13 juni 2010

Stadsbesök

Jag har varit på stadsbesök. Tog en sväng med bilen för jag hade sett en annons i tidningen om att "Göteborgar'n är i stan Han har rea hela dan!" Bra, tänkte jag, då kan jag få tag i sommarblommor till bra pris. Så jag satte mig i bilen och åkte E 14 in till staden.  
Precis i höjd med Optands flygfält såg jag att någon gjort en fårhage med ulliga får och gulliga lammungar. "Hugaligen, tänkte jag, vad nära vägen..." och hade inte ens tänkt tanken klar förrän jag faktiskt ser en liten ullig lammunge på fel sida stänglset! På E 14 kör ju bilarna jättesnabbt och jag insåg att något måste göras åt det stackars lammet. Och inte kunde jag stanna sjäv heller, det hade bara resulterat i att lammet blivit rädd och säkerligen sprungit rakt ut på vägen. Nej, mer folk skulle behövas och det snabbt.Jag vände bilen på första bästa ställe, vilket inte är det lättaste för vägen har ett sånt där otäckt mitträcke och bara en fil på vardera sidan. Till slut hade jag lyckats vända och åkte tillbaka och körde till flygfältet, vilket låg alldeles bredvid. Där stod en man och vevade med armarna. Han dirigerade trafiken. Det visade sig vara Veteranbilsrally just där precis då och det var massa folk och ännu mera bilar.
Jag stannade framför trafikdirigenten och sa: "Det har uppstått en situation alldeles här bredvid där du står vid E 14. Det kommer antagligen att bli en trafikolycka för det är ett lamm som snart springer ut på vägen för det har tagit sig över stängslet." Trafikdirigenten svarade stressat: "Det kan jag inte göra nåt åt, det har jag inte ansvar för..." Och så stod han så nära att han såg den lösa lammungen som irrade runt men brydde sig inte! 


Jag åkte vidare in till evenemanget med bilarna och försökte få ihop några människor för att hjälpa lammungen över stängslet...men ingen verkade bry sig om en liten lammunge när alla dessa gamla bilar fanns i närheten. Bilarna var tydligen mer intressanta än att försöka rädda livet på ett lamm. Till slut var det någon som gissade sig till vem som ägde fåren och letade fram en telefonktalog och ringde ägaren. Han var på semester...men någon annan hade tydligen ansvaret över fåren och denne man ringdes upp och han i sin tur hade lotsat vidare till någon annan...som skulle åka dit och kolla läget, sa han.
När jag ändå av en ren slump hade ramlat in i starten av det här Veteranbilsrallyt så stannade jag och fotograferade litet. Jag gillar ju gamla bilar, härliga former och härlig känsla.
Den här bilen såg häftig ut. Den skulle vara rolig att ha.

Men den som blev MIN riktiga favorit av alla dessa bilar som tävlade med varandra i att glänsa vackrast och vara mest renoverad, det blev den här bilen. Blev störtförälskad i den! Vilken otrolig bil!!! Klart bäst av alla! Ser ut som om den nyss är hittad under höet i nån gammal lada. 

Här kan man snacka om en bil med integritet och härlig självkänsla!
 Tittade man lite närmare upptäckte man intressanta deltaljer.

Det fanns faktiskt hö på den!! Från ladan.

Motorn hade piffats upp med hjälp av en konservburk med korv...
Det här var också en av mina favoriter, men inte lika stor som den ruffiga bilen.
Snygg front! 
Många hade klätt sig i tidsenliga kläder.
Den här bilen har inristade blommor i fönsterglasen!
Det fanns stora bilar och små bilar. När jag lämnade bilarna och körde ut på stora vägen såg jag att polisen kommit för att hjälpa den vevande trafikdirigenten. Det kändes jättebra när jag såg dem för då blev jag förvissad om att den lilla lammungen var i säkra händer, med polisen alldeles bredvid.
Till slut kom jag fram till långtradarna från Göteborg som sålde sommarblommorna. Idag läser jag i tidningen  att det var en trafikolycka på eftermiddagen på E 14 vid Optands flygfält!! Exakt där var ju lammungen lös vid vägen...och jag kan ju inte låta bli att fundera om det var den som var orsaken eller om ägarna till slut brydde sig att komma och rädda den. Det är svårt att nå fram till människor ibland, även i stora folksamlingar. Men det kanske är det som är problemet, ju mer människor desto färre som bryr sig. 

11 kommentarer:

Gela sa...

Vad tråkigt det är när ingen engagerar sig. Hoppas att det ej blev en allvarlig olycka och att lammet klarade sig.
Härliga gamla bilar.
Här hos mig regnar det och solen lyser om vartannat. Har planterat massor idag. Nu äntligen har jag planterat det allra mesta. Hoppas att du får en fin fin kväll/Gela

Lisas torp sa...

Exakt så tror jag också att det är - ju flera människor, dessto färre som bryr sej! Tyvärr är det nog så! Hoppas att den lilla lammungen klarade sej till slut och att den inte var den som orsakade olyckan - som är tragisk nog ändå!

Vilka häftiga bilar du visar! Ja, den där ruffiga gick inte av för hackor, men tror du inte att den var lite stylad med höet lite här och där?:-)
Jätteläckra bilar, och det är något visst med gamla bilar, detaljerna, vinklarna och så mycket fint hantverk m.m.

Tur att du fick tag i dina blommor till slut!
Hoppas du fick en skön och solig söndag!
Lisa

STENLYCKA sa...

Tänk så det kan bli när man skall åka och köpa blommor. Du är så underbart duktig att berätta, jag njuter att läsa.
Vackra bilar måste visa min man ikväll när han kommer hem från en annan flygplats i Sverige, där fanns det nog inga veteranbilar, utan bara dånande flygmaskiner.
Han samlar på bilar och hoppas på att de skall bli veteraner men jag tror att han hinner bli rostig och gammal innan hans bilarna blir veteraner.
Hoppas du fick med dig många vackra blommor hem!
Kram Raina

Vitt hus med svarta knutar sa...

Usch, jag förstår hur du kände för jag reagerar lika dant. Vi bor ju på landet och ibland kommer får, getter, hästar, kor och kalvar på fel sida staketen. Varje gång försöker jag kontakta någon som kan hjälpa mig, för det är så tråkigt om det händer någon olycka. Hoppas det var dirigenten som dirigerat lite fel, men inget allvarligt.

Det såg ut som Göteborgarn hade med sig en hel del blommor, blev det något kvar?;-)

Kram,
Regina

Marieberg sa...

Oj, oj så förskräckligt med det lilla lammet!

Vi har också haft problem med att ett av våra lamm, Svarta Malin, inte hade respekt för elstängslet utan kröp under tråden. Vi ökade på strömstyrkan något och nu tycks hon ha slutat att rymma.
Grannens gräs är alltid grönare...

Det är alltid sorgligt med trafikolyckor och då inte minst när oförstående och älskade djur är inblandande.


Vilken ljuvligt fin header du har bytt till :-)

Arcturasidyll sa...

Men du... vilken mardröm med det lilla lammet!! Hoppas verkligen det gick bra för det och du ska ha en eloge för att du försökte hjälpa till! Jag var på Ope flygfält denna morgon men märkte tyvärr aldrig av dig & ditt försök att hjälpa till!! Hade jag sett & hört nått så hade jag självklart försökt att hjälpa dig....

Visst finns det otroligt mycket fina bilar! Mina föräldrar har många veteranbilar & körde en T-ford från 1923 på denna tävling! Jag och sambon håller på att fixa upp en Amazon & en PV =) Så snart kan vi också vara med och glida runt med de andra fina bilarna;-)

/C

skogsnuvan sa...

Vem bryr som om en lammunge Du gjorde det ju i alla fall. Jag gillar veteranbilar mest dom allra äldsta som var ett gediget arbete. Inte bara plast och slarv som nu.

oumberligating sa...

Du har inte bara tagit en massa underbara bilbilder du har också lyckats med konsstycket att fota en Chevrolet Bel Air 57:A ifrån en underbar vinkel (översta bilden) Molnen gjorde bilden till en "kontupplevelse"!
Som sagt fin bilde, men jag är personligen redan förlorad till en annan skönhet Buick Roadmaste Convertible 57:a, samma årsmodell, men lite större, lite vassare, lite glassigare ett helt Oumberligt ting alltså!
Ha en fin vecka!
Kram ifrån Peter!

Viola sa...

När jag läser dina rader har jag svårt att släppa taget..hur gick det för den där lille...tack för dina ord, dom värmde ska du veta, VIOLAkram

Hos Otto o. Emma sa...

Åhh... vilken historia, den berör och oj, vilka vackra bilar!!!!

Kram
Maith

Elle sa...

Jag är som Peter, fascinerad av den första bilden! Jättehärlig med molnen och den blänkande lacken!!
Gamla bilar är fina och ännu roligare är det när folk klär sig i den tidens kläder!

Vad som inte är roligt är när folk inte bryr sig om att hjälpa små lamm...stackarn.

Ha en fortsatt skön vecka!
Kram Elle

Related Posts with Thumbnails