03 juni 2010

Tiden rusar!

Oj vad tiden rusar iväg! Det är redan juni och försommaren är här. Härligt! Det gäller att ta till vara på den här tiden. Jag tycker att just den här månaden är den bästa av alla. Trädgården har levt upp och allt är ljusgrönt och skimrande.
Jag har varit till Ocke handelsträdgård och på vägen dit åker man förbi Mattmar. Det är en sådan vacker utsikt där. Fjällen avtecknar sig tydligt i horisonten och molnen bullar upp sig på himlen. En mäktig utsikt!


Jag undrar, när jag kör förbi och måste försöka att hålla mig på vägen samtidigt som jag tittar genom sidorutan på den vidunderliga utsikten, om de som bor här uppskattar vyn lika mycket som jag, som bara passerar. Det är lätt hänt att man blir hemmablind, i alla fall om man har bott hela sitt liv på samma ställe. Här i trakterna är det för övrigt tänkt att bli vindkraftsindustriområde!! Vad gäller placeringen av sådan industri borde sunt förnuft väga tungt, men tyvärr styr pengarna och det går tydligen bra att sätta upp dessa verk överallt, oavsett om de boende gillar det eller ej.


Förutom både perenner och sommarblommor så fick jag med mig en blomurna hem från Ocke. Tycker att den är så fin. Ormbunkarna i förgrunden tar upp urnans buktiga former.


Jag vet inte riktigt vart jag ska ha den ännu så jag flyttar omkring den lite. Här står den en bit framför huset.


Jag gillar ju sådana här snirkliga mönster.


Bäcken är igång igen efter att varit avstängd under vintern. Löven är ljusgröna och släpper igenom ljuset så vackert.


En liten fågel sitter vid kanten av den porlande bäcken.

Nu är alla koiarna ute i dammen. Här är på bilden är det Glitter och Kinesen som jag har fotat i baljan innan jag släppte ut dem. Glitter har metallicskimrande fjäll, så otroligt vacker! Det syns inte riktigt på bilden för det var så svårt att fota ner i baljan.


Två störar simmar också i dammen. Det här är den största av dem, Snoka heter hon och är hela 55 cm lång!!

18 kommentarer:

Jeanettes hus sa...

Måste bara säga att Du bor helt ljuvligt vackert!
Men visst är väl Sverige ett vackert land med härlig variation....

Din trädgård är lika magisk som ditt hem.
Jag gillar verkligen ditt Place!

Ha en skön sommar
Kramisar Jeanette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilka moln du fångat med kameran, dom gör sig väldigt bra i bild. Hemmablind är det lätt och bli, fast kanske inte med den utsikten du åkte förbi. Ljuvlig urna, så fin modell och mönster. Din plantering var vacker också.
Njut dagen
Kramar
AnnaMaria

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vilket fantastiskt hus du bor i! Åh, det måste vara en dröm att bo som du gör... Vi ska göra en liten damm hos oss. Ca 1,5x 1,5m. Har du några bra tips att dela med dig av?
Kram/ Anna

cissi sa...

Oj vilken fin urna. fanns det många kvar? Jag kanske måste ta mig en tur till ocke. Brukar inte åka dit förren på slutet av säsongen då de har utförsälning på växterna. Köpte massor av syrener i fjol, som jag planterat till en häck. Dock växer den ganska sakta så i år är den inte mycket för världen....tror dock att jag får en fin häck om några år=)

Ja visst är utsikten underbar vid mattmar. Jag brukar också stanna till där och njuta av utsikten var gång vi åker till Åre. Så vackert... vet inte om jag frågat MEN vart bor du?

/Cissi

Helena sa...

Så vackert!

Sophia Callmer sa...

Vackert, vackert! Jag hade nog kört i diket om jag hade haft en sådan utsikt när jag var ute och körde../Sophia

godastunder-tokigaidéer sa...

Vackert....en blå himel och dessa härigt formade moln är underbart. Din urna är jätte fin, får gärna flytta hem till mig...

Ha det gott
Kram Anna

Beatrice sa...

Vilken fantastisk utsikt och vilken himmel! Jag kan sitta hur länge som helst och titta på himlens alla skiftande nyanser och alla ovanliga molnformationer. Det är sorgligt att höra att man nu tänker smälla upp stora vindsnurror där, jag håller med om att det är märkligt att man får placera ut såna i stort sett var som helst. Några mil norrut från där jag bor, finns det nu sju jättelika vindsnurror... det ser inte klokt ut!

Tack för din fina kommentar om Mollie som du lämnade för ett tag sedan! Jag blev så tagen av det du berättade om din tik som du fick lov att ta bort pga av den felbehandling som hon fick, och jag kan bara tänka mig den sorg du måste ha känt. Hur kan en utbildad veterinär ta fel på diskbråck och livmoderinflammation??? Man blir mörkrädd! Det där höll nästan på att drabba oss också, för Mollie blev sjuk mitt i sitt första löp och fick sedan en biverkning av kortisonet (min egen amatörbedömning) som gjorde att hon fortsatte att blöda kraftigt i en och en halv månad. Veterinären sa att hon hade fått livmoderinflammation och att hon måste få livmodern bortopererad på stört! Som tur var hade jag pratat med en kompis någon dag innan som själv ätit det kortison Mollie får i stort sett i hela sitt liv. Hon berättade om alla störningar och biverkningar man kan få, så jag hade det i åtanke när veterinären tjatade om operation, som tur var.

Ja, det är så många fel som begåtts i det här fallet och precis som du var inne på så slarvade de antagligen bort proverna (eller glömde ta dem) och det var därför de inte kunde svara på vilken slags hjärnhinneinflammation hon hade.

Er damm är så fantastiskt vacker med statyn och fjällen i bakgrunden! Jag förstår att du inte kan se dig mätt på den :-).

Många kramar till dig
Beatrice

Lisas torp sa...

Den utsikten tar ju nästan andan ur en! Åh,så vacker och storslagen! Ja, det är verkligen sorgligt hur pengar verkar styra över precis ALLT numera, man får verkligen hoppas att den ljuvliga naturen där får skonas från ett sådant ingrepp!

Vilken vacker urna och den passar ju perfekt i sammanhanget!
Så vackert ni har det nu med ljusgröna löv - stadiet vi redan har passerat, men jag antar att allt går ännu snabbare hos er och mycket kommer på en gång! LJuvliga bilder som vanligt!
LIsa

Cilla sa...

Åh, vad vackert. Totalt tvärtom som vi har det här i platta Skåne...

Underbara bilder och jag måste få säga att ditt hus är fantastiskt. Kul att få titta in på din blogg.

Cilla♥

Morse Farm sa...

Hejsan!
Ni bor ju så fantastiskt vackert!
Dammen är ju så fin.
Vad kul att släppa ut karparna. Vår fisk klarar ju sig i vår damm under vintern under isen.
Vi har naturliga källor i dammen så den är aldrig stilla och det är riktigt djupt på det djupaste.
Njuter av dina fina bilder, du har verkligen öga för fotografering.
Kram Bodil.

Elle sa...

Visst är det lätt att bli hemmablind, men jag tror att jag uppskattar min fina omgivning fortfarande. De olika årstiderna och solens förmåga att trolla fram fantastiska färger...varje dag är en ny dag!

Varför inte stanna med bilen nästa gång och njuta en stund...istället för att riskera att hamna i diket...*ler*

Du har ett fantastiskt vackert hus med en underbar trädgård, hoppas du njuter av det och inte blir hemmablind!

Ha en skön helg!
Kram Elle

Anonym sa...

Vilken vacker utsikt! Hoppas verkligen att de tar sitt förnuft till fånga och inte bygger några vindkraftverk där. DE förstör verkligen utsikten. Här blir vindkraftverken bara fler och fler.Ser dem inte hemifrån, som tur är. De ska vara miljövänliga. Men de är inte vänliga mot våra sinnen. De hörs och förstör vår vackra utsikt.
Må så gott.
Kram
Marita i Björkhagen

Börjelundskan sa...

Vilket helt underbar ställe du bor på, och detta landskap är ju vidunderligt vackert. Förstår att du älskar detta ställe,.....jag hoppas verkligen att du slipper att glo på dom där nedrans fula vidunder till vingkraftverk.

Vilken lycka att ha en egen porlande bäck på sin tomt samt en stor damm med vackra fiskar i, ...rena meditationen att leva så vackert.

Önskar dig en härlig helg. Kram Cin

Vitt hus med svarta knutar sa...

Underbar vy...där är det lätt att bli bergtagen;-) Urnan är jättefin, den passar så fint in i din trädgård. Jag är så fascinerad av ljuset denna tid innan midsommar och de ljusa nätterna där uppe i norr måste vara fantastiska.

Önsakr dig en underbar helg!
Kram,
Regina

Lantliv sa...

Vilket landskap du bor i .....så mäktigt!Din trädgård är igång igen...den finaste av trädgårdar!
Ha en fin lördag...hoppas solen skiner på dig idag!
kram Anne-Lee

where the forest end... sa...

Hallåj!

Får man fråga vart du hittat den heelt fantastiska krukan???!

/ Charlotta

Mats Andersson sa...

Fantastiska vyer.

/Mats

Related Posts with Thumbnails