11 april 2012

Solon frá Vik

Idag visar jag bilder på min älskade islandshäst, Solon frá Vik. Han är född 1988 på Island. Åkte båt till Sverige och sedan lastbil till en tidigare ägare som använde honom som turridningshäst uppe i Gäddede. När Solon var 8 år kom han hem till mig som foderhäst över vintern. Jag kände nästan genast att jag inte ville lämna tillbaka honom. När våren kom så köpte jag solon av turridningsmannen. Och tur var väl det för bättre häst kan man inte ha. Och jag tror även att Solon har trivts med mig som matte.
Han är otroligt snäll, men samtidigt en liten vakthäst. Han står högt i rang och trivs med sig själv. Innerst inne så är han fortfarande den där vildhästen från Island. Blir aldrig riktigt tam i hjärtat och det är jag glad för. Men snäll är han, utom de gånger vildhästen i honom kommer fram. Men det är sällan det händer. Solon är en så kallad naturtöltare. Det innebär att han har väldigt lätt för tölten, en mjuk snabb säker tölt. Han töltar till och med hellre än han travar! Och det är ju guld värt för en islandshäst.
Älskade Solon! :) 

Hästars mular är sällsamt mysiga. 

13 kommentarer:

Norrfrids Eija sa...

Mulbilden är det vackraste jag sett på länge! Önskar jag hade mer tid så jag kunde ha en egen häst. Finns det något bättre än en tur i skogen på hästryggen?

Chapmans dagbok sa...

Vilken ståtlig gammal herre. 24 år om jag inte räknar fel. Jag har funderat många gånger på att införskaffa en islandshäst. De är så mysiga. Har du eget stall eller du har honom installad i närheten? Jag brukar gå in på din blogg och titta på dina vackra bilder. Hälsningar Ing-Mari

samson sa...

Finns inget mjukare och gosigare än en mule
ha det så bra maggan

Annica sa...

Vilken fin häst... och jag håller med ang mular. Saknar hästar i mitt liv just nu...

Love Your Homes sa...

Riktigt fina bilder, man känner den varma mulen...
stilig herre i sina bästa år!

Sophia Callmer sa...

Kul att få se din fina Solón! Han låter som en bra häst. Här har vi tre fina, fast en får säljas för jag hinner inte med. Är bara så svårt att sälja hästar.
kram Sophia

Lantliv i Norregård sa...

Vacka Vackra Solon:))
Underbara mule....

Malin

Lottas Fotografi sa...

Så stilig och vacker han är!
Kram Lotta

färgtrappan sa...

Underbara isisar!
Vi har ju sålt vår Kolbrun, och saknar den mjuka mulen ibland.
Det är härligt när det "vilda" finns kvar i dem. Dessutom när de är snälla o goa också. Det är den bästa kombinationen!

Krama Solon från mig
/maja

Anette svammlar sa...

Underbara bilder!

Anonym sa...

Vilken underbart lurvig häst!
Marita i Björkhagen

Eva och Stefan sa...

Vad glad jag blir utav att läsa om
vackra Solon en riktig islänning. Visst är dom härliga isisarna, trygga, trofasta med ett underbart psyke. Jag har också en islänning från Island som heter Bjarmi född 1993. Också en naturtöltare som väljer tölten.Så fina bilder!
Ha det bra!
Mvh Eva

AK. Keramik Form-Design sa...

Håller helt med. Underbara hästar med ett underbart psyke. Min sjukgymnast har islandshästar för rehabilitering. Tack vare hästarna kan jag gå igen, utan att halta.
Annelie :o)

Related Posts with Thumbnails