14 november 2009

Vintern smyger i trädgården

Idag har den smygit sig in i trädgården. Vintern. Dammen har varit frusen ett tag nu och idag var det snö när jag vaknade. Ingen sol, bara ett vitt ljus och snöflingor i luften. De dansade runt och lade sig till ro på blad, grenar, trädgårdspynt och annat. Det är dags att plocka in lite saker från trädgården nu, hög tid. Det är alltid samma sak för mig, jag drar ut på tiden i det längsta med att plocka in saker och ting och när jag väl inser att det inte går att smita undan längre, innan föremålen fryser fast, ja då är det ännu otrevligare. Det är kallt om fingrarna och olustigt.

Rosenbågen får stå kvar ute. I år har jag haft luktärtor som slingrat sig upp på den. Jag tycker om den här portalen, gillar ju när det är snirkligt med buktor och bågar här och var.


Det här är min favoritstol i trädgården. Även den en snirklig sak som leker med både barock och rokoko och är lite ruff och tuff samtidigt. Jag tar in den och har den inne i huset på vintern, i biblioteket.


Här kan man sitta på sommaren och gotta sig i värmen.
Det är liksom högsätet i trädgården.


Den står alldeles nedanför det stora lärkträdet. Nästan som om den har kommit ut ur stammen. Det här lärkträdet är jättestort! Det var lärken som gjorde att jag hittade till gården en gång i tiden. Trädgården fanns inte då och huset syntes inte från vägen eftersom det låg gömt bland massa uppvuxen grönska, träd, buskar och sly, det var bara det stora lärkträdet som stack upp ur den gröna massan. Jag blev nyfiken, letade mig fram och fann huset. Det är nästan 18 år sedan nu. Jag blev så förälskad i huset men det skulle dröja 13 långa år innan jag och huset fann varandra igen.


Här sitter man fint till med utsikt över dammen.


Den här smideshammocken ramlade jag över vid ett stadsbesök härom året. Den bara ropade att jag skulle köpa den! Tyckte att den skulle passa precis i trädgården.


Lyktan i trädgården. Först ville jag ha en sådan där lykta som det är i landet Narnia, men jag hittade ingen till ett vettigt pris så det fick bli den här i stället. Och den fungerar bra den med, både till utseende och lysförmåga.

27 kommentarer:

Sjabbig men chic sa...

Hej på dig!
Vika härliga bilder. Älskar både stolen och hammocken. Underbara möbler. Din trädgård ser ut som bilder i en sagofilm.

Kramis Lisa

Lantliv sa...

Hej....läcker med smidesmöbler....blir så vackert kontrasten blommor + möblerna...båda träder fram så fint...de lyfter varandra liksom. Här har vi inte fått nåt puder än...skönt!
Ja visst var badrummet läckert....skulle vilja ha bara som en fuktig vägg där vattnet försiktigt letar sig neråt.
kram Anne-Lee

Linda i Tornhuset sa...

Underbart hus och underbar trädgård...
Bara så fantastiskt vackert!

Smidesmöblerna gör sig verkligen i er sagolika trädgård!

Kram Linda

Mies Balkong sa...

Hittade hit för första gången för ett par timmar sedan. Jag skulle bara kika lite men här blev jag sittande...

Jag är helt betagen! Vilket hus, vilken trädgård och vilken fantastisk tur att just ni fick köpa denna gård. Bättre kan man inte förvalta ett sådant fantastiskt ställe. Vilken otrolig känsla för stämningar, helhet och detaljer. Helt magiskt! Jag älskar de gamla originaltapeterna, färgsättningarna och alla underbara möbler. Jag älskar blandningen av storslagenhet och intimitet! Jag skulle kunna fortsätta med superlativer i all oändlighet känns det som...

Jag återvänder gärna hit och länkar så att jag hittar tillbaka. Tack för att du delar med dig!

/Marie - betagen och förtrollad

Love Your Homes sa...

Hos dig kan man sitta o grunna i trädgården även om vintern...är du säker på att du inte skall ha stolen kvar ute....du kan ju alltid ruska av snön, ha den på bron och sitta o titta på den fina utsikten ( inga vindkraftverk än, va?)
Klappa om vovvarna.....
Ia

Bergagårdens Lina sa...

Vilket fint hus ni har! Fantastisk snickarglädje! Trädgården ser också underbar ut i vinterskruden.

färgtrappan/m-l sa...

Hej! Landet Narnia, javisst, det är ju landet man tänker på när man ser ditt hus o trädgård. Jag undrade just var jag sett det förut. ;)
Vackert...

Ha en go helg!

Lantliv i Norregård sa...

Hej!! Tur att Du gjort ett nytt inlägg så jag fick lite lugn och ro...Har jobbat i dag skulle varit ledig...när jag kom hem donade jag och skulle göra ett nytt inlägg. Då har kamerah-vetet lagt av. Du vet ju hur det är...Nu sitter Filip och jag och pysslar, ute är det grått och trist. Så kom jag in i din underbara värld, tack för alla ljuvliga bilder!! Jag älskar dom!!
Kramar Malin

AnnCharlotte sa...

Gillar verkligen din hammock, skulle vara mysigt att ha en sådan. Jag tycker inte precis om de "vanliga", möjligen de i trä.

Lisas torp sa...

Du har verkligen en förtrollad trädgård och den påminner faktiskt om filmen Narnia!!!

Ljuvliga smidesmöbler och bågen är såååå vacker - en port som heter duga till en sån trädgård!

TACK för vackra bilder, det behövs nu i grådasket!
Lisa

Emmas utsikt sa...

Herregud, det är ju rena rama Narnia. Fantastiskt. För en dröm att få bo där... *suck*

Annika Christensen sa...

Njuter som vanligt när jag tittar in här.
Vintern är vackert den också.
Ha det gott
Annika

Vit som snö sa...

Möblerna i snirkligt smide är såå ljuvliga. Om du visste vad jag letat en sån hammock, dom är så vackra!! Stolen.. rosenbågen... jag bara suckar av njutning av dina bilder!
Ert hus och er trädgård absolut förtrollar mej, det är så fantastiskt vackert alltihop!
Kram på dej! Cilla

Queen Of Småland sa...

Jättefina möbler! Och snö, så härligt! Här i skåne är vintern mest regnig och grå... önskar det föll snökristaller här med.
Ha en fin kväll!

Almbyboden sa...

Din trädgård är underbar även vintertid. Försöker själv tänka på att skapa en trädgård som är grön vintertid eller att grenverken skapar vackra former även utan löven. Har också en båge som smeden Michael från företaget Two Faces låtit tillverka och jag älskar den. Är mycket förtjust i rostiga föremål i trädgården för dess vackra patina. Växthuset som vi har införskaffat tänkte jag först måla vitt men när det kom på plats kände jag bara att Falurött var den färg som skulle passa bäst för att få växthuset att smälta in i miljön bäst - blev mycket bra. Tack för att du delar med dig då det är mycket inspirerande! Marie

Anna sa...

Härliga möbler passar perfekt hos dig.Jag har blivit beroende av din blogg,jag älskar mystik och det har du hos dig både ute och inne.Kram Anna i Östergötland

Anonym sa...

Vad härliga bilder

Galleri Hönshuset sa...

Hej, allt väl?

Underbara trädgårdsbilder. Kul att du delar med dig av din historia om hur du fann gården, spännande.

ha en toppen dag. Kram Pirre

Lilith sa...

Här hade vi ganska mycket snö sen det snöade i fredags, men igår regnade den bort så nu är marken bar igen... Och det är vått och eländigt där ute, usch! Jag föredrar nog ändå lite snö nu när det snart är advent.
Jag är precis likadan, drar alltid ut på det in till det sista, det där tråkiga med att ta in allt från trädgården... Det är mycket roligare att plocka ut allt igen när det blir vår! :)
Jättefina bilder du visar här... Jag gillar också det där snirkliga, och både stolen och hammocken (visste inte ens att det FANNS såna fantastiska hammockar!) passar helt perfekt i din trädgård, helt rätt stil! :) Lyktan är också jättefin där den står! Har ni fler lyktor runtom i trädgården eller bara den här? Vi har än så länge bara en lyktstolpe, men tanken är att det ska bli fler så småningom... När det nu sen blir...
Ha det så bra i novembermörkret! :)

Ruben sa...

Den stolen (och de andra järnsakerna) pryder verkligen sin plats! De passar jättebra i din fina trädgård! /Ruben

På vår udde! sa...

Hittade dig via House of Philia (din kommentar igår)! Vilken helt underbar blogg du har, eller är det huset/trädgården, eller alla vackra bilder! Läste att du hade det lite jobbigt just nu, det händer oss alla ibland! Tänk på att det alltid är mörkast före gryningen!

Sluta för allt i världen inte att fotografera! Dina bilder är magiska och oerhört inspirerande!

Länkar till din sida om det är ok, och ser fram mot ny vackra bilder från ditt fantastiska hem!

På återseende!

Lillebeth sa...

Otroligt vackra ting har du i din trädgård. Och kanske att lite snö är bättre än det eviga regnandet här. Fast - jag vet inte. Gillar inte vintern.

Ester sa...

Vilket ställe du har! Helt underbart!
Har sett din hammock, eller en liknande, på en trädgårdsmässa för några år sedan. Det var vacker där också, men i din miljö smälter den in perfekt.
Må så Gott!
Ester

A home far away sa...

Men hej vilken fin blogg jag hittade här, ska genast titta vidare i den!

Ha en fin dag!
Kram Gunilla i Singapore

IET sa...

Tänk de som säger att november är ful; de har inte sett dina vackra trädgårdsbilder. Underbara!
Hej, hej/IET

Ljus, färger och friska dofter sa...

Suck av välbehag!
En sådan spännande och levande trädgård! Vilken tur att lärkträdet stod där så du fann dit hus och det som skulle komma att bli din trädgård!

/Olga

wenche sa...

Så spännande och vackert,doft av saga.

Related Posts with Thumbnails