12 oktober 2010

Bubbel - Babbel

Jag låg vid dammkanten på eftermiddagen och fotograferade bubblor på vattenytan. Det ser så läckert ut. Lärkträdet invid dammen får med sina gyllene barr vattnet att se ut som flytande guld. Den blå himlen som speglar sig gör också sitt till. Häftiga bilder, höstliga bilder. Tagna med min lilla kompaktkamera... nu ska jag babbla lite..
Jag och mannen var in till stan i går. Skulle kolla på en ny kamera, en systemkamera. Jag ville ju hålla i den, bolla med den lite och känna hur den kändes i handen. Viktiga saker det där, har jag läst mig till, när man ska investera i en kamera. Dök in på den första affären. Vad tror ni hände? Efter ett tag fick vi tag i en försäljare som började prata, eller man kanske hellre ska säga att han snackade, babblade, bubblade.. vänd till min man. Hela tiden, vänd till mannen. Jag frågade och säljaren tittade till på mig och vände sig återigen blixtsnabbt till min man och svarade!
Jag blev sur, invändigt förbannad och trodde knappt mina ögon. Det var ju jag som skulle köpa kameran och det var jag som ställde frågorna.. ändå blev jag behandlad som luft.
Vi lämnade den affären.
Dök in på affär nummer två. Vad tror ni hände? Exakt samma sak hände!
(Jag gillar de här bubblorna)
Vi dök in på den tredje affären...och vad skedde? Naturligtvis. Kvinnan, alltså jag, behandlades som ej existerande eller kanske som om jag varit en jubelidiot! Till sist säger säljaren, vänd till mig: "med den här kameran och objektivet tror jag nog att du kan klara av att knäppa kort på familjen i soffan till jul!"
......
Vad skulle ni gjort?? Sagt åt säljaren att dra dit pepparn växer eller gå därifrån? Eller kanske nåt annat?
Jag gick. Bort därifrån. Till bilen. Och åkte hem, utan kamera...

Här rinner bäcken ut i dammen och bildar alla de läckra bubblorna nu på hösten.
Lärken står och glöder. Bilden tagen genom fönstret i den övre salen.

20 kommentarer:

Sophia Callmer sa...

Gräsligt! Sånt borde inte förekomma 2010, men det gör det ju bevisligen.Jag har råkat ut för mycket konstigt under mina år som fotograf, och som konstnär med, men arg och besviken blir man, i bland hinner man finna sig i situationen och lyckas vända den, men i bland blir man ju uppgiven. Jag hade nog åkt till en annan affär ( om det finns) och tänkt ut några frågor och inte funnit mig i att bli behandlad som luft en gång till. Jag hoppas att du hittar en bra fotohandlare!
Bubbelbilderna är underbara!
kram!

sylvia sa...

hei på deg.
å kjære vene at det går an,er de helt rare der i fotobutikker,jeg pleier å være med min datter når hun kjøper kamera og utstyr,heldigvis så er det henne de prater med,hadde nok gjort som du,kommet hjem uten kamera,ja der tapte de dem pengene.
ser ut som du må gå helt alene,men aldri hørt på maken oppførsel, de burde skamme seg,
nydelige bilder du har tatt her,sååå skjønne,herlige bubbler.
klem fra sylvia

HOUSE of ADELA sa...

Blir irriterad bara av att läsa det...jag hade nog inte kunnat vara tyst!DU som är så DUKTIG fotograf! Beställ en på nätet och strunta i män som inte fattar bättre! UNDERBARA bilder och bubblor!=)

Kramar
Adela

ulla laiho sa...

Ja, mycket konstigt får man vara med om. Vi gjorde ett besök i en ny "Hemma-butik" i Nynäshamn. Min man tittade på platt-TV och jag ville ha ett makro-objektiv - visste exakt vilket. Butiken säljer kameramärket jag har men svarade, att de får inte ta hem detta objektiv... Köpte så klart inte någon TV där inte. Som tur är har vi en fotoaffär, där innehavarna är proffsfotografer och är hjälpsamma till max. Så där har jag gjort min beställning. /Vänligen Ulla Laiho

Mette sa...

Utrolig! Sa frusterende. Kanskje du skulle provd a ga inn i butikken uten din mann en gang? Hvilke idioter som ikke klarer a "lese" signalene pa hvem den egentlige kunden er???? Burde nesten sendt ditt innlegg til sjefene for disse butikkene slik at de kunne se salgene de gar glipp av! Huff, na hisser jeg meg virkelig opp!!!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Men vad är det för idioter som jobbar i fotobutiker uppe hos er!! Förstår om du blev både arg och ledsen, jag sitter här och ilsknar till... Underbara bilder, du är så bra på och fota.
Kramar
AnnaMaria

Scilla sa...

Man blir skitsur - jag vet! Har varit med om liknande grejer vid ett flertal gånger. Egentligen är det väl deras förlust, du kunde gott ha sagt att jag vill faktiskt inte köpa en kamera i den här affären för servicen är på tok för dålig.

STENLYCKA sa...

Nej så himla tråkigt och du som är en så duktig fotograf. När jag köpte min kamera så blev jag väldigt vänligt behandlad, även om jag hade min man med mig. Orsaken till att jag blev så trevligt bemött var nog snarare att försäljaren kände min bror som är fotograf och då trodde han kanske att jag kunde något om kameror också, vilket inte var fallet.
Bilderna är så fantastiskt vackra på bubblorna!
Hoppas det går bra med nästa försäljare och jag önskar dig lycka till med köpet!
Kram Raina

Norrfrids Eija sa...

Aaah bilden tagen inifrån mot verandan och trädgården är för härlig!
Vad var det för stad där alla fotohandlare behandlade dej som luft? Vet de inte att de flesta bloggfotografer är kvinnor? Att vi nog är största målgruppen för dem? Skärpning, hoppas någon känner sig träffad! Byt affär, byt stad om det krävs!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Fy bubblan (menar inte att vara vitsig;-)) men vad arg jag skulle bli. När jag köpte min kamera i somras blev jag helt annorlunda bemött...då var det maken som kände sig utanför ist...killen som jag pratade med var bara fokuserad på vad jag frågade om och intresserad av att visa mig hur kameran fungerade. Så jag tror det finns hopp, rätt vad det är hittar du rätt butik/säljare. Man kunde ju tro att det skulle gå bra i den tredje butiken...tredje gången gillt, men så var det tydligen inte.

Hur som helst så tar du underbara bilder, det ser verkligen ut som flytande guld.

Ha en fin kväll!
Kram,
Regina

Viola sa...

Tråkigt att kvinnor år 2010 blir behandlade så då det gäller tekniska prylar. Att negligerads känns inte bra. Har själv upplevt det i byggnadstekniska sammanhang ibland.
Bilderna är vackra - hoppas du hittar en bra kamera och en fotohandlare som svarar dej på dina frågor. För hålla kameran i hand innan man köper den vill man ju...

Skogslyckan sa...

Blir irriterad så in i bomben när jag läser det här. Man tror inte det går till så i nutid. Du får fortsätta besöka nya ställen tills du hittar rätt och får det bemötande du är värd. Du tar underbara bilder med den kameran du har. Blir helt fascinerad av bubblorna. Kramar Pia

Lisas torp sa...

Vilka ljuvliga bubbel-bilder! Vilken skön känsla att ligga där och iaktta bubblorna - som en meditaion!

När du berättar om det tänkta kameraköpet blir jag så arg och vill svära och säja fula ord - skrika och slå omkring mej! HELT OTROLIGT!!! Man tror inte det är SANT!!!

Jag kommer osökt att tänka på dokumentären "Ångrarna" som jag såg reprisen av häromsistens! Två män som ångrade sina könsbyten och har varit både kvinnor och män alltså! Den ene (som numera är man - igen) säjer att han upplevde det precis som du beskriver här!
Man undrar ju i vilket århundrade man lev! Allt snack om jämlikhet hit och dit - men i realiteten sitter ojämlikheten j-ligt djupt!!!!

Gå ensam nästa gång!!
LIsa

Lotta 8`) sa...

Nähä - fy vad taskit gjort av försäljaren! Just att inte känna av att det var du som ställde frågorna och ville ha svaren, det visar vilken dålig försäljare de är. Jag hade blivit skogstokig! Hoppas du hittar en annan fotoaffär som bryr sig om kunden på ett rätt och bra sätt.

Tycker visserligen att du har en bra kamera när jag ser dina härliga vattenbilder och bubblor, de ser ut som om de är av glas :)

Tack för din hälsning på min blogg. Jag har ju slarvat bort min favoritlista på min blogg, så jag kör dubbelt nu, både lista och "följa" och faktiskt bloglovin med, vill inte tappa bort någon igen :) Din blogg är ju så mysig med vackert hus underbar trädgård och det helt ljuvliga växthuset! Det inlägget läste jag men jag tror inte jag skrev någon hälsning *skäms*, men nu när trädgården ligger i träda, blir det mer tid för bloggeri :)

Ha en fortsatt bra vecka :)

Anonym sa...

Vilka underbara bilder!!!!
Men vad dumma endel försäljare är. Var ute för en sak när vi skulle köpa diskmaskin härom veckan. Då tittade och pratade bara försäljaren med mig.Då blev jag också sur. Vi ska ju använda den båda två. De utgår alltså från att det är kvinnan som diskar. Gör som vi. Kolla runt i butiker först och se ut vad du vill ha, så beställer du sedan varan på nätet, där den säkert även är billigare, som vår maskin var, med hela två tusen.
Kram Marita i Björkhagen

Beatrice sa...

Man tror knappt det är sant... speciellt inte när det händer tre gånger på raken!!! Jag har varit med om liknande, utom när vi skulle titta på ett kylskåp för ett tag sedan. Då pratade säljaren mer till mig och visade alla finesser, för han tänkte väl att det är jag som lagar all mat, OCH handlar maten och stoppar in den i kylskåpet! När han pratade pris vände han sig däremot till H, för det var ju säkert han som höll i plånboken eftersom han är man ;-).

Vilka fantastiska bilder du visar på bubblorna! Den översta bilden ser ut som flytande glas, ja, egentligen skulle alla bilderna kunna komma från ett glasbruk. Naturen är fantastisk! :-)

Ha en fin kväll!

Många kramar
Beatrice

skogsnuvan sa...

Samma sak hände mig när jag skulle köpa dator. Jag hade sonen med och man vände sig bara till honom precis som om jag var dum i huvudet. Dock på en affär pratade den unge mannen till mig direkt och där köpte jag min dator.
Visst blir man förbannad.
men du du tar så fina bilder med den kamera du har så det är väl ingen direkt brådska med att köpa ny vad jag kan förstå.

TYRA sa...

Helt otroligt, big misstake...jag tänker på scenen i Pretty Woman där Julia Roberts inte fick köpa exklusiva kläder, kommer du ihåg. Fantastiskt vackra bilder, blublub inte bara i detta inlägget, hela bloggen är superfin.

Tyra i KÖKTRÄDGÅRDEN

Galleri Hönshuset sa...

Vilka idioter =)Det hade nog kommit ut ett och annat ur min käft om jag hade stått där ;) en liten kommentar iaf...

Underbara bubbelbilder och WOW, jag svimmar, vilket växthus jag såg när jag skrollade nedåt!!!!
Så stort och vackert det är, och så alla detaljerna och tygerna...Vad duktig du är =)

ha en toppenhelg. Kram Pirre

Anonym sa...

Fy 17 så fräckt! Du är så duktig att fota och har så vackra bilder på bloggen. Jag hoppas du en dag slår igenom som fotograf och peka långnäsa till dem :0).
Din blogg ger mig enormt med inspiration, jag hittade den för nån månad sen.
Kram
Anna

Related Posts with Thumbnails