanda så olika stilar. Du gör det med säker hand. Många vackra detaljer, jag föll för tofsarna.
Ha en fin söndag
Kramar
AnnaMaria

Beatrice sa...

Visst är det vackert med detaljer, jag njuter verkligen av alla vackra bilder du visar idag! Det är så vackert med de mönster som solstrålar gör också :-).

Vilken bra idé att göra tassavtryck i plattan! Då finns er Gina kvar för all framtid, inte bara i hjärtat och minnet utan även med konkreta avtryck :-).

Kramar
Beatrice

It's me sa...

Woww that photo of your dog !!

Soooooooooooooo beautiful done !!!

Have a nice sunday !! greetz Ria

HelenJ sa...

Trevligt med tassavtrycken! Det har jag efter min hund också, fast det var inte fullt lika planerat. Men det blir så när man jagar en katt rakt över en nygjuten platta till ett garage..... =)
Jag gillar det enkla och avskalade i mitt eget hem, men njuter av det detaljrika hos andra. Särskilt i ditt hus passar det verkligen bra. Stolen med rosen är helt fantastisk. Grattis till att du hittade den till slut!

(PS: min damm får heller inga kemikalier. En fungerande biotop är det absolut bästa - och det är också det vi ska sälja till kunderna!)

NataljaOblonskaja sa...

Skymtar en underbar, grå duk på ett av fotona och så gillar jag tassavtrycket!!

Randi sa...

Jag håller absolut med dig! Jag älskar detaljer i gamla hus och därför kan jag inte tänka mig att bo i ett modernt minimalistiskt hus. Jag har precis samma stolar du visar - älskar den gustavianska tiden.
Kram Randi

LoveYourHomes sa...

Mitt öga har nog mycket att njuta av hos dig....och Gina kan man nästan känna värmen av på bilden.

Vi har katt tassavtryck på fönsterbänkarna i köket, kommer nog aldrig att måla om dem!

Tina // Peppar och Vanilj sa...

Åhh jag gillade spetsmönstret som ljuset gav...vackert :)

K R A M // t i n a

Hanna sa...

Hej!
Jättefina bilder! Syns inte att de är tagna med en enkel kompaktkamera! Skicklig fotograf och bra kamera :)
Fint med tassavtrycken vid kaminen!

Ha d gott!
Kram Hanna

Marita sa...

Hej!
Vad kul att du tittat in till mig och skrivit en kommentar! Då fick ju jag glädjen att hitta din blogg och den är ju helt underbar!!
kram, Marita

StrandviksVillan sa...

Härligt med detaljer, särskilt när man hittar nya som man inte tänkt på tidigare.
Så fina bilder du visar!

färgtrappan/m-l sa...

Gokväll. Detaljer är alltid lika roligt. Att se det där lilla lilla skymta fram bland allt det stora. Vacker stol. Förstod att du fastnade för det där mönstret. Av allt fint jag sett på dina bilder är det sådana former som jag tror du gillar väldigt mycket och som jag förknippar med dig nu. Är det inte lustigt att man med bilders hjälp kan förmedla former och mönster på ett sätt så man nästan tycker man "känner" varandra.
Skuggor gillar jag också att fånga med kameran, tog några för ett tag sedan, undra var de bilderna tog vägen...
Å så ett litet tassavtryck... så klart att det ska vovvarna ha som du älskar så mycket!
Ha det gott!

Trädgårdsdrömmar sa...

Så mycket vackra detaljer. De allra finaste var tassavtrycken i den gjutna plattan. Tack för att vi fick följa med på din jakt efter detaljer i erat vackra hem.

Glädjekällan sa...

Det är bara sådant jag inte köpt som jag ångrar. Tycker man om att omge sig med 'älskade' saker kan man inte tveka :-)).
Ha det gott
Birgitta

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det är så härligt att få följa dina beskrivningar av detaljer. När du beskriver dina foton så ser jag mer och fler detaljer, än jag själv skulle göra.
App avtryck...när vi en sommar målade våra köksfönster och fönsterbrädor tog en av katterna sats och hoppade in innan färgen torkat. Vi har fortfarande tassavtrycken kvar.
Kram,
Regina

skogsnuvan sa...

Det är därför jag undrade om du var proffsfotograf. Du verkar ha ett fotografiskt sinne och se detaljer, ljus och andra saker som många inte ens lägger till. Min bloggkompis Staffanhuss fotograferar på samma sätt som du. Önskar att jag hade både förmågan och ett bättre kamera.

Elle sa...

Fina bilder! Jag tycker om detalj- och närbilder.
Detaljer kan ibland vara så fina eller enkla att det dröjer innan man ser dem. Eller så lär man sig att uppskatta vissa detaljer först vid ett speciellt tillfälle eller som hos dig, i ett speciellt ljus.
Barn är bättre än vi vuxna på att lägga märke till detaljer. Min dotter sade ett tag att hon ville dricka "lejonsaft". Jag tänkte först att hon kanske ville bli stark som ett lejon när hon drack den saften...men till slut frågade jag varför hon alltid kallade det lejonsaft.
"Där...ett lejon" sade hon mig om och pekade på safttillverkarens logo, ett knappt centimeterstort lejon...som JAG naturligtvis inte lagt märke till. (dags för glasögon kanske?)

Ha en skön vecka!
Kram Elle

En amatörs trädgård sa...

Vad kul att du pratar om detaljer. Alla möbler du fottat är jättefina men det mina ögon fastna för var dom rosa tofsarna som hängde på skåpet med glas dörrar. Jag tycker värkligen om tofsar men har hittills inte lyckats få in så många i mitt lilla hus. Har inte fått dom att passa in. men hos dig, jätte snyggt.
Ha det bra i ljuset.

godastunder-tokigaidéer sa...

Härliga detljer på alla fina bilder, hur jag är försöker så vill inte min kamera ta bilder för nära. Den är rätt så gammal och har väl gjort sitt....
HA en bra dag
Kram Anna

Vit som snö sa...

Ingen kan väl just fånga detaljer så bra som du! Underbara bilder!
Tofsarna tycker jag var såå vackra!
Och att gjuta tassavtryck var en härlig idé!
Kram Cilla

Anonym sa...

Trevligt inlägg, det är detaljerna som gör det!

Related Posts with Thumbnails