08 november 2009

Stora Lyktan

Förra julen fick jag hjälpa tomten en liten bit på vägen. Eller ganska långt för att vara exakt. Vi var på stan och gick, kollade lite efter någon julklapp som man eventuellt ramlade på och som man verkligen kände ett stort behov utav. Tomten är ju sådan; han kan behöva vägledning, på plats, så att säga.

Vi slank in i en butik och det var då jag såg den; lyktan. Den hängde långt uppe under taket så det fanns inte en chans, inte ens för mig som är lång, att nå den. Jätteknäppt att hänga saker så högt upp! Men kanske var det tur denna gång, för det fanns bara tre lyktor kvar, eller så var det ingen som ville köpa dem och det var därför som butiksnissarna hade gömt dem uppe under taket...eller så ville de ha dem själva.

Jag är så förtjust i denna otroliga lykta.


Jag gav tomten vissa, mycket, tydliga antydningar på att just detta var något som jag hjärtinnerligen kände att jag inte bara ville ha; utan måste ha. Trodde att jag hade nått fram, verkligen, det trodde jag.


När det var dags att åka hem så bara kände jag att det var på sin plats att gå tillbaka till affären. Helt enkelt för att kolla att det verkligen var någon som köpt en lykta. Jag inbillade ju mig att det var min tomte som varit framme då. Och mycket riktigt, nu var det färre lyktor, det var bara en kvar! Med en knepig känsla i magen skyndade jag tillbaka och frågade tomten rakt ut: "köpte du den där superläckra lyktan?" Men till min fasa svarade tomten: "njaää nä. Nej. Ville du verkligen ha den då?!" Jag tror att ni anar vad jag svarade. Berättade snabbt att då måste jag rusa och köpa den själv för det var bara en kvar, varvid min egen snälla tomte plötsligt insåg att tiden var knapp, inte bara till julen, utan också till frugans hetaste julönskning.


Den ser nästan ut som hämtad ur något Draculaslott.


Biblioteket har också sina draperier.
Ett skimrande tyg som liksom ändrar färg.

31 kommentarer:

Mina Gouldsamadiner sa...

Otroligt vacker och fräck lykta.Passar verkligen in i ditt dramatiska hem.Dessutom en riktigt trivsam historia du bjuder på.Höstkram.

Love Your Homes sa...

Tomten måste kommit av sig lite eller blev han tagen på bar gärning....han måste ha sett snopen ut i alla fall.

Nog är det lite Dracula över lyktan...dramatisk.
Förstår det där med stilkrockar.....så klarar ditt vackra hus en hel del.

Läckert tyg, 2 färger på trådarna, eller??

AnnCharlotte sa...

Så var det för mig en gång också fast det var det en väska jag önskade mig, minns att jag var övertydlig i mina önskningar...och såg efter ett tag att den inte fanns kvar i affären och mycket riktigt...jag fick den på julafton.
Tur att du frågade...lyktan är verkligen superläcker :)

Norregård sa...

Hej!! Lyktan passar jättefint i ditt maffiga hus!! Stort hus... stor lykta! Du kan då få till det:o) Ha en trevlig söndagskväll!
Kramar Malin P.s jag dricker årets första glögg..

Anonym sa...

Vad vacker lykta passar hos dig.

Vit som snö sa...

Riktigt vacker var den, som gjord för att bo i ditt hem!
Man kan nog aldrig vara fööör tydlig mot våra egna kära tomtar... Tur att du var på alerten den gången!
Kram Cilla

Lisas torp sa...

En fantastisk lykta och den kräver ju sin plats och jag kan tro att den passar som handsken i ditt "palats"!:)
Lisa

charlotta sa...

OJ OJ OJ! Hur kan jag ha surfat runt så mycket utan att hamna här tidigare!? Jag får knottror på armarna och blir näästan tårögd av dina bilder!! Hade jag haft råd och tid hade det här lika gärna kunnat vara hemma hos mej ;)

Det är så fint att du kan göra ditt hem till en turistattaktion! Jag hade absolut betalat för att se detta i verkligheten!!!

Lantliv sa...

Se så lykta...lyktornas lykta nr:1!
Tur att du dubbelkollade tomten! Först trodde jag det var flera...sedan blev det tydligare ju mer jag scrollade ner....HÄFTIG....,
Kram Anne-Lee
Ha en fin vecka!!!

Anonym sa...

Men du...du får inte vara hemlig längre, jag vill se din trädgård och nu ditt hem med,
vete 17 om du finns på riktigt, kan man bo i ett slott med så fin trädgård annat än i sagorna

Med viss ironi :-)
/Anette

HelenJ sa...

Haha, somliga tomtar kan man inte vara nog tydlig med. Det är nästan bara rent klarspråk som gäller för att nå fram. Tur att det löste sig den här gången, för lyktan är ju helt underbar och passar perfekt i ditt härliga hus.

Ruben sa...

Ja, den ser ju inte ut som någon tomtelykta precis, så jag förstår att tomten inte riktigt tog dig på allvar. Det är nog bäst att tomtemor tar över ruljansen denna jul så det blir lite ordning!! ;-) /Ruben

Galleri Hönshuset sa...

Hej

Vilken maffig lykta =) Så himla fin...och dina fina gardiner du har överallt i huset/ slottet/ herrgården/ gården,(vad kallar ni ert hem? =))- så himla fina tyger...

Ha en toppen start på den nya veckan. Kram Pirre

Penseldraget sa...

hej
och tusen tack för din rara komentar om mina små nattduksbord =) nu måste jag fortsätta titta runt på din fina blogg såg en hel del intresanta saker jag vill läsa =)
kram pia

Sjabbig men chic sa...

Kan bara hålla med! En av de absolut vackraste lyktor jag har sett faktiskt. Vilken tur att du fick lite hjälp och vägledning av tomten.;)

Kramis Lisa

Anonym sa...

Vilken tur att den fanns kvar till dig, lyktan passar så bra hos dig, verkligen pricken över i:et

Kram Pernilla

Lillebeth sa...

Tänk att ha en tomte till hands så där...det gick ju bra till slut. Fascinerande lykta, förstår din önskan.

bikim sa...

Gorgeous!
Happy day,
Rosa

Unknown sa...

Jag blir riktigt avundsjuk på alla dina fina saker. Du har fått till det där lilla extra på ett superskönt vis. Verkligen mysigt med lite dramatik i vardagen. /Camilla

Anna sa...

Den där lyktan har pondus,det är en sån lykta man kan bli hel tokig i.Jag är galen i lyktor speciellt orientaliska lyktor.Har en goding i taket som ja blev tokkär i och köpte direkt.Jag ska visa den på bloggen.Härligt hos dig som alltid.Den lila rutiga kudden har jag i min lille pojkes orientaliska myshörna.Kram Anna

Nika sa...

Jädrans karlar.. Min är precis likadan..

Jag brukar få en slant att köpa nåt åt mig själv för, kul? Nää, men jag får då å andra sidan precis det jag vill ha..

Ha de!

Stjärnor & Champagne sa...

Haha ja vilken fantastisk tomte...Lyktan är fräck som du säger lite Dracula.

Kram Anne

Tomten sa...

Bra Ruben! Detta är sannerligen inte en lykta som vi tomtar är vana.

/Tomten

Skogsdoft & havsbris sa...

Helt otrolig lykta! Kan verkligen förstå att du föll för den. Vilken tur att tomten hann köpa den sista som fanns kvar. Det gäller nog att ge tomten mycket tydliga vinkar om vad man vill ha, för att undvika att missa chansen! För tomten brukar oftast behöva lite vägledning till vad som ska hamna i julklappssäcken. Ibland har han lite svårt att förstå hur hett man önskar sig just DEN saken bara... ;)

Queen Of Småland sa...

Ja! Så fin! Jag är på jakt efter nåt liknande... vi får se om jag varit snäll i år (=
Passar utmärkt i ditt fina hem.
Ha en mysig kväll!
Stina

Linda sa...

Gud sääää läcker!!
Kika gärna in i min webshop http://www.beautyinsideout.se

sabina sa...

Fin historia! Ibland får man ge en rejäl knuff istället för en diskret puff så "tomten" fattar vad man vill ha! Lyktan ser ut att passa hos er!

Anonym sa...

Hejsan Svejsan!
Vad kul att du hittade till mig.
Vilken superfin lykta du fick av jultomten.
Verkligen läcker!
Ibland får man vara super tydligen med sina önskningar till den där tomten. Jag önskade mig extra timmar på dygnet men den önskan hörde han ej, haha.
Vad kul att ni har koikarpar de är ju så fina.
Vi har guldfiskar och regnbågsforell. Våra guldfiskar är också tama man kan klappa dem och de simmar runt en när vi badar i dammen. Regnbågsforellen har fått bebisar även om de tydligen inte förökar sig i mindre dammar men de har gjort de hos oss så vi är super glada.
Ja, det är skönt att ha sett en gran man tycker passar i ens hus och sen bara hämta upp den inan jul, nerhuggen och nätad.
ha en skön dag!
Kram Bodil.

Siri sa...

Så fin!!!!!

färgtrappan sa...

Hej! Den lyktan var fin och ser ut att passa ditt hem bra! Ja, det är väl konstigt att man alltid måste hjälpa de där tomtarna så mycket?! Jag vet, man känner ju igen sig, om man säger så...

Ha det gott!

jessicaklaesson sa...

hej jag letar efter en liknande lykta att ha i mitt uterum. Vart har du köpt din?

Related Posts with Thumbnails