12 augusti 2014

Lata dagar?

Att vara hemma med en liten gullig labradorvalp är inte alls några lata dagar, vad många än må tro! Lilla Allis gör verkligen skäl för sitt namn 'Watch Your Step'! Hon är en riktig piraya på de andra hundarna och förstår inte att hon är så mycket mindre och ömtåligare än dem. Och så har hon börjat vandra...promenera..bort från hennes kända omgivning. Igår vandrade hon iväg till karpdammen, (den med nät över för att skydda fiskarna från Storskraken,) när hon var framme vid dammen fick hon tokspel och sprang runt som en galning och hoppade rakt ut i dammen!!! Ut på nätet vilket tyngdes ner av hennes vikt och ner i vattnet!!!
Som TUR var hann jag fram till henne innan hon försvann UNDER nätet...!!!
Jag fick tag på nackskinnet och drog upp henne, Allis sprattlade och fräste som en ilsken katt och tänkte kasta sig ut igen!!! Rena vansinnet! Så jag lyfte upp henne och bar in henne, torkade och bäddade ner henne i sängen där hon somnade nästan direkt.
Matte, jag, fick nog allt en liten chock, hade jag bara kommit några sekunder senare så hade inte Allis funnits längre.
Så till alla som fortfarande hör av sig och vill komma och besöka trädgården kan jag berätta att trädgården antagligen ligger nere för resten av säsongen det här året. Jag har inte alls hunnit vara i trädgården och pyssla och kommer inte alls att hinna med det framöver heller. Och att visa trädgården under de förhållandena är lite som att ställa upp i Dakar-rallyt med en bil som inte är klar på verkstaden.

Men hon är underbar lilla Allis, helt enkelt underbar. Hon är ju naturligtvis lugn också mellan varven och sover och det är under de tillfällena som hon fastnar bäst på bild.


Flocken samlad på gräsmattan.


Allis sover i skuggan i gröngräset den alldeles underbara sommaren 2014. 


6 kommentarer:

hesan sa...

Känner igen det där.. de är helt omedvetna om alla "faror" som lurar och man får vara beredd på det mesta. Tur att det gick bra vid dammen.

Helena.

lisashus sa...

Underbara bilder på nytillskottet i familjen!
Jo, jag vet hur det kan vara - har haft två flattar! Ljuvliga och urjobbiga, men man smälter lätt!
Hon är verkligen helt bedårande! *suck*
Lisa

Lotta sa...

Underbara pirajabildet. Vår förra hund hette Maja vilket konstigt nog blev MajaPiraja. Njut av valptiden. Kram Lotta

Hanna sa...

fina bilder

skogsnuvan sa...

Det är tur att hundvalpar och barn är så gulliga annars skulle man tidvis inte stå ut med dem

Blogger sa...

If you are searching for the most recommended Bitcoin exchange service, then you should go with YoBit.

Related Posts with Thumbnails