15 juli 2013

Blå måndag...

Varför håller jag på som jag gör, egentligen? Varför håller jag på med min trädgård, varför bor jag här och varför har jag gjort ett eget Galleri här på gården? Ja, det kan man verkligen fråga sig. Ibland kan den norrländska kylan nästan komma ikapp mig och jag funderar på att skita i trädgården, att skänka hela gården som ett rehabiliteringshem för något gravt…och att lägga ner hela mitt bildskapande.
Det är när den blå måndagen kommer nafsande. Den blå måndagen som är som ett svart flor över det grådaskiga norrländska ansiktet: jantelagen. Jag, medelålders norrlandskvinna, borde väl förstå att jag inte ska hålla på med foto?! Att tro att jag är konstnär och har något att komma med i konstvärlden i övrigt. Jag, medelålders kvinna i norr borde hålla mig till spisen, någon hjärndöd hobby och barn/barnbarn och fixa goda middagar och skvallra arslet av mig om andra grannar och övrigt. Men, jag är inte på det sättet. Och då passar jag inte in i mallen.
Så jag har gjort mitt eget Galleri för att jag inte kan släppa mitt bildseende längre. Har ju varit tvungen att låsa in det för att passa i en mall de senaste 20 åren…. Som sagt, en blå måndag. Och jag kämpar mot bilderna som trycker sig på, som vill in, vill fram, genom mig. För jag har inte fattat att jag är en medelålders norrlandskvinna…och vad spelar det egentligen för roll???!!!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Följ ditt kall!! Skit i mallen. Jag älskar dina bilder och personliga betraktelser. Fortsätt!!
Lycka till
Ingrid i Onsala

Meta sa...

Det där låter inte bra! Det är klart att du skall göra det DU är bra på och ingen annan kan som du!Visst tär det på en ibland men i slutänden mår man bra och det är väl det som är viktigt.Tänk att få ha ett eget galleri, eller vad det nu handlar om det måste vara ett mindre himmelrike.
Ha nu en underbar sommardag
Kram Meta

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag tycker du är en fantastisk och stark kvinna med så många talanger som många av oss aldrig kommer att bemästra...det är dags att gräva ner jante för gott och anamma ett "think outside the box"-tänk.

Kram,
Regina

Hyrestanten sa...

At tankar kommer kan vi inte förhindra. Låt dem komma men lika snabbt försvinna. Vi är många som är imponerade av ditt mod och din begåvning. Vi är många som inte heller passar in i mallen.
Varm kram till dig!

Lyckans Smed sa...

Det finns bara en sak jag är säker på. Och det är att det finns mycket lite som man kan vara säker på.
William Somerset Maugham (1874-1965
Mer information om detta ordspråk och citat! Tvivlet växer med kunskaperna.
Johann Wolfgang von Goethe
Det finns bara en sak jag är säker på. Och det är att det finns mycket lite som man kan vara säker på.
William Somerset Maugham

Följ ditt hjärta dina tvivel är tecken på mognad, Wictoria!

Anonym sa...

Mallar tycker vi inte om! Du ska givetvis fortsätta att följa din vilja. Du är bra! Hälsningar en fotograferande slottsträdgårdsmästare!

Maj sa...

Klart att man kan välja den "lätta vägen"...för att som man tror passa in. Men den vägen har ett alltför stort pris...du förlorar en viktig person...dig själv!

Hanna sa...

Du tar fantastiska bilder så fortsätt absolut med det. De bilder vi ser på bloggen från din trädgård.
FORTSÄTT.
Ha en toppen dag!
Kram
Hanna

lisashus sa...

Jag kan känna igen stråken av fördomar som tränger sej på! Jag följer inte heller några " mallar" och har nog aldrig gjort.
Jag kan bara säja till dej som jag säjer till mej själv: "DET ÄR PÅ TIDEN...att man gör det man vill"!

Så...stäng dammluckorna till gamla monster och se ljuset istället!
Lisa

Lena Vanke Lagström sa...

Hej Har upptäckt din underbara sida. Du är så härlig och skön. Skriver om livet och att upptäcka naturen. Låt inga dumma kommentarer o tankar ta glädjen ifrån dig. Dina texter och dina underbara foton hjälper mig mycket under en svår period i mitt liv. Tack för att du finns och delar med dig av livets goda. Kram Lena

Lyckans Smed sa...

Wictoria, du ska veta att den allra största faran ligger i apatin o absolut inte i att göra för mycket eller vad andra anser är fel!

Anonym sa...

Vilken underbar bild!

skogsnuvan sa...

Nej nu jäklar måste jag riva i. Inte är du det du beskriver inte. Du är en FANTASTISK FOTOGRAF med ett underbart sinne för det som är vackert. En underbar förmåga att få fram och se det lilla, att se ljuset och de små detaljerna och naturligtvis ett tekniskt sinne för att få till det med alla inställningar och stök i kameran. Så sträck på dig och se dig som du faktiskt är. Du ÄR en konstnär

Related Posts with Thumbnails