30 december 2012

Tråkigt med årskrönikor...

Jag tycker det är tråkigt med årskrönikor. Som att höra någon berätta inlevelsefullt om sin dröm de haft om natten. Ingen kan sätta sig in i enskildas privata yviga natt-drömmar och jag har alltid nästan somnat själv när jag hört folk berätta om sina sömniga nattdrömmar.
(Finns det egentligen någonting som är mer ointressant än andras nattdrömmar?)
Det är lite samma sak med årskrönikor... det som har varit har varit, det som kommer sker likafullt ändå, tiden finns egentligen inte; det är ett påfund av mänskligheten.
Men visst, de som älskar att återblicka sina liv och dra upp gammalt förgånget, visst, må de göra det om de mår bra av det.
Själv struntar jag i det, oavsett om jag mår bra av det eller inte! ;) Inte heller har jag för vana att ivrigt förtälja mina nattliga drömmar till var och en som lyssna tänkas kan. Önskar inte att folk ska somna av pur uttråkning...

7 kommentarer:

November- symra sa...

Jeg kjenner meg igjen i sjelden dvele med fortiden. Nuet og fremtiden synes viktigere... Men som årene går gir fortiden mening. Det er som grunnmuren i de valg man gjør og ikke gjør. I hageverden synes jeg de fargerike sommerbildene varmer godt i mørket og kulden. Jeg ønsker deg et riktig godt nytt år og fortsetter min vandring i hagebloggenes kavalkader!

skogsnuvan sa...

Eftersom jag skrivit dagbok hela mitt liv så har jag också skrivit årskrönikor och det är mest dom man går tillbaka för att läsa och komma ihåg saker som hänt. Ibland kan det vara bra att minnas och nu skriver jag inte dagbok utan blogg och den är för min egen skulle inte för andras. Önskar dig ett gott nytt år och att du är nöjd med det år som varit

Helena sa...

Drömmar håller jag med om att det inte är så kul att lyssna på men blogg-årskrönikor däremot de gillar jag att läsa :) Det betyder inte att jag gjort nån själv nähä då.
KRAM från mig!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Önskar dig ett gott slut och ett Gott Nytt År!
Kram,
Regina

Hans i Brännberg sa...

Som vanligt visar du idag ännu en underbar bild.
Din blogg är fylld med så vackra bilder att den blir en plats för inspiration och lugn för oss andra.
Gott Nytt år!

Berit sa...

Jag vill önska dig en underbart nytt år med många glädjeämnen!!

Annika Christensen sa...

Hej!
Jag tillhör dem som inte gör årskrönika.
Önskar dig ett Gott slut och ett Gott Nytt År och tack för allt fint du bjuder på.
Annika

Related Posts with Thumbnails