06 mars 2011

Förändring - Transformation...

"...Jaha..nu har hon gått lös med kameran igen! Att hon aldrig kan lära sig att ta vanliga foton, såna som man ser vad det är. Såna där bilder ser man ju knappt vad de föreställer!! Så där ska inte foton se ut!!! Nej usch och fy!!!..."

Vad tror ni? Skulle de här bilderna skrämma bort folk från en utställning?? Skulle besökarna gå snabbt förbi och ruska på huvudet? Och längta efter solnedgångar och annat vackert?
Är jag helsjuk som gillar de här bilderna? Kanske är det bäst att låsa in mig i ett mörkt rum och kasta nyckeln.. Kanske är det en mognadsprocess...kanske tycker också jag att de är vedervärdiga när det gått en tid.
Det skulle vara mycket intressant att få veta vad ni tycker, alla ni som besöker mig blogg. Kommentera gärna och berätta era åsikter. Jag skulle bli så glad att få veta vad ni tycker! :)
(Bilderna är gjorda i kameran)
14 kommentarer:

Hanna sa...

Ha en fin söndag!
Kram
Hanna

MrsUniversum sa...

Jag tycker om dina bilder och tror att de kan göra sig i stort format. Några på en hel vägg.

Konst är svårt. Fortfarande vill många människor ha föreställande bilder. Jag tycker dynamik i linjer, ljus, rörelse och färger är mer betydelsefullt än exakt avbildning. Fantasin sätts igång. Men du har även fina förställande bilder här på bloggen, ju...

Apropå mognadsprocess - menar du din egen eller åskådarnas ;-) Picasso hade det inte lätt men trodde på sin inneboende kraft. Att många känner till honom beror säkert på att verken värderas ekonomiskt högt numera. Eller tänk på Malevitj... exemplen är otaliga på människor som inte ville producera konst som föll ALLA i smaken.

Sophia Callmer sa...

Klart du kan använda bilderna, mycket beror på HUR du visar bilderna, urval, om du printar på duk/papper, ramar eller inte ramar, hänger i klämmor eller hur du nu väljer att göra. Det viktiga tror jag är att ha en tanke med det man gör en röd tråd och köra det rakt igenom, då funkar det förr eller senare. man kan inte bry sig om allt vad folk tycker. Har haft en serie bilder med just speglingar och de sålde faktiskt förvånansvärt snabbt och bra. lycka till!!

Skogslyckan sa...

Det jag tänkt skriva står redan i ovanstående kommentarer. Foton som föreställer vackra solnedgångar finns det redan så många som tar. Dina bilder utstrålar, dynamik, rörelse, förändring och mystik. Mera som konsten sätt att uttrycka sig. Jag tror också det är en process att leka med sin kamera, tänja dess möjligheter.
Helt enkelt för att testa och lära, åtminstone är jag själv sån. Jag hade med glädje besökt din utställning.
Ha en fin dag i solskenet.
Kram Pia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du är långt före mig i mognad när det gäller bilder, jag får alltid en, åh så kan man göra när jag ser dina bilder. När jag ser dagens blir min första reaktion att jag blir lite rädd, med livlig fantasi är dom jätteskrämmande.
Självklart ska du ha med några, gärna i ett mörkt hörn. Effekten skulle bli super!
Ska bli kul och följa detta.
Kramar
AnnaMaria

Lisas torp sa...

Dehär bilder lämnar utrymmer för betraktarens fantasi! Allt behöver ju inte vara tillrättalagt och tydligt!
Jag tycker helt klart att de här bilderna är spännande med sina lite otydliga konturer, former och ljusglimtar. De ger mej en känsla av det kyliga vårvinterljuset vi omger oss med just nu.
Jo, det kan jag säja som i princip målar fotorealistiskt...:)! Allt har flera sidor - även jag!
Ha en fin söndag!
Lisa

Lisas torp sa...

Sorry för alla felstavningar, men när jag skriver blir det en fördröjning....knepigt!

Hans i Brännberg sa...

Ser ut som om man flyr för livet och bara hinner uppfatta suddiga intryck från en kaosartad omgivning.
Eller så måste man skaffa nya glasögon om man vaknar och ser världen på detta sätt.
Ja, det var min kanske lite väl djupa analys...
Ha en bra söndag.

Anonym sa...

Även jag tycker om dina bilder men som någon skrev här ovan så är dessa nästan lite skrämmande, fast vackra. Beror väl på betraktaren... :-)

Jag har svårt för konst i bemärkelsen målningar och skulpturer där konstnären bara dragit fyra streck eller hällt färg på en duk och rafsat runt med penseln eller skulpterat fram en klump och sen kallar det något intressant och fullständigt obegripligt. Sen förväntas det att de som tittar på tavlan eller skulpturen ska se vad konstnären gjort. Det är inte konst för mig. Konst kräver en talang tycker jag så vad gäller just det där man skapar med pensel eller i lera vill jag att det ska vara föreställande och på sätt och vis fotorealistiskt (fast det finns många olika sätt att göra det föreställande, jag anser att exempelvis picasso också gjorde konst) Ett annat exempel är Salvador Dali som verkligen inte målade reslistiska bilder men han hade sannerligen stor talang och kunde måla.

När det gäller foto tycker jag nästan det är tvärtom. Där ligger talangen i att kunna göra det som är fotorealistiskt till något annat fast det ändå är ett foto. Många tar fotorealistiska bilder och de är i många fall inte lika intressanta som de som du tar.

Esperanza sa...

En estás fotos veo tristeza,locura,caos... acaso ese és su estado de ánimo. Feliz domingo hermoso

Viola sa...

Dom där tilltalar mitt sinne..är övertygad om att dom skulle beundras, lycka till, och ha en skön söndag, kram VIOLA

Hanna sa...

Jag har en liten tävling hos mig som du gärna får vara med i.
Ha en fortsatt bra söndag.
Kram
Hanna

Marie sa...

Hej,
läser dig ofta, har aldrig kommenterat men nu så. Jag tycker att du har häftiga idéer och skapar fantastiska foton. Både de som är lite "luddiga" och de som man kan se vad de föreställer. De senaste tagna genom fönstret med månljuset tog andan ur mig!

Jag skulle tro att en blandning av "vanliga" och "udda" bilder skulle passa bra i din utställning. Då kan varje person få något gott med sig, oavsett smak.

Jag skulle gärna komma och titta på din utställning och din trädgård. Skulle gärna kika lite på ditt hus också som verkar fantastiskt. Man kanske skulle ta sig en tur uppåt landet i sommar? :-)

Laila sa...

Du vet att jag är en av dina fans men de här bilderna tänder jag inte på framför allt för att jag inte förstår vad du vill säga mig med dem. Jag ser inte tanken bakom. Min yttre synförmåga är dålig (måste förstora både text och bilder här i bloggen för att kunna delta) och min inre syn är förmodligen lite rostig av ålder så dina signaler når helt enkelt inte fram. Hoppas att du inte tar illa upp, du ville ha ett ärligt svar, eller hur?
Ha det gott!/Laila

Related Posts with Thumbnails