19 december 2009

Förtrollande kyla

Det är lustigt det där, att man försöker att dra ut på saker och ting fast man vet att det bästa vore att ta tag i saken genast. Jag har trotsat kylan. Den förtrollande kylan som gör så att ljuset blir så vackert. I alla fall när man ser genom fönstret och är i den trygga värmen inomhus. När man väl kommer ut ter sig det vackra lite annorlunda...


Jag har varit ute och fotograferat i -27 grader! Det var KALLT vill jag lova!


Tänkte först strunta i alltihop...men dessa färger fick mig att tänka om. Solen har just kikat upp över bergskammen och allt skimrar i det mest fantastiska ljus.


Jag var in en sväng och hämtade mina vantar...kan vara BRA att ha sådana i denna extrema kyla. Gick runt gaveln på huset och där ljuset är ser vi ingången till min hemliga trädgård. Det är tänkt att det ska vara en grind där; kanske blir det så någon gång.


Jag tycker om vinterns färger. Man kan först tro att vintern är vit, att snö är vit, men det är den aldrig. Den skimrar i alla färger.


Det var små iskristaller som svävade runt i luften och åstadkom en liten regnbåge. Eller ska man kanske kalla det för snöbåge?


Solen ligger lågt den här årstiden. Det känns nästan som den bara kikar fram och sedan genast skräms bort av kylan.

Jag har sagt det förut, många gånger antagligen, men det tål att upprepas; detta fantastiska ljus! Det är spår i snön över dammen. Kanske något djur; eller är det en granne? Kanske både och... Tur att isen höll i alla fall för dammen är djup.De uthuggna trappstegen i stenen ligger gömda under snön.
Slingrande träd får det nästan att se ut som en port in till en annan värld.


När jag kom in blev det imma på kameralinsen eftersom den hade varit utsatt för sådan kyla. Jag tog några bilder genom fönstret, tyckte att det blev så suggestiva bilder genom den immiga linsen.


Snickarglädjen på verandan avtecknar sig som filigranmönster i diset.

28 kommentarer:

Gela sa...

Underbara bilder.Är helt betagen. Ha en riktigt fridfull Julhelg/Gela

Lisas torp sa...

Förtrollande bilder och du lyckas verkligen förmedla det fantastiska ljuset....och även kylan - man känner den in i märgen!
Lisa

Glädjekällan sa...

Vackra vinterbilder du bjuder på. Här har vi också lite kyla och snö, så länge det nu varar. Jag håller på med att klä granen och det är något alldeles speciellt....
Fortsatt trevlig helg
Birgitta

Laila sa...

Så vakre vinterbilder, og for et herlig sted å bo.
Klem Laila

Viveka i Bläckhornet sa...

För det första måste jag berömma dig för din kunskap med kameran. du tar de mest hänförande bilder jag sett. Så vackra!

Sen bor du ju så vackert att varje vrå är ju himmelsk.

Ha en fin helg

Kram Viveka

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

SÅ vackra bilder, förtrollande...på håll! :o)
Ha den finaste av helger
hälsar en frusen Skånetös,
Lydia :o)

Lantliv sa...

Åh så vackra isiga vinterbilder du visar.....tänk vad vackra våra årstider är...Tänkte på det igen då jag såg din trädgård...den är vacker nu me!
Ha en fin lördagskväll,
kramis Anne-Lee

Almbyboden sa...

Tänk vilket färgspektra det finns i allt det vita. Jag är helt betagen i den vinterkalla färgskala som ändå existerar på himlen just vid solens upp eller nedgång vintertid. Lika fascinerande som det är att gå ut när mörkret råder och det är stjärnklart. Då känns det mäktigt att kunna unna sig att stanna upp och se sig omkring och reflektera över vad som finns runt omkring oss egentligen. Bara att öppna upp och se sig runt vilket du gör fantastiskt bra med din kamera och du kan också sätta ord på det du åstadkommer med dina bilder. Tack! Marie

IreneL sa...

Men åhhhhh så underbara bilder du visar! Du fångar allt så himla bra med din kamera! Jag bara njuter!!! / Irene

HelenJ sa...

Underbara bilder och härligt ljus! Tack för att du gick ut i kylan och tog dem åt oss! Hos mig var det bara -8 när jag var ute och fotade - rena sommarvärmen ju... =)

Lantliv i Norregård sa...

Jag tappar andan...så vackert!!
Vill bara titta på bilderna igen och igen...
Ha det bra i julstöket, min favoritfotograf;o)
Kram Kram Malin

färgtrappan/m-l sa...

Hej! -27 grader, jösses! Fantastiskt att kameran fungerade, men det var ju tur, med det vackra ljuset. Det var väl bra att du fick på dig vantarna också ;)

Ha det gott!

Katta sa...

Guud så vackert!! Bor du i Narnia?

Dubbelörn sa...

Dina bilder är magiska! Du låter oss kika in i en drömvärld... Vilken fantastisk förmåga att fånga ljuset!

Det där underbara rosa skimret finns bara där uppe i norr. Det här du visar, det är den riktiga vintern för mig :). Vilka underbara barndomsminnen som väller fram...

Varma kramar

Annika Christensen sa...

Förtrollande vackert. Som i en sagovärld.
Det ljuset är magiskt...
Ha det skön inne i stugvärmen.
En hund i knät en runt fötterna och en sidan om.
Stor vinter kram
Annika

Made in Persbo...Carina sa...

Helt magiskt! Stum och tagen sitter jag här och bara njuter. Himmel så vacker naturen är!
Tack för att du trotsade kylan och gav dig ut med kameran. Im-bilderna innifrån är helt betagande också. Å vilken njutning.

God Jul på dig!
Kram, Carina

"anntherese" sa...

Ser att du gillar heminredning. Då kanske min site är något för dig? På anntherese.se kan du välja bland unika och annorlunda motiv att dekorera ditt hem med. Fototavlorna passar utmärkt som present eller julklapp till den som gillar heminredning och design! Jag säljer även vackra vykort och inspirerande fotoböcker. Välkommen in på ett besök!

Elisa Day sa...

Magiska bilder! Bara njuter och drömmer mig bort till en fantasivärld

Anonym sa...

Gud vad vackert, rena sagolandet.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

27 minus det var kallt!! Usch då är det skönt och vara inne. Du var bra klädd förstår jag, men det var bra och orka ta så många och jättefina bilder. Jag tycker om varenda bild.
Adventskram
AnnaMaria

Desde mi ventana sa...

Your photos are fantastic .Thanks you for show them.

DMV

Vit som snö sa...

Du fotar ju såå fantastiska bilder!!! Det bistra kyliga blir ett vackert sagolandskap! Jag tycker att du ska göra en bok om din vackra trädgård!!! Jag menar det verkligen!!!
Fundera på saken! Själv skulle jag vilja ha den med en gång!
Ha en fin jul!
Kram Cilla

Fågel Blå sa...

Åhhh så ljuvliga bilder du lyckats fånga!
Så vackert!
God Jul!
Önskar Kathrine!

Granne med Selma sa...

Ditt bloggnamn fick mig att haja till - vilket häftigt sådant! När du sedan skrev hur färgerna infinner sig hemma hos dig, var jag bara tvungen att kika in till dig! Det gjorde mig nyfiken. Och nu är jag alldeles såld på dina vackra foton!
Vilken VACKER blogg du har!
/Sussie

MrsUniversum sa...

Jag tror alla påverkas av vintersnö! Det är ju bara så underbart, det visar dina bilder. För mej finns ingen anledning att åka till värmen på andra sidan jordklotet.

Snö är härligt!!!

Daniel sa...

Wow, blev helt salig

Som i en saga vetja!!!

Sjabbig men chic sa...

Kallt men vackert tycker jag!

Kram Lisa

Länninge Trädgård sa...

Magiska bilder, men ändå vet jag att det är ännu vackrare i verkligheten, när man står mitt i det trolska och är omgiven av skönhet.
God Jul önskar
Helen

Related Posts with Thumbnails