28 juni 2010

Reflektion

En sommarkväll när jag var ute och smög med min kamera så fick jag uppleva att några av naturlagarna upphörde att gälla. Jag befann mig inne samtidigt som jag var ute. Gungstolen står inne i rummet men när man ser på bilden tycks den samtidigt vara ute. Himlen och träden ger känslan av att den befinner sig utomhus.

När man befinner sig på två ställen samtidigt och ser in i rummet som badar i kvällsljuset infinner sig även känslan av att tiden flyter ihop. Nutid och dåtid möts. Man flyttas tillbaka till en svunnen tid.
Kanske är verkligheten inte så verklig som vi tror. Saker och ting befinner sig på samma ställe i samma tid. Kanske finns människorna som en gång bodde i rummen fortfarande där, i samma verklighet som jag själv ser på bilderna. En del gånger är saker och ting inte så självklara som de först ter sig. En verklighetsuppfattning byts ut mot en annan, lika snabbt som en ljusstråle förflyttar sig genom ett rum, eller lika snabbt som kameran drar sig undan fönsterglaset, vilket jag fotat genom. Plötsligt befinner jag mig i den verkliga verkligheten...men känner saknad efter det jag nyss fått uppleva. Sommarkvällar kan i sanning vara riktigt magiska! 

16 kommentarer:

Lisas torp sa...

Ja, där i ditt hus och i din trädgård verkar det hända många magiska saker!
Och visst finns det parallella verkligheter, men jag har nog aldrig sett dem på bild!:)

Ha en magisk och skön vecka!
Kram
Lisa

where the forest end... sa...

Inte mycket slår en sommarkväll..

Förresten så önskar jag mig mer bilder från inne i ditt underbara hus.. Om man nu får önska sig saker... Men det får man väl?

godastunder-tokigaidéer sa...

Underbart ljuvligt, håller med att det är magistkt och att få till såna fina bilder, härligt.

Ha det gott
Kram Anna

MrsUniversum sa...

Stämningsfullt, både foton och skriverier.
Jag tänker mej ofta in i det som var, vilka som funnit före mej i mitt Universum.

Lantliv i Norregård sa...

MAGISKT!!!! Visst är de underbara dessa ljumma sommarkvällar!!!
Jag kan verkligen rekommendera poolen, Filip fick den när han fyllde 6 år. Nu fyller han 11... Jisses vad mycket vi har badat i den....

Kram Malin

Galtholmen sa...

Känslan av att vara i kontakt med det förflutna är något som jag känner igen. Plötsligt kan jag uppleva att jag bildligt o fysiskt befinner mig på ställen där mina förfäder lämnat spår efter sig... jag kan känna dofter o känna närhet med det som en gång var. Mycket spännande.
Kul att det går att fånga på bild:D
Kram
Ulrika

Dreams of Clematis sa...

Vilka magiska bilder!

Kram Len

A Bishop's Wife sa...

I love reading your blog and viewing your beautiful photos. Your garden is simply amazing. I especially love the photos of your Labs.

Thank you,
gloria

Anonym sa...

Vilka magiska bilder! Spännande!
Kram Marita i Björkhagen

Viola sa...

Vilka fantastiska bilder....rena konstverken...jag vet i a f att jag inte är ensam på Bossgård..här händer det saker ibland, bor ju på en gammal gård med mkt historia i arv...ha en fin tisdag, kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du är bra på och ta bilder med magi i, rofyllt vackert.
Kram till dig
AnnaMaria

Elisa Day sa...

Magiska bilder från ett magiskt ställe!

Anonym sa...

Många härliga fotografier. Tack för senast!
Och, på återseende.

MVH / Sefast Tronde

oumberligating sa...

Säger bara! VACKERT!
Ha en fin fortsatt sommar!
Kram ifrån Peter!

Gela sa...

Vad vackert. Skit med ogräset. Tack för kommentaren. Har även jag fått ogräs detta år med jord jag köppt. Du har så underbart vackert hos dig. Härligt att komma in hit och drömma sig bort lite. Ha en fin kväll/Gela

Glädjekällan sa...

Magiska bilder!

Ha det gott
Birgitta

Related Posts with Thumbnails