27 september 2009

Bord

För en tid sedan dök jag in på en loppis/antikhandel. Jag var ute efter ett bord till biblioteket. Hade hållit ögonen öppna efter ett bord ett tag och tänkte att jag skulle kika in på det stället. Ett ljust bord, gärna i ljusgrått. Annars så hade jag tänkt måla det...i grått eller vitt. Jag hade inte mer än kommin in genom dörren innan jag kände: "här är jag!" Det var bordet, naturligtvis, som bara ville att jag skulle ta med det därifrån. Alltså jag fick en sån där vill-ha-känsla! Men, bordet var långt ifrån ljust, det var mörkbrunt.

Det visade sig att jag inte kunde förmå mig till att måla bordet. Så nu står det där, brunt, långt ifrån gustavianskt grått, och är tydligen mycket nöjd över att ha sluppit bli målad :) Det är alltid så där, jag har en vision om hur det ska se ut, sedan är det liksom som om huset självt väljer hur möbleringen ska se ut. Knepigt. Eller så är det jag som är alldeles för feg...och inte törs måla.Det finns två iläggsskivor också så det kan bli riktigt stort


Det har rikligt med kurviga detaljer

En fint utskuren kotte


Kan man förmå sig att måla ett sånt bord?

Kan berätta att kamera-helvetet!!! har lagt av!!! Skärpan har gett upp och jag blev så förbannad! Det är bara två år sedan vi köpte den. Måste ju ha en kamera. Skulle ta bilder på ett spegelbord som är helt gjort i spegelglas...och det var då kameran kajakde ihop rejält. Tror jag ska hoppa på den...måste ha en ny!!!

10 kommentarer:

AnnA sa...

Låt det underbara bordet få vara just brunt!!!
Det är min åsikt.
Ha det bra!
hälsn
AnnA

Monet sa...

Vilken fantastiskt blogg! Och vilket hus och trädgården sen!! Jag blir jätteimponerad över vad du/ni har åstadkommit. Klart att det var ni som skulle ha det här huset.

Och hur kan du fundera på att flytta utomlands? Fast det är bra fint här i Provence, det är det:-)

Ruben sa...

Bordet är ju som en hel roman, det finns hur många vackra detaljer som helst. Tror att charmen skulle försvinna litet om det målades. Tittat igenom hela bloggen. Vilken trädgård! Vilket hus!!! och vilka fina bilder!!! /Ruben

Lisbeth sa...

Underbart hantverk. Måla det inte!!!!!! hälsar Lisbeth

Viveka i Bläckhornet sa...

Wow vilket bord!
Bland det vackrare jag sett. Tror nog inte att det bordet borde målas även om jag helst föredrar vitt. Det hade grymma spiror.

Jag var tvungen att kika på flera av dina inlägg. Sååååååå fint hem ni har.

Hit kommer jag fler gånger. Är det ok om jag följer dig på blogger?

Kram Viveka

Lisbeth sa...

Hej igen,
Har nu läst & njutit av din blogg en stund, och överförtjust har jag länkat till dig från
http://wabisabi-style.blogspot.com/
OK? /L

Ester sa...

Underbar blogg! Vilket hem, vilken trädgård - och vilken utsikt! Vackra bilder och härlig text.
Vi kommer gärna tillbaka hit!
Må så Gott!
Ester o Pelle

Ingela sa...

Hej!

Vilken underbar blogg, och ert hus sen, vilken tur att du har andra referensramar än din väninna, de röda tapeterna är fantastiska och Per Halvarsson är en färggud.

Dammen är helt makalös, önskar mig en sån.

Norrland är stort, bor ni möjligtvis i Mo?

Hälsningar
Ingela

AnnCharlotte sa...

Måla inte.
Det är så fint som det är.

Sjabbig men chic sa...

Nej ,jag skulle aldrig måla ett sånt där vackert bord! Aldrig, aldrig, aldrig. Hur vackert som helst. Jag tror att det där bordet skulle gråta om man målade det.

Kram Lisa

Related Posts with Thumbnails