24 maj 2011

Min trädgård är med i en bok!

Uppe på den gamla trappstenen i den vilda delen av min trädgård växer det liljekonvaljer. Hoppas att det blir några blommor.
Vallmoknoppen ruvar på sin färggranna hemlighet. Den här växer också uppe på stenen. Det är så mysigt uppe på stenen där i dunklet med ljuset som bryter igenom.
Nu i veckan ska vi ha teoriprov på fotokursen som jag går...och så sitter jag här och bloggar istället för att läsa på! Helst skulle jag vilja ut och fota, känns inte så inspirerande med prov. Och tydligen så var teoriprovet mycket utslagsgivande för betyget....

De är så vackra liljekonvaljens blad. De får också en sån härlig färg på hösten.


Men nu är det vår, den härliga våren. Den bästa årstiden; vår och försommar. Det gamla äppelträdet har varit knökfullt med blomknoppar...jag skriver har varit för några fågeljäklar har ätit upp VARENDA knopp!!!! Det började med att jag såg en fågel, en så grann domherre minsann.. som satt och gonade sig i solen bland de ljusgrönda bladen. Jag skulle precis gå in och hämta kameran för att fota den gulliga fågeln....MEN så insåg jag vad han höll på med!! Och så kom en hel FLOCK domherrar.... jaha... och nu är det inga knoppar kvar! Jag som älskar äppelblom, de doftar så ljuvligt också.
Är det nån som vet hur man ska göra för att de rackarns fåglarna inte ska äta knopparna???


Nu över till roligare saker! Min trädgård är med i en bok!! Det är trädgårdsjournalisten Gunnel Carlsson som sammanställt boken Trädgårdsriket där en hel drös trädgårdar runt om i hela Sverige presenteras. Boken är en uppföljning på boken Trädgårdsguiden som kom ut 2007 och är den svenska motsvarigheten till engelsmännens Yellow Book.  Min trädgård, The Secret Garden, finns med på sidan 271 och boken kom hem till mig i brevlådan för att min bild använts i boken. Och oj så glad jag blev!! :) 

15 kommentarer:

Lantliv i Norregård sa...

Grattis till Dig & din fiiiiiiiina Trädgård:)))

Malin

elena nuez sa...

simply wonderful!!!

MrsUniversum sa...

Va trevligt att din trädgård uppmärksammas igen. Det är Du och Din trädgård väl värda. Fotona är magiska!!!

Anonym sa...

Så roligt att du kommer med i en bok och att du ska ha öppen trädgård i sommar. Typiskt nog befinner jag mig på Gotland den veckan och det var verkligen synd för jag hade verkligen velat se din trädgård i verkligheten.
Dock ska jag hälsa på min bloggkompis Ingrid när jag är på Gotland och det ska bli roligt.
Nu ska jag sätta mig och goggla och se om jag kan få tag i boken där du är med.

Anonym sa...

Härligt att du har konvaljtiden kvar! Här blommar de för fullt och kommer säkert att vara slut tills nästa gång jag kommer till torpet...suck!
Underbara bilder!!

Grattis till uppmärksamheten i den boken! Det är du verkligen värd och hoppas att inte sorkarna har gjort alltför stor skada än att du kan ta emot trädgårdsbesökarna iår också! (Jag kan inte kommentera med bloggnamnet, trots att jag är inloggad, skumt)
Lisas torp

Anonym sa...

Hittade din blogg idag och måste bara tala om hur imponerad jag är över ditt foto. Fantastiska bilder och vilket fantastiskt hus. Du är min nya favorit. /Ingrid i Onsala

Hanna sa...

du tar så fantastiska bilder, tack för att du delar med dig.
Kram
Hanna

Sophia Callmer sa...

Såg boken hos en vän häromdagen, vilken guldgruva! Vackra bilder, och domherrar de är bara riktigt fräcka, de är lika knasiga här. kram Sophia

Nillas Trädgård sa...

Vad roligt att få vara med i en bok :-)
Vilka stygga dommherrar!!!

Skogslyckan sa...

Grattis till att du är med i boken, vad kul! Ja din trädgård borde platsa i vilken bok som helst. Konstigt att det teoretiska är så viktigt på den där fotokursen, det borde vara den praktiska och konstnärliga delen, men vad vet jag...
Kram Pia

färgtrappan sa...

Grööööööna och härligt underbara bilder!!!
Kul med boken :)

Ha det gott
/Maja

Ingrid Andrea sa...

Hei, ved en tilfeldighet fant jeg denne bloggen. Nå har jeg vært innom her flere ganger, er så mye vakkert å se her. Legger meg til som følger, håper du ikke har noe i mot det :)

Gratulerer med bilder i boken!

Vi har forresten samme bloggtittel vi to, bare at min er på norsk. Velkommen inn i Den Hemmelige Hagen til Ingrid Andrea, om du vil ;)

Trädgården på Höjden... sa...

Vilka vackra bilder! Kul att hitta hit...

Hälsar Åsa

Laila sa...

Hur kan ett toriprov kan vara utslagsgivande i en fotografiutbildning? Det förstår jag faktiskt inte,

Ha det gott!/Laila

Anonym sa...

Grattis till att du kom med i boken!
Kram Marita i Björkhagen

Related Posts with Thumbnails