22 augusti 2014

Under bänken sitter en Krokodil

Här sitter Allis under den gamla trädgårdsbänken (från 1800-talet) inne i växthuset. Hon gillar att springa in i växthuset, nosa och känna efter vad hon kan stoppa i munnen och äta. Det gäller att passa noga på henne så att hon inte äter något olämpligt. Ampeljordgubbarna är tillåtet godis och någon tomat, men digitalis, purpurvinda och andra okända växtsorter är strängt förbjudet, men det struntar Allis i och matte får bli "hönsmamma" och skydda den lilla mot sig själv. Allis äter det mesta hon kommer åt, allt från grus, sten, gräs, träpinnar mm och då får hönsmamma vara där och försöka plocka ut ur den starka vasstandade munnen.
Allis är en Krokodil egentligen! Hon bara låtsas se ut som en gullig labradorvalp, men jag har avslöjat hennes rätta identitet: Krokodilen från Nilen!!
De andra hundarna är inne på samma linje, även de anser att hon är en Kroko, Allis är som en etterkuse och biter de andra så de piper av smärta men lilla Allis struntar i det och biter ännu hårdare och vägrar släppa.
De som säger att det är lättare att ha valp när man har flera vuxna hundar har Fel, fel, fel, fel, helt fel, i alla fall om de andra hundarna är snälla, för snälla, labradorer som inte säger ifrån på rätt sätt.
Allis-Krokodilen är i alla fall helt underbar tycker både matte och de andra i flocken.

 

5 kommentarer:

hesan sa...

Ja här har vi döpt om Ville valpen, till monster gäddan.. Han äter på allt och älskar att gräva gropar i mjuka jorden, dra bitar ur gräsmattan och tugga på mina buskar, allt ska in i munnen.. Den store har lugnt markerat att biter du mig, då blir jag inte kul, så Ville valpen pussar försiktigt och gnager bara lite på svansen när han tror ingen ser..
Helena.

Minna J sa...

Jag vill också ha en sådan gullig krokodil! Tack så mycket för otroligt vackra bilder om dina hundar, det är inte lätt att fota svarta hundar..Minna / houseandcottage.blogspot.fi

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Vilket härligt inlögg! Och vilken söt lite kroko :)
Trevlig Helg! :)

Händigakvinnan sa...

Charmig krokodil! Har nästan glömt hur det var, men visst finns det en förkärlek för att bitas i hälsenan? Då sitter hon rätt placerad. Lurpassar till och med kanske?
Du får göra som Muminmamman - ha lite jod i väskan, det hjälper mot allt.

skogsnuvan sa...

En söt krokodil i alla fall

Related Posts with Thumbnails