13 september 2011

Gina 13 år!

Min älskade Gina fyller 13 år idag! Hon är min svarta skugga som följer mig vart jag går. Hon är alltid bredvid mig när hon kan. Går matte så följer hon efter, sätter sig matte lägger hon sig som en boll bredvid mina fötter. Gina och jag har en alldeles speciell kontakt. Det går inte att beskriva med ord. Det här är en hund som verkligen kan läsa tankar och sinnesstämningar. Det enda hon saknar är en mänsklig röst men det kompencerar hon med att uttrycka sig på nästintill telepatiskt sätt.

Grattis på födelsedagen Gina!!
Husse serverar en tårtbit vid dammkanten.

Jag vet att jag och Gina antaligen inte har så mycket tid kvar tillsammans. Åldern börjar komma ikapp henne. Hon ser lite dåligt med ena ögat och hörseln är inte vad den var. Men hon busar med de andra labbarna och är som en unghund flera gånger om dagen. Det är som om hon inte vill vara gammal, hon vill vara ung för alltid. Hon är mattes lilla bus-råtta!! En specialitet hon har är att hon "stjäl" armbandsklockor! Hon busar och skuttar runt och vips så har hon med ena hörntanden fått klockarmbandet att sprätta upp. En liten luring är hon allt!
Jag tycker det är svårt att fotografera mina hundar. Inte rent tekniskt, men känslomässigt. Svårigheten ligger i att fånga deras personlighet, deras själ, på bilden. Det är därför som jag inte visat så många bilder på dem. Jag har såna krav på mig själv att bilderna verkligen ska göra dem rättvisa. De här bilderna tog jag idag på förmiddagen. Det hade precis regnat och ljuset bröt fram mellan molnen.
Nästa år den här dagen hoppas jag få visa bilder från ytterligare en födelsedag för fina Gina.
Älskade Gina!

19 kommentarer:

Lilla Kullan sa...

Underbara foton.:-) Stina

Ingmarie We sa...

Grattis på födelsedag fina Gina! Smakade tårtan gott?

Wenche sa...

Grattis på födelsedagen, Gina

Anna Vattenkanna sa...

Vackra porträtt av Gina...

Kram Anna Vattenkanna

Susie på Stjärnarve sa...

GRATTIS - GRATTIS - GRATTIS till er båda! För det är ju så underbart med hundar som kommit upp i ålder lite. Dom har verkligen sina egenheter och blir bara större och större personligheter ju äldre dom blir.
Dessutom är det ju så att ingen hund kan ersätta en annan, dom är ju stora individer. Så trots att vi nu fått hem vårt nya lilla stjärnskott, Podengon Santo - en avelshane på 4 år som är helt underbar, så finns ju saknaden efter Penny kvar.
Men det vardagliga livet har iaf återgått till det normala, är man hundmänniska är man och har man haft hund i först 18 och sen 16,5 år så kan inte vara utan dom!

stallnilsen sa...

Gratulere med dagen, Gina, flotte bilder av en flott hund;O)
Ha en fin kveld, hilsen Lisbeth ;O)

Lisas torp sa...

Åh, så underbart fin hon är! Vilket uttryck och jag kan förstå att ni har speciell kontakt - det får man med djur som står en nära! Så fantastiskt det är!
GRATTIS till rara Gina och må hon ha många fina år kvar!
nosgos
Lisa

Vitt hus med svarta knutar sa...

Hon är vacker, bus-råttan...börjar bli grå om nosen...men ögonen, dessa kloka varma ögon...

Önskar dig en fin kväll och ge Gina en stor födelsedagskram från,
Regina

Norrfrids Eija sa...

Jag ser en oändlig klokhet o dessa ögon, och det grånade nospartiet vittnar om stor hundlivserfarenhet. Grattis Ginagumman!

Ingrid Andrea sa...

Gratulerer med dagen søteste Gina-vofsen! Du ser ut som verdens snilleste hund, og kloke øyne har du også. God klem fra meg, kose deg videre på dagen din :))

gittan sa...

Så fin och klok hon ser ut att vara! Jag hoppas att ni får fira ännu en födelsedag tillsammans / gittan

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Vilken trogen vän du har! Hon är verkligen söt och ser otroligt snäll ut. Hon var väl värd den goda tårtan. Hoppas ni får fira flera födelsedagar framöver.
Kram Maria

Anonym sa...

En stor Grattiskram till fantastiskt vackra Gina på 13årsdagen!
Gunila Lindblom

EVA sa...

Skønne fotos - Vilken tur du har - at ha så fina hundar? Gina er en rigtig dejlig hundepige, det kan jeg godt se. Det lyser ud af øjnene på hende. Som du - elsker jeg også min hund.
Inspireret af dit fine indlæg har jeg idag fortalt om min hund Albert, en lille gravhunde vuffer. Om du har lyst - titta forbi! Det kunde være så hyggeligt.

Hej og tillykke med hende - endnu en gång! Njut hende... vi får hoppas I har många år tilsammans än.

Hundhilsner från
Eva,
Evigglade.blogspot.com

Lantliv i Norregård sa...

Vackra...vackra Gina:) Dina foton gör mig tårögd...

Kram M

färgtrappan/m-l sa...

Ett stort GRATTIS till fina Gina!
/Maja

solveig sa...

Det vemodiga ör att hunden blir som bäst när den håller på att "ta slut" för att uttrycka det lite drastiskt. Så fin din Gina ser ut. Jag har en blandrashane som är 14 år, Laban. Ja, han följer mig också vart steg jag tar. Han vet min sinnesstämning, läser mina tankar och är bästa vän. Laban är en blandning mellan schäfer och stövare, ser ut som en mindre schäfer och riktigt snygg. en lite ovanlig detalj: han luktar otroligt gott! Inte hund utan sött och gott. Kram till Gina! Lycka till er.

Karin sa...

Hej!

Första gågen jag läser din blogg och jag måste medge att jag fascineras över dina vackra bilder, verkligen inspirerande...och främst på underbara Gina!

Visst, jag är också en lycklig hundägare till en åldrig Golden Retriver som har många likheter med Gina utifrån din beskrivning. Min "dam" är en ovärderlig gåva för mig,och hon skänker mig glädje och kärlek varje dag :)))

Hälsar en lycklig matte, Karin

Lillemor sa...

Tycker så mycket om dina bilder och det du skriver om att ha en äldre hund, när man inser att tiden man har kvar tillsammans är begränsad. Jag hade turen att få ha mina två första hundar ganska länge de blev 11 och 15 år. Tänker ofta tillbaka på den tiden. Nu har jag två andra vovvar som jag hoppas får leva med mig länge. Kan inte tänka mig ett liv utan hund. Grattis till Gina!

Related Posts with Thumbnails