23 september 2009

Salen, lite inredning

Hösten är här, nästan, snart, nu? Men man får roa sig bäst man kan. Jag tog några bilder nere i salen. Solen tittade fram då och då och det gäller att nyttja ljusglimtarna. Jag fotar alltid med naturligt ljus, använder tex aldrig blixt. Har bara en enkel liten digitalkamera som jag försöker att få att göra som jag vill, det vill säga ta bilder av hur det egentligen ser ut, men lätt är det inte.

Ljuset silas in genom gardinerna. Det är min mormors mor som är på det gamla fotografiet.


Jag blev överlycklig när jag lyckades lösa in en buffé i gustaviansk stil på auktion. Över buffén hänger en spegel i rokoko stil, även den löste jag på auktion, samma auktion, vilka fynd! Den ljust grå färgen passar så bra mot de gamla tapeterna. I taket syns en del av takmålningen.


Buffén

Här är min favoritlampa.

Krönet på kakelugnen i nedre salen.

4 kommentarer:

Lisa sa...

Vilket helt underbart vackert hus du har, vilka detaljer, vilken vacker inredning. Självklart ska du vara med på SIB, jag har lagt in dig som medlem nu. Välkommen i gänget :-)
Kram Lisa

The Secret Garden sa...

Tackar så mycket!!! :)

Sjabbig men chic sa...

Vilket oerhört vackert hus ni har. Tänk bara att ha takmålningar...

Kram Lisa

LantlivsAnette sa...

Hallojsan !!
Men fy f-n vilken fin blogg du har, jag sitter här och bara gapar...ursäkta att jag svor..men jag var tvungen att ta i liksom !!!
Himmel o pannkaka jag finner inte ord !!
Vad ni är duktiga som fixat o donat med detta underbara hus och trädgården..jaaa, jag har aldrig sett maken till vackrare trädgård.
Du skriver att ni bor i Norrland..nu blir man allt lite nyfiken, jag bor i Norrbotten, Kalix !
Du är så varmt välkommen in till min blogg !!
Kraaam Anette

Related Posts with Thumbnails