04 november 2009

Vad kuligt!


Vad roligt! Jag har fått utmärkelsen Kreativ Blogger Award av Lisbeth som har bloggen Wabi Sabi Style. http://wabisabi-style.blogspot.com Med utmärkelsen följer uppmaningen att välja sju andra bloggar som man vill nominera. Och det gör jag nu; det blir er alla som känner sig manade för jag tycker att det är så svårt att bara välja sju stycken.
Det följer även med en utmaning i Awarden; nämligen att berätta sju saker om sig själv. Jag har redan gjort det en gång för inte så länge sedan men jag kör ett race igen.

Det snöar lätt här idag och jag fryser om fingarna när jag skriver så jag trycker på fel tangenter hela tiden.

Jag ser så dåligt i detta novembermörker, speciellt när det skymmer; och det gör det ju hela tiden i november; känns det som.

Jag kommer att måsta bli som Don Quijote snart, ni vet han som slogs mot väderkvarnarna. Men i mitt fall kommer det att bli vindkraftverk.

Det är inget som jag ser fram emot, känns enbart jobbigt, stressigt, förtvivlat och mycket mycket ledsamt..

Ni vet utsikten, den som syns på bilder från trädgården bla, utsikten över sjön, mot söder, över bergen...hela byn är känd för att läget är så otroligt vackert, med just denna utsikt. En gammal kulturbygd som firade 500 år i somras.

Jag är ju av åsikten att allt inte kan, eller bör, värderas i pengar jämt och ständigt. Men alla resonerar inte så; tydligen.

Privata markägare vill sätta upp gigantiska vindkraftverk rakt uppe på bergen, mitt i fejset på utsikten. Rakt över sjön, uppe på bergen i söderläge...

Det känns som om det bara är att ge upp-det som jag skulle önska med den här gården och trädgården. Allt som jag jobbat för, kämpat för, hoppats på, i alla fall.

Har varit på ett så kallat samrådsmöte. Fick slängt i ansiktet att det berodde på vilken åsikt man hade om vindkraft generellt som avgjorde ifall man gillade att de skulle sättas upp just där...och att det bara var att acceptera; de skulle upp!

Men det stämmer inte. Jag är av åsikten att vindkraft kan vara bra, men inte mitt i utsikten uppe på bergen över sjön i söderläge mitt i fejset på en gammal kulturbygd som är känd för sitt vackra läge. Jag har varit på vindkraftsplatser där integreringen i miljön har fungerat, där exploatörerna har lyckats med placeringen. Men den här placeringen kommer att bli katastrof.

Så vad gör man? Ska man bli som strutsen sägs göra och sticka huvudet i sanden och inte låtsas se det som är på gång?

Eller ska man bli en Don Quijote??

- That's all folks, for this time.-

En deltalj från renässanslandet i trädgården.
Molnen speglar sig.


Jag gillar att leka med speglar.


Lammöron tillhör mina favoriter.

29 kommentarer:

Anna sa...

Trist med vidsnurror.Jag tycker det kan vara bra med vindkraft men dom ska inte störa.Jag är så trött på människor som bestämmer och plöjer sig fram i livet utan att se hela universum vi är faktiskt en del av universum och allting kretsar inte bara om ekonomi.Vid nästa månseans ska jag tänka på er by och dig.Bli Don Quijote och strid..Kul att du tittade in, blev jätte glad.vi hörs Kramis Anna

Lisas torp sa...

Grattis till awarden! Så urtrist med vindkraftseländet! Visst är det bra, men fult att gå på folks samvete och använda det som ett argument! Fy så trist att behöva kämpa om en sån sak!!!
Håller alla tummar!!

Ljuvliga spegelbilder från din fantastiska trädgård! Jag kan bara sucka hänfört!
Kram
Lisa

milly Garden sa...

Åh jag blir alldeles lyrisk av att få kliva in i din underbara värld! Vilken trädgård vilket hus!! Såå fint att jag tror jag smäller av!
Jösses!

Tack för avtrycket hos mig så att jag hittade till dig!
kram Marina

Lilith sa...

NEJ! Det kan inte vara sant, ska de verkligen förstöra er vidunderliag utsikt med fula vindkraftverk!?! Det kan ju bara inte ske, det vore ju ett regelrätt helgerån!!!! Hoppas verkligen att ni vinner kampen, kommer att hålla tummarna för er och hoppas på det bästa! Upp till strid, låt dem inte komma undan för lätt...

Grattis till utmärkelsen, vad kul! :) Något positivt i alla fall mitt i vindkratftseländet...

Vacker lek med speglarna! Jag gillar också lammöron, så mjuka och sköna! :)

Anonym sa...

Vad vackert du gjort med speglen.

Lantliv sa...

Kul att du fick en Award...grattis till den!
Blir så arg när folk som ser bara till pengar inte till byns bästa...allt går om man vill...
Allas intressen kan tillgodoses...är bara en fråga om vilja....nu har det kanske blivit prestige!!!
Slå dig samman...slåss för det du/Ni tror på!!

Sprglarna var vackert...ser ut som om man kan kliva in i spegeln...lite som Alice i Underlandet...
kramis Anne-Lee

Lantliv i Norregård sa...

Grattis till din award!! Något roligt i allt ditt elände... Jag vill inte tro att det är sant, det är för bedrövligt. Varför? Inte i ditt vackra paradis. Jag förstår att Du måste bli som Don Quijote!!!! Underbart med speglarna! Jag tänker på Dig!
Kramar Malin

Ruben sa...

Vad typiskt att det så ofta är fritt fram när det gäller att förstöra. På slättland tycker jag att vindsnurror är hel OK, men i vacker kuperad terräng är de en STYGGELSE! Det finns ju så många obefolkade områden i Sverige, placera dem där! Förstår din besvikelse. /Ruben
PS Väldigt vackra bilder. Det tog ett tag innan jag klurade ut "klotbilden".

Emmas utsikt sa...

Man måste kämpa så länge man kan. Det är ens plikt som medborgare. Vindkraftverk är bra, men inte överallt.

Fantastiska bilder som vanligt.

Vit som snö sa...

Jaa, svårt att råda dej men jag förstår din frustration, dom är gräsligt fula dom där sakerna! Varför måste dom placeras i så natursköna områden, det verkar inte klokt!
Även idag njuter jag av att cybervandra i din ljuvliga trädgård!
Kram Cilla

AkH sa...

Gratulerar till awarden! Hittade till din blogg idag för första gången, alltid roligt att upptäcka nya! Härliga trädgårdsbilder!
Må gott!
Anna-Karin
livetharochnu-akh

Annika Christensen sa...

Verkligen kuligt må jag säga! Grattis till det.
Du lär få många sådana jag lovar!!

Du har så rätt allt mäts i pengar och som tur så tur är kan jag njuta av det lilla.
Fast idag var jag istan med min dotter och en sak är helt klart. Jag har mer smak än pengar.
Ha det gott och jag hoppas att du inte missförstått mig i mejlet.
Kallt har det varit som sjutton här också.
Ha det gott
annika

Anonym sa...

Men så tråkigt att din vackra vy blir förstörd, för det är ju så den kommer att bli....
Grattis till awarden den är du helt klart värd, med dina vackra och inspirerande bilder.

Kram Pernilla

Viola sa...

Har arbetat mot vindkraftpark i 6-7 år. Förbättringar i projektet har gjorts - t ex har totalhöjden blivit lägre. Och ännu är verken inte uppförda. Kämpa på! Men ensam är inte stark... bilda en grupp, en förening.

Så trist att få blinkande röda ljuspukter mitt i fejset eller om vidkraftverkens totalhöjd är över 150 meter - vitt blixtljus som från radiomaster + röda lampor. Fastighetsvärdet på ert fina hus och tomt minskar garanterat!

Lilith sa...

Heji gen!
Kul att du gillade min pall! Visst är det praktiskt med en pall i hallen när man ska ta på och av skorna och sånt, skaffade en pall till vår hall just av den anledningen förra vintern. Bra att ha att ställa ner väskor och post och sånt på också! Min loppispall är dock för liten för att jag själv ska kunna sitta på den, den är mer i barnstorlek kan man säga. Funderar på att ha den som blompall eller något annat, ska se var den hittar sin plats! Hoppas du hittar någon pall du gillar också! :)
Ha en fin torsdag!

färgtrappan/m-l sa...

Hej! Grattis till din utmärkelse och...kämpa på, säg ifrån och fortsätt så!

Ha det gott!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Don Quijote, du har inget och förlora, men mycket att vinna. Det måste väl gå och ändra placering, ibland är det så dumt så man storknar. Hoppas ni är många som tycker lika, då går det väl lättare. Vackra foton som vanligt, kulorna är ett superfoto.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Galleri Hönshuset sa...

Hej, allt väl?

Så tråkigt med sånt tjafs, hoppas det ordnar sig. Kan förstå att det känns förj-ligt med nån som förstör ens utsikt!...

underbara bilder på tyg o kuddar.

ha det gott. Kram Pirre

AnnCharlotte sa...

Helt klart ska du göra vad du kan för att slippa få utsikten förstörd av vindkraftverk.
Ge dig inte....

Thorins Trädgård sa...

Hallå, ge inte upp - kämpa för att de inte ska hamna på fel ställe. Vi har ett stort vattentorn i bostadsområdet bredvid. När de som gick runt och kämpade för att detta skulle flyttas lite så skrev inte folk på och nu är de supersura. Eller snesura som jag läste på bloggen Om livet i ett skatbo.

Bli inte snesur sen, var det nu och be dem placera det störande objektet en bit bort. Använd argument som kommunen kan relatera till och som har ekonomiskt anslag, turism och bebyggelse.

Marit

Thorins Trädgård sa...

En fråga, näckrosen vid din sociala karp, vad är det för sort?

Marit

Lillebeth sa...

Vackert hos dig - som vanligt! Du är väl värd utmärkelsen.

Lilith sa...

Precis så är det, får man det inte gjort direkt blir det liggande och vips så kan flera veckor ha gått utan att man fått något gjort åt saken! Och är det något man ska fixa och inte har rätt grejor eller får tag på det man ska ha är det samma sak...
Lycka till med kampen mot vindkraftverken, hoppas verkligen ni lyckas påverka dem så planerna ändras!
Inte är det så lätt att fota i skumrasket den här tiden på året, men man får ju försöka göra sitt bästa! Och det är ju dessutom inte så länge tills det vänder mot ljusare tider igen när man tänker efter - att tiden kan gå så fort!
Ha en fin helg! :)

Lilla kullan sa...

Kram från mig. :-) Stina

Elsa och Helena sa...

Vackra bilder som alltid:) Gällande vindkraftverken så är mitt råd att vara Don Quiote och kämpa...men kämpa bara inte så att du vingklipper dig själv.
Kram Helena

promenader på landet sa...

Grattis till din award och vackra kulor! Må så gott kram från Maria

Made in Persbo...Carina sa...

Å så tråkigt med vindkraftverken. Jag är verkligen för all miljövänlig elproducering även vindkraft men jag tycker man får tänka på var de placeras och att människor behöver naturen för rekration också. Idag när man tex åker över Skaraslätten så är det svårt att hitta en endaste utblick där synintrycket inte störs av snurrande vindkraftverk. De finns snart på varendaste lantbruk. Ögonen dras till det som rör sig och rekreationen är borta.

Jag hoppas att vågkraft blir mindre störande!

Kram, Carina

C De-sign sa...

GRATTIS till awarden, jag det är alltid svårt när man ska göra sådana satsningar, alltid blir något "lidande".......... jag tycker att du ska kämpa för det du tror på och vill!!!! Underbara bilder från din trädgård! Kram fr C

Anja sa...

En lykta värdig ditt hem! Vad lustigt! Även jag "pratar" om speglar i trädgården, men jag blir lite förbryllad öven din gustavianska spegel utomhus....? Det kanske aldrig regnar hos er;))?/Anja

Related Posts with Thumbnails