09 juli 2012

Jag och mina tokiga idéer...

Ibland får jag ganska vansinniga idéer! Det här är bilder som det ser ut inne i bryggstun här på gården. Vi har liksom inte städat in oss här sedan vi flyttade till gården. Har varit så mycket annat att göra så det här har liksom inte varit någon stor prioritering. Men nästa tisdag (jag, en tidsoptimist?) ska det ha skett en förvandling här inne för då kommer ett helt gäng trädgårdsbesökare. Det ska bli ett Galleri!!
Muren runt vedspisen och bakugnen ska målas. Helst hade jag velat fixa vedspisen men... och så ska tak och väggar tvättas, alla grejor plockas bort och golvet ska tvättas och målas. Jag måste måla golvet för det är så mörkt att det slukar nästan allt ljus.
Trappen in till bryggstun har fallit sönder och det måste snickras en ny så att man kommer in. Och så ska det grusas framför trappen.

Fönster ska putsas, el dras in, spotlightbelysning sättas upp och passande gardiner i fönstren och så ska trasiga rutor bytas. Och just ja, måste komma ihåg att täppa till de största mushålen. Väggarna och taket får vara som de är, det ska ju synas att det är en gammal gård menar jag, utom största väggen där jag tänker sätta upp vit markduk på väggen för att det ska bli ljusare (väggen blir kvar som den är bakom markduken).  Det är ett till rum som också ska genomgå samma arbetsinsats och där måste ett helt fönster glasas för just nu sitter det en masonitskiva där fönstret en gång fanns.
Golven tänker jag måla med linoljefärg...och torktiden på den är ju lååång, speciellt som det här golvet är målat med nån gammaldags mörkbrun lackhistoria. Får se hur det går??!!!

Den här trappen leder upp till drängkammaren. Tyvärr så har drängen flyttat härifrån för länge sedan annars så hade jag satt en pensel i handen på honom! :) Och just ja....det ska ju sitta fotografier på väggarna också tills på tisdag. Det tar sin "lilla" tid att printa ut dem och rama in dem med passepartout och glas.
Ja just det, jag tänker ha en fotoutställning här inne! :) Den officiella öppningen av utställningen kommer att vara samma dag som det är Lands Öppen Trädgård, 22 Juli klockan 12-18.
Det blir alltså Öppen Trädgård och Fotoutställning på samma dag.
Hoppas att ramarna hinner komma och att måtten är rätt, golvet är torrt och elen och lamporna sitter på plats.....
För övrigt kan jag berätta att jag av en läsare blivit ombedd att ta bort ett av mina tidigare blogginlägg.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt! Nu får dygnen tänja på sig...

Ang golven så är de kanske fernissade och visst går det att måla dem med linoljefärg men hinns det med torktiden? Många tunna lager behövs om det ska bli ljust. Kanske täcka med vit golvpapp( måla bård på?) tills tiden finns eller gör avsteg denna gång och köra en tuff golvfärg?

Lycka till, det kommer att bli ett jättefint galleri! / Stella

MalinMatilda sa...

Lycka till! Verkligen; men tycker du ska dra ned lite på ambitionerna så att du inte jobbar ihjäl dig. Fotona behöver varken ramas eller sättas passsepartouter på; häng dem bara i nypor från en lina så ser man dem verkligen!
Bara du skurar allt så behöver du väl inte måla allt nu? Visst vore det perfekt med ljusare golv, men det viktigaste är att se till att rengöra, laga och ev. dra in el. Det är ju ett gammalt hus så låt det få ta sin tid!

Syster kommer hem torsdag kväll så förhoppningsvis kan vi komma förbi i helgen. Det vore SÅ kul!
Lycka till nu!
/*
ps om du vill att info om utställningen ska spridas så kan jag göra det via mina nätverk

Madam Rosa sa...

Det kan nog bli fantastiskt fint! Men jag tycker också att du ska strunta i att måla golven! Bara de är renskurade så kommer inte ljuset att vara något problem. Kanske borde du strunta i gardiner? Önskar jag kunde komma, men det är låååångt från Skåne!

G:a Affären sa...

Fick direkt känslan; jag måste hjälpa till! Åh, det var mycket allt det där... kanske du måste ta bort några måsten ändå. det är ju dina foton som är prio ett!

Härligt hus det där bryggstun!

Det här är din blogg och ingen kan ge dig direktiv vad du ska ha kvar eller inte. Jag uppfattar inte att det är av välvilja du blir ombedd att ta bort ett inlägg!

Styrkekramar från mig, Cia

Norrfrids Eija sa...

Gaaah jag njuter av sådant här, det påminner mycket om vår källare/bagarstuga med pärlspont på väggarna! Jag säger bara KÖR så det ryker, har man högt uppsatta mål brukar man iallafall komma halvvägs! Kul att det finns fler tidsoptimister därute....

Anna-Maria sa...

Snälla du taggade lite så du inte sliter ut dig!Jag tror att det blir kanoniskt även om du inte hinner med allt! Dina foton kommer att tala för sig. Vilket inlägg var du tvungen att ta bort undrar jag?

AK. Keramik Form-Design sa...

Vilken underbar stuga att göra om till ett galleri. I tanken hinner man med mycket. Så har man tänkt mycket går det sen i bara farten.
Pinnsoffan är ju bara för ljuvlig, stolen i samma sil är inte heller dum.
Ska bli spännande och se slutresultatet. Lycka till med projektet och utställningen.

Lyckans Smed sa...

Hej igen!
Naturligtvis ska jag inte komma o störa i helgen när du har så mycket runt dig. Jag tänkte en hel vecka fel.

Jag misstänker vilket inlägg någon ville du ska ta bort, men det tycker jag INTE att du ska lyda. Kan man inte uppträda på ett sätt man kan stå för så ska man bli eremit, anser jag. Man måste kunna ta kritik för sitt agerande, även om man skäms. Då får man osvenskt "bita huvudet av skammen" och be om ursäkt för sitt agerande!
/*

lisashus sa...

Åh, vilken rolig idé! Tänk, att ha ett helt hus som bara står där och väntar och där allt verkar vara orört - både på gott och ont förstås.

Så otroligt mycket som behöver göras, men jag tvivlar inte på din kapacitet när jag tänker på att du har handgrävt och fått till en så vacker trädgård och så mycket annat du har gjort....! Du är säkert kapabel och jag ser fram emot flera bilder på resultatet sen! Tänk, vilket vackert galleri du kommer att få där!
Lycka till med allt jobb!
Lisa

Anonym sa...

Jag arbetar på Studieförbundet Vuxenskolan och är den som är ansvarig för Strindbergsprojektet.

Jag ska ärligt erkänna att jag glömt att ringa dig angående din utställning, en orsak är att det har varit otroligt mycket att göra.
Jag funderade på hur man skulle göra med din utställning, eftersom Strindbergsåret är hela året så var en tanke att göra något under hösten. Det är inte lätt för dig att veta vad jag tänker och skulle givetvis ringt och meddelat dig.

Vad gäller Hembygdsgården i Sundsjö så ska de inte ha någon negativ kritik de ställer upp med en massa frivilligt arbete och lokaler för att projektet ska kunna genomföras .
Projektet är mycket glad för nya förslag och människor som vill engagera sig.

Mötet din man var på, var med en grupp frivilliga som åtaget sig att göra en utställning om Strindberg liv. De var nog inte beredda på att han skulle komma och ge ett förslag på en fotoutställning. De som arbetar med utställningen är mycket fina människor som lägger en massa frivilligt arbete för bygden.
(De är inte med i styrelsen för hembygdsgården.) De ska ha en stor eloge för det jobb de gör.

Vi har något som vi kallar pusselmöte första torsdagen i varje månad. I augusti blir det inget men alla är välkomna den
6 september kl. 18.30 i Torsäng. Här tar vi gärna emot förslag på olika aktiviteter och vi försöker att genomföra så mycket som är möjligt.

Ge gärna kritik men gör det till de som ska ha det och i detta fall är det jag.

Med vänliga hälsningar
Annicka Kanto
Studieförbundet Vuxenskolan Bräcke/Ragunda

Hillevi sa...

Underbart reportage i Hus&Hem Trädgård! Lycka nu till med utställningen i den underbara "bibyggnaden".

Dronninghuset sa...

HVILKET HERLIG HUS... OG FOR NOEN VAKRE LYSE ÅPNE ROM... LIKER!
KUNNE GJERNE BODD I DET HUSET JA.
HILSEN TOVE

skogsnuvan sa...

Vilken strålande ide att visa dina bilder samtidigt som din fina trädgård och du kan tro att jag ska dyka upp och titta.
Det känns som om du har en del att göra innan du fått klart men du kommer säkert att hinna annars får du väl ta några vänner till hjälp. Det ska bli så roligt att få träffa dig.
Det är bara synd att regnet har slagit ner allt i trädgården hos mig i alla fall och rosorna tappade alla sina blomblad på bara några dagar. Vi ses

Annie sa...

Vilken vacker lokal!

Marieberg sa...

Vilket spännande och roligt projekt. Lycka till med lokalerna och utställningen!

Anonym sa...

Hej
Jag knycker ett några av era bilder till min inspiration databas. Helt privat sk ej spridas på något sätt.
Det är för att ha något "äkta" att jämföra när man själv tar fram lösningar till vårt objekt. Därför samlar jag bilder från orörda miljöer.
Inte för att kopieras men för att se hur man löste tex skafferier och skåp utan att det ser ut som något ur en kökskatalog.


http://www.gardochtorp.se/hans.aspx?article=4689

Related Posts with Thumbnails