02 juli 2010

Utsikt från verandan en sommarkväll

Att sitta på verandan när det regnar kan vara riktigt mysigt. Jag satt där en kväll när åskan lät höra sitt muller över bergen. Det hotfulla mullrandet kom närmare och närmare. Regnet öste ner och jag hämtade en filt och min kamera. Skulle vara spännande om jag kunde fånga blixten, tänkte jag. 

Den här bilden föreställer egentligen ingenting...men jag tycker om den. Den ser ut som en målning. Alla bilderna här nedan är gjorda direkt i kameran, ingen manipulering alls.  

Att fånga blixten är inte lätt. Man vet ju aldrig vart på himlen den dyker upp och inte heller när den kommer att slå till. Men ljuseffekter blev det i alla fall. Lite spännande och annorlunda bilder.

Oj oj oj vad är det som händer här? Ja det kan man fråga sig. Det är roligt att bolla runt med kameran!

Det ser nästan ut som man fotat genom glas eller vatten. Vid det här laget hällregnade det rejält. Vattenytan i dammen krusades av de anstormande regndropparna. Vinden kastade åt olika håll och försökte klämma ner en del av mina blommor mot marken.

Det här fotot är jag riktigt förtjust i. Det ser ut som en del av en gammal målning. Statyn står och ser så där lagom suggestiv ut. Man kan nästan låtsas att det är taget i en gammal landskapspark i England eller i Skottland eller någon annan stans där de har historiska mystiska trädgårdar. Det känns faktiskt som om jag skulle vilja gå in i den här bilden och smyga runt lite.

Åskvädret har avverkat sin första anstormning för att senare smyga sig på bakifrån. Åskan gör ofta så, den går runt och luras lite grand.

Här går det undan!
Landskapet förändras! Det börjar byta skepnad.

Vad är det som händer? Allt löses upp till färger.

Till slut saktar förvandlingen in och ett annorlunda landskap dyker upp. Återigen ser det ut som någon slags målning.
Det här landskapet ser nästan ut som uppe på kalfjällen, eller heden i de skotska högländerna.

Så här ser det ut egentligen. Både jag och kameran har lugnat ner oss igen efter att ha lekt under tiden som åskan passerade. Så här ser alltså verkligheten ut, originalet om man säger så, men vad som är den riktiga verkligheten, ja det är upp till betraktaren att avgöra. Alla har vi olika sätt att se på saker och ting och det påverkar vår verklighetsuppfattning dagligen. Det finns många som inte ens ser vad de har mitt framför ögonen, eller så bryr de sig inte om det och förstör både utsikten och levnadsvillkoren för andra.

19 kommentarer:

Trädgårdsdrömmar sa...

Så fräckt!!! Gillar ditt sätt att se på saker och ting.Tack för att du delar med dig av det!!!
Ha det gott
Carina

Ruben sa...

Javisst ser det ut som modern konst! Väldigt spännande bilder! Mysigt att sitta på verandan när det regnar!!!
Ha det gott!
/Ruben

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Häftigt, att ett oväder kan bli så vackert. Sen har du en utsikt som är helt bedårande. Hoppas att naturen får vara så orörd runt sjön som den är nu. Jättesöta kaniner på pelarna har du också.
Trevlig helg
Kramar
AnnaMaria

Lantliv i Norregård sa...

Mystik och magi som bara du kan;o) Skulle jag bott i ditt hus, hade jag inte fått någonting gjort...bara suttit på verandan och njutit av din helt underbara utsikt över dammen och sjön!!! Så vackert, lyckliga du;o)

Kram Malin

STENLYCKA sa...

Vilken underbar konst.
Själv tycker jag inte om när det åskar, sitter väl i sedan jag var barn. Vi bodde på en gård och far var alltid orolig att åskan skulle slå ner i något hus och så en gång hände det, inte hos oss men hos grannen i deras uthus. Stort pådrag av brandbilar och mycket spring, kommer jag ihåg.... Sådan har påverkat mig, jag känner alltid en viss obehaglig känsla varje gång åskan börjar mullra.
Men idag hoppas jag inte på åska, vi har underbart varmt väder och jag har semester, kan det bli bättre!
Kram och ha en bra helg!
Raina

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det var en vild dans med kameran i ovädret. Jag har aldrig sett maken till någon som vågar ta ut svängarna som du...och sen som genom ett trolleri blir det konst och magi. Det är underbart att få besöka dig, det blir aldrig tråkigt eller förutsägbart.

Önskar dig en underbar fredag och helg!
Kram,
Regina

NataljaOblonskaja sa...

Det finns inget så vackert som trädgården efter en rejäl regnskur. Jag älskar den intensiva gröna färgen, lukten och fuktigheten efter en rejäl "urladdning" från vår skapare:)
Att sedan få sitta på trappen hos dig och ha den utsikten framför sig, då måste lyckan vara fullständig.
Ut och njut( låter som ett fånigt motto:) )
//Camilla

Viola sa...

Vilka läckra bilder det blev och vad säger man om den utsikten....suck kanske..ha en fin helg, kram

Ingela sa...

Hej!
Hur hemlig är du? Kan man komma i kontakt med dig?
Hälsningar
Ingela

Marieberg sa...

Både drag av impressionism och surrealism. Roligt.

Lantliv sa...

Sicken konst....undrade just hur du gjorde......drog snabbt med kameran!? Vackra blev dem.......vore skönt med lite regn nu....gräsmattan börjar torka + att ohyran har börjat hälsa på i trädgården!! Suck.....vita flygare har stormöte i Rhodedendron.....

färgtrappan/m-l sa...

Åh det är som tavlorna av William Turner. Häftigt!

slottsträdgårdsmästaren sa...

Annorlunda, snyggt, vackert!

Henricks tankegångar sa...

ja de ser verkligen ut som målningar, jag tycker ju dammen är väldigt vacker och utsikten bakom den är ju enastående! / Henrick

•lotta på solrum• sa...

vackert, alltihop.
från engelskt hedlandskap, vidare till svenska fjällen sedan renässansmålning och en släng av monét´s trädgårdsmålningar.
tack.

godastunder-tokigaidéer sa...

Gud så vackert, härligt att passa på med kameran och vilka bilder. Häftigt.


Ha det super
Kram Anna

Annika Christensen sa...

Vilken magi det är i bilderna.
Precis som målningar och den med statyn som sveper runt som en levande figur gillar jag bäst av alla.
Kul att leka med kameran.
Det skal jag också göra en vacker dag.. regnig menar jag.
Tack för dina kommentarer det värmer alltid.
jag bara jobbar och jobbar och just nu.
Ha det gott i sommarvärmen
Annika

skogsnuvan sa...

Som akvarellmålningar av högsta klass. Helt underbart

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Väldigt vacker verklig utsikt du har från din veranda, men bilderna från ovädret är ju fantastiska! Inte vet jag hur du har lekt med kameran, men det blev verkligen otroligt läckra foton!!! Vilken stämning och känsla!
Ha det gott. Kram, Ingela

Related Posts with Thumbnails