29 augusti 2012

Vad jag håller på med...

Jag har hållit på att fotografera inne i växthuset hela eftermiddagen. Har arrangerat några stilleben lite snabbt och ålat runt på golvet med kameran i högsta hugg. Såg bra ut i kameran men när jag föste över bilderna till datorn så insåg jag att det där mysiga solljuset inte var det ultimata för bilderna. Måste göra om en del i morgon. Men det kanske blir underbart soligt då också.

26 augusti 2012

Längtan...

Längtan är namnet som jag har gett den här bilden. När man ska namnge sina bilder så är det inte alltid självklart vad de ska heta, men jag tyckte att stämningen i den här bilden utrålande någon slags längtan.
Fotografi och måleri som smälter samman, men det är ett fotografi.
Fotot hänger på utställningen Husligheter
(Bilden gjord i kameran, naturligt ljus)

25 augusti 2012

Alpmartorn...

Alpmartorn är en lite annorlunda växt som jag verkligen gillar. En vacker tistel som är helt underbar både att se på och att fotografera.
Den här bilden hänger på min utställning El Jardin Secreto
Kan berätta att jag lyckats med att få Alruna, Mandragora, att växa väl undangömda i mitt växthus, frågan är bara hur jag ska övervintra dem?

23 augusti 2012

Utanför...

Utanför är titeln på den här bilden, fotot, som jag har på utställningen Husligheter. Den här bilden är nog den, vad jag fått höra, som de flesta fastnade för.
Utanför, ja så kan man känna sig ibland, i det här fallet får betraktaren själv leka med ordet.
Och vad föreställer bilden (?) kanske någon undrar: två fönster och en termometer.
(bilden gjord i kameran, naturligt ljus)  

21 augusti 2012

Vita hjärtan...

Vita löjtnansthjärtan. Sett med mina ögon och fångat in i kamerans och objektivets vindlingar.
Fortfarande blommar någon kvist.
Här regnar det för andra dagen. Många av växterna ligger platta längs marken.
Den här bilden är en av alla som jag sålde på utställningen El Jardin Secreto.
Utställningen fortsätter till och med 31 augusti.
(bilden gjord i kameran, naturligt ljus)

19 augusti 2012

Foto från utställningen...

Visar ett av mina fotografier som jag just nu har hängande på Boije Gallery.
Den här utställningen heter Husligheter. Temat är hus, tidens flykt och skeenden inom väggar.....
Den andra utställningen, som är i ett angränsande utrymme heter El Jardin Secreto.
Utställningarna finns att se/uppleva fram till och med 31 Augusti här på Riksdagsmannagården i Fanbyn.
Jag, fotograf och konstnär, heter Wictoria Boije.
Någonstans ska man ju börja (eller fortsätta?) och det bästa är att använda det man har/kan/ser...
Välkomna! 

18 augusti 2012

Poppies - Vallmo...

Jag är så förtjust i vallmo, poppies, de är eteriska, skira och busiga samtidigt. Och vackra naturligtvis! Jag har sått några olika sorter här i min trädgård och jag håller på att ta bilder av dem. Hoppas att regnet håller sig undan och det får vara lika underbart varmt och soligt som det har varit i flera dagar nu så att jag hinner ta alla bilder som jag tänkt. En serie vallmobilder helt enkelt. Här är en av bilderna, en busigt röd vallmo med vit kant på kronbladen.

17 augusti 2012

De försvann in i solen!

Kände att jag var i behov av lite mer rekreation för mig själv så jag åkte till den där härliga sandstranden vid en sjö här i närheten och hade precis kommit ner till vattnet när jag hörde en snabb båt som kom rusande! Jag ilade iväg tillbaka till bilen och ryckte åt mig kameran och hann precis tillbaka till stranden när båten så vackert kom forsande fram genom det spegelblanka varma svarta vattnet likt en meteor i det oändliga universum.
Oj vilken härlig känlsa, att sitta där i båten och flyga fram...och att stå med kameran i hand och fånga ögonblicket sådant det var, där och då!  

Jag skulle kanske byta yrkesambition, satsa på att bli en värsta Paparazzi?? :) Där och då var det i alla fall en härlig känsla att nita bilden som så plötsligt dök upp!!
Jag känner precis hur det skulle vara att sitta där i båten och flyga fram. Känna sommarkvällens dofter och njuta av livet helt enkelt...men hon där på bilden har sett mig, ser mig fotografera, och munnen får en underlig rynka vid mungipan, och jag undrar vad hon säger om den där fotografen som stod på stranden i luffiga blöta kläder och höll en kamera riktad mot båten.....
Jag: en paparazzi!!! 

Plötsligt försvann de rakt in i solen!!!
Och jag stod ensam kvar på stranden...med mina tre svarta labradorer. 

16 augusti 2012

Underbart och härligt!

Helt underbart! Vi var till en sandstrand här i närheten. Kände att jag behövde koppla av lite och möta det underbara vattnet. Jag simmade med mina tre labradorer och vi hade det så där härligt som det ska vara en svensk sommarkväll: vindstilla, varmt, lungt blankt vatten och en gyllene sol.
Här på bilden står Ella och spanar ut över sjön. Labradorer älskar vatten och att bada, det gör deras matte också! :) 

Här står jag ute i vattnet och försöker att fånga ett motiv. Det gäller att inte snubbla omkull för då är det nog adjö med den kamerautrustningen! Men det var så underbart där ute i vattnet. 
Tusen Trädgårdar var även det en härlig upplevelse! Det kom så otroligt mycket folk att jag knappt trodde att det var sant! Jag har inte räknat hur många hundra som var här för det fanns inte en chans att jag skulle hinna det! Jag hade behövt dela mig i flera för nu försökte jag vara i trädgården, i galleriet, i fiket, inne och diska kaffekoppar, fylla på fika, bära ut rent porslin, sälja foton, ta emot gäster och mingla runt...allt samtidigt! De flesta som var här hann jag inte prata med och några kanske jag har pratat med två gånger...utan att känna igen dem, men så är det och så blir det såna här gånger.
När dagen var över var jag hes och så otroligt trött och så underbart lycklig!!
Det var så roligt att ni kom, allihopa!!!! :) 

11 augusti 2012

Tusen Trädgårdar och jag är i Tidningen!

Oj vad roligt! Jag är i tidningen ÖstersundsPosten på en helsida, jag och min trädgård!!
Min fotoutställning nämns också och det tycker jag är extra roligt.
I morgon, söndag 12 augusti kl 10-17 är min trädgård med i Tusen Trädgårdar.
Välkomna hit ni som är intresserade.
Vill ni läsa reportaget högerklicka på bilden och välj: öppna länk i nytt fönster.


08 augusti 2012

Gräslig gubbe...

Den nya dammen har lockat till sig en gräsligt ruggig individ som sitter där i dammkanten med solglasögonen på sig! Jag har svårt att prata med folk (folk?) med solbrillor på sig, jag ser ju inte deras ögon och kan därför inte se vad de egentligen tänker. Det är som att prata med en vägg liksom...ingen känslomässig respons.
"Jag heter Rufus" väste han fram under den toviga hårväxten.
"Vad är det för löjligt namn på en sån tuffing som dig?" frågade jag. Han stirrade tomt på mig bakom solbrillorna och så tillade han "dom kallar mig Speedy Weedy!" 

Den här gräsgubben, en riktig Beach Boy, har bitit sig fast där i dammkanten och vägrar kliva upp. Hans tre polare sitter mittemot men de har inga solbrillor ännu. De väntar på leverans och de tjatar om att deras brillor ska vara ännu häftigare.
Nu på Söndag 12 Augusti kl 10-17 är min trädgård med i Tusen Trädgårdar och jag måste varna för att det inte bara finns grusgångar, dammar, blomrabatter, vattenlekar, växthus, Fotoutställning och en och annan brännässla (!) kanske....det finns tuffa GräsGubbar också!!! ;)

05 augusti 2012

Humlan och Guldaklejan

Jag var ute i trädgården med kameran och då kom en humla helt plötsligt, som på beställning, och flög mot guldaklejan som jag höll på att fotografera. Jag jagade "rätt" bakgrund och humlan liksom bara flög in i bilden! :) Vad bra! Bilderna blev genast bättre tack vare humlan. 

Guldaklejan är jättehög den här sommaren. Den lyser som solen och det är ju bra den här solfattiga sommaren. 
Nästa söndag, 12 Augusti kl 10-17 är det Tusen Trädgårdar och min trädgård är med i det evenemanget. 

03 augusti 2012

En besvärjelse...!

Hallå där ute! I det regniga Sverige.
Jag börjar bli less på allt det blöta som faller från himlen! 

Det är dags för en... 

en BESVÄRJELSE! 

Jag sliter mitt hår för regnet slår sönder mina blommor! De ligger platta på marken och håller på att förgås!
Jag vill ha sol, sol sol!!! 

Så nu jäklar kör jag igång!
Bort med alla regnmoln däruppe!! 

Jag manar alla elaka ovädersmoln: bort härifrån!! 

Åhhhh YES! Så där ja! Mmmm.... 

That's all Folks!!
Vad skulle jag ta mig till ifall jag ledsnar på min trädgård?
Jag kanske ska börja spela TEATER!!!! 

01 augusti 2012

Tiden...

Vart försvinner tiden? Jag tycker att jag inte hinner någonting, mycket av vad jag tänkt göra, måste göra, har jag inte ens påbörjat! Det här med trädgården tar mer tid än vad jag hade planerat. Det är inte själva trädgården i sig, utan allt runtomkring. Och så det här knäppa sommarvädret som är i år. Vanligt regn är det inte fråga om, det är hällregn, som om någon vridit på kranen för fullt och sedan slutar det lika plötsligt. Och blommorna ligger slagna och trasiga.
Jag har knappt ens hunnit fotografera den här sommaren...och det som egentligen var prioritering ett!
Första augusti idag. Kanske skulle man flytta söderöver så att man inte behövde stressa på det här sättet på sommaren. Söderut är ju sommaren mycket längre och man har tid på sig att göra det man vill och måste. 
Related Posts with Thumbnails