06 juli 2012

Underbara sommarnätter!

De här dagarna är jag nästan uppe dygnet runt. Underbara svenska sommarnätter! Det är ljust dygnet runt. Här är några bilder från sent igår kväll strax innan solen gick ner en kort stund. Det är något visst med hagar och stängsel, de kan vara ett vackert inslag i landskapsbilden. 
Just i den här hagen gick det får. Jag fascineras av får, deras beteende och utseende. Väldigt roligt att fota får. Man ser på dem direkt vad de tänker, de har mycket personliga uttryck, trots att de är flockdjur. Skulle så gärna vilja gå in i den där fårhagen...men har inte vågat. Tänk om ägaren skulle komma och så sitter jag där mitt i hagen bland fåren som ett fån med kameran i högsta hugg. Kommer inte över de där välstängslade eltrådarna heller...inte utan att få en rejäl stöt när jag äntrar över. Men jag kan kanske ta med en pall och kliva över på den. Tror att det kommer att sluta med att jag sitter i den där fårhagen ändå en sen kväll framöver.
Idag har jag haft en grupp trädgårdsbesökare här från Örnsköldsvik. Jag hade som sagt varit uppe hela natten nu innan så jag undrar om de tyckte att jag såg trött ut, för det var bara förnamnet på hur jag kände mig, men det gäller att fånga de här vackra dygnen. 

11 kommentarer:

G:a Affären sa...

Jag älskar får och lukten av dem, fårvallning har varit en av aktiviteterna som har förenat mig och mina hundar.
Jag gissar att du snart sitter där inne med dem!
Ha det gott!
Cia

ingenjörernas trädgård sa...

Härlig bild med får!

Charlotta sa...

Det var den vackrast fårhage jag sett i hela mitt liv. Helt fantastiskt vackert foto!

MalinMatilda sa...

Hoppas allt gick bra med trädgårdsbesökarna!
Det är verkligen en fantastisk tid nu; jag älskar verkligen sommaren, men mer för värmen. Jag skulle gärna byta bort ljusa nätter mot värme, men när man får både ock kunde det inte vara bättre.

Fia sa...

Som gammal fårbonde så kan jag ju inte annat än att hålla med. Klart du skall över stängslet, med tanke på när du är vaken så lär ingen fårbonde komma förbi, dom måst sova ibland ;)
Hur som, underbara bilder som vanligt. Om jag inte skulle jobba skulle jag med sitta uppe hela natten. Eller sova ute i en hängmatta. Dom få veckor det är ljust hela natten. Jag älskar det!

Lottas Fotografi sa...

Så vackra bilder från fårhagen :)
Nu har jag läst ditt repotage i tidningen. Sååå bra skrivet och som alltid underbara bilder. Fortsätt med detta, att göra trädgårdsreportage. De kommer att sälja som smör!!! ;)

carinaon sa...

Åh, så söta får! Ja svenska sommarhagar och ängar är bland det vackraste som finns.
Kram Carina

Lina sa...

Hej!
Älskar du - liksom oss - lantlig heminredning?! Då har vi den nystartade bloggen för Dig! Inläggen är helt proppade med gammalt och nött, allt från inspiration till Gör-det-själv- tips (tutorials). Det finns även en Till-Salu-kategori med väl utvald och (garanterat) helt UNIK inredning!!
Psst! Vi finns även på Bloglovin för den som inte vill missa ett enda inlägg! ;)
VÄLKOMMEN IN! http://jolii.blogg.se
Kram // Lina

PS. För den som gillar tatueringar och tattoo-motiv finns även en äldre blogg - http://liinanonstop.blogg.se , vilken är full av inspiration och målningar jag gör. Är du sugen på en tatuering men inte hittat det perfekta motivet ? - Tveka inte att höra av dig!! ;)

Pieces of Sunshine sa...

Wow, what amazing photos! The light and colours are delightful.

Ruben sa...

Otroligt fin bild med det lilla lammet i det vackra kvällsljuset!

Ha det gott!
/Ruben

Mats Andersson sa...

Vackra bilder! Stort lycka till med din utställning!

Related Posts with Thumbnails