17 september 2009

Röda Rummet

Jag tänkte visa några bilder från ett av rummen i huset. Jag kan tänka mig att alla som förälskat sig i den nu så länge moderna vita stilen kommer att ramla av stolen! :-) Jag tycker också att vitt är fint, absolut, men det finns andra färger som tilltalar också och när väggarna redan var fixade till detta resultat när vi köpte så vill man inte göra om. Absolut inte när man även gillar resultatet, skarpt!

Men smaken, eller vad det nu kan vara, är fruktansvärt olika! En bekant till mig, en kollega på ett företag där jag tidigare arbetade, hon sade det inte bara så att jag hörde, det var många som stillatigande hörde på, hon sa till mig: "Men har du inte sett att Simon och Tomas ska ha ett nytt program! Det heter Sveriges fulaste hem. Då kan ju DU anmäla dig! Du med ditt hus!!"
http://www.tv3.se/story/fulaste-hemmen-inredningssaneras#comment-13921

Tapeterna är handtryckta efter originalet. De gamla gick tydligen inte att behålla alls, antagligen var de alldeles för tilltygade. Men det finns stora bitar av originaltapeterna kvar. På dem är den röda färgen ännu djupare, användes kanske kadmium? Mönstret är i guld. Panelerna är även de efter originalpanelerna, handmålade av Per Halvarsson. Det finns originalpaneler kvar, som man kanske kan göra någonting utav, bara ställa någonstans kanske. Mer bilder från de andra rummen kommer senare.Här är kakelugnen i Röda Rummet. Den var nyligen omsatt när vi köpte men vi har dragit ner rör i skorstenarna. Det känns säkrast så. Huset är gammalt och man vet aldrig när de blir otäta.


Här är jag i full fart att slipa golvet. Det är det enda golvet som jag slipat. Det var riktigt risigt, inget annat att göra. Sedan såpade jag in det och så har det fått var så.

2 kommentarer:

Sjabbig men chic sa...

Åh! Jag tycker att rummet ser helt sagolikt vackert ut.

kram Lisa

Anonym sa...

Vilket underbart vackert hem och trädgård, vill se mer :-)
blogglös /Anette

Related Posts with Thumbnails