19 augusti 2011

Jag har en fråga - en undran!!

En av glaskulorna står och fångar ljuset. Jag gillar att leka med ljus och mörker i trädgården och även i mina bilder. Det mystiska och suggestiva, att låta bilderna bli något mer än bara avbildande fotografier. Som en sagovärld i verkligheten. En Secret Garden!
Men jag vet ju inte hur andra uppfattar mina bilder, egentligen. Kanske vill de flesta andra se fotografier där det syns tvärsigenom hela bilden klart och tydligt? Kanske är det inte så många som gillar de här lurviga skimrande bakgrunderna? ...som jag är så fantastiskt förtjust i.

När fotografierna ser ut som målningar. När fotografen har satt sin egen prägel på bilden och man nästan kan känna personligheten bakom. Ett personligt fotograferande, där fotografens fingeravtryck är påtagligt.


Min fråga är varför det så ytterst sällan finns såna här bilder i Trädgårdstidningarna och andra Magazin?? Vill folk inte se dem? Vill inte tidningarna ha dem? Och i så fall varför? Är de svåra att trycka i tidningen? Anses de fula??
Eller finns det någon annan anledning?
Jag har ingen aning!
Vad tror ni?? Ni kanske till och med vet hur det förhåller sig? Berätta gärna!!
Jag står i startgroparna att göra reportage och skicka till tidningarna...inte BARA med såna här bilder, det kommer att vara "vanliga" också... men om folk inte gillar såna här måleriska bilder så är det ju ingen idé att trycka dem i tidningar heller...
Vad tror ni??
Uppdatering: Det skulle naturligtvis, som jag även skrev, också vara helhetsbilder, alltså en blandning av de olika bildtyperna.

26 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Jag tycker du ska ta fotografier som du själv tycker om - en sann konstnär tänker inte på vad andra tycker för då kan det bli sk "hötorgskonst". Kanske går du igenom andra perioder i ditt fotograferande liv men gör bilder som du själv gillar. De får "själ".

Ofta tycker jag trädgårdstidningar har närbilder på olika växter, vackra javisst.
Som arkitekt tycker jag man ska anvädna trädgårdens växtlighet till att skapa rumsligheter. Detta är så MYCKET svårare att fotografera. En blandning av detta fantasispäckade som du framställer och helhetsbilder över ett trädgårdsrum är vad jag själv gärna såg i trädgårdstidningar. Och kanske en förklarande planritning. Då skulle jag kanske börja köpa trädgårdstidskriffter igen...

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Kanske det kan vara så att det är få som kan ta såna bilder, jag kan då rakt inte! Skicka med, jag tror det blir succé, jag älskar dina bilder, har alltid gjort.
Kram och trevlig helg
AnnaMaria

Ingrid Andrea sa...

Fortsett som du gjør, hvis det er denne stilen du liker! Bildene dine har stemning og magi. Og disse var helt suverene :0)

God hellg til deg, klem fra Ingrid Andrea

ulla laiho sa...

Dina bilder är underbara - jag tycker du ska fortsätta på din inslagna väg. Jag är själv intresserad att utveckla min "bild" och favoritmotiven finns i trädgården och i naturen. Jag följer en del fotobloggar och där passar din blogg in mer än väl.

Men som MrsUniversum säger så vill man få "helhetsbilder" över ett trädgårdsrum, en rabatt, ett avsnitt av trädgården etc i trädgårdstidningarna.

Lisas torp sa...

Dina bilder är underbara och jag föredrar dem - helt klart! Varför de inte förekommer i trädgårdstidningar kanske beror på att man mera vill ha förslag och inspiration till hur man skapar en trädgård, mera ytligt alltså!
Själv föredrar jag förstås de mera personliga bildera och kan sitta och bläddra bland såna bilder bara för själva bildernas skull...! Håller med "Mrs Universum" här!
Så....fortsätt du med dina måleriska foton - jag njuuuuuter!
Lisa

Johanna Stålros sa...

Jag tycker att du ska fortsätta som du gör, ta bilder som du själv gillar så gillar vi det oxå! Kram Johanna

Karin sa...

Bilderna iaf jag vill se i tidningar är bilder som visar hur t.ex blommor, trädgårdar och "saker" ser ut i sitt sammanhang. Att som din första bild, bara se glaskulepinnen ger en faktiskt inte så mycket om man är på jakt efter tips att styla sin trädgård. Tyvärr kan din bild inte ge mig svaret på "åh vad fin pinne, hur ser den ut i en rabatt?". DOCK tycker jag själv om din sort av bilder och fotar själv mer än gärna bilder med stor bländare. Men sådana bilder passar mer in i en tidning som inriktar sig på det konstnärliga, som reklam och inte mot att ge folk tips på vad man kan köpa/göra med sin trädgård. Faktum är att jag tycker att det är på tok för mycket "flashiga" bilder i bloggarna numera. Det är väldigt mycket macro på smådetaljer och sällan får man se hur en hel rabatt/trädgård ser ut. Sådana bloggar läser jag inte längre. Jag bryr mig faktiskt inte om hur just hans/hennes trädgårdsiris ser ut just nu utan snarare hur irisen ser ut i hans/hennes rabatt. Men dina bilder förmedlar annat än just bara de där macrobilderna! :)

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag hade ett svar direkt...men när jag läser de övriga kommentarerna så började jag att fundera lite...Det är nog så att om man vill ha tips till trädgården kanske man vill se växter i ett sammanhang, få en bild av hur olika växter harmoniserar med varandra. I sådana reportage brukar sen vissa växter "lyftas" ut med text och en bild på de enskilda växterna och då är ju bilder som dina underbara, med otroligt fokus på detaljerna. Mitt omedelbara svar var att dina bilder är fantastiska och otroligt konstnärliga och att jag vill se mer sådana=)

Ha en fin helg!
Kram,
Regina

Ainosofia sa...

<3 <3 <3

Maria i Göteborg sa...

Dina bilder är så fantastiskt fina. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig en tavla med vilket som helst av dina motiv.
Jag tycker absolut du ska skicka in reportage till tidningarna!
Lycka till!
Maria

Trädgården på Höjden... sa...

Jag tycker dina bilder är underbara. Behåll din personliga prägel det är mycket värt.

Åsa

lillemor sa...

Vi är många som gillar dina bilder så du har något speciellt, det där "utöver det vanliga". Lycka till!

Sofia sa...

Dina bilder är underbara!

Anna Vattenkanna sa...

Jag tycker väldigt mycket om dina bilder. Läste de andras kommentarer och håller med Karin. Använd denna teknik, ditt signum som fotograf, sparsmakat i reportagesammanhang men när du gör utställningar, vykort mm - ge järnet.

Paralleller med modefotografi i magasin - ibland är bilderna så vackra och konstnärliga så man faller i trance men av själva plagget ser man kanske bara en manschett eller en klänningsfåll... och då tappar man ju målet...

kramar Anna Vattenkanna

kram Anna Vattenkanna

Terje sa...

Fågeltidningar vill se fåglar på bild, inte nödvändigtvis fågelbilder. Trådgårdstidningar vill se trädgård på bild, inte nödvändigtvis trädgårdsbilder. Tyvärr är det så, resten är upp till hur visionär redaktören är. Än så länge ser det inte så bra ut i svensk media på den fronten, men det tar sig...

tyziana sa...

I state that your blog is one of the most beautiful I have ever visited and it is my favorite.
Your photos and pictures of your garden are really like a dream, all that happen, both in the garden is in the photograph are all that I want to make too.
There are no books or magazines that are similar, you are able to capture the essence of beauty, lights and poetry are embodied in your photos. I also much prefer to go from here rather than buying a magazine that does not offer the same feelings.
Hugs!

skogsnuvan sa...

Det är ju den suddiga bakgrunden som ger bilderna sin unika magi. Dina bilder är inte bara bilder dom är konst.
Troligen är det få som kan göra sådana så skicka du in till tidningarna nu när du har flyt och mycket händer.

Fro (Idyll på landet...) sa...

Hei!
Så flott blogg du har med utrolig mange fine bilder! Jeg har lagt meg til som følger, og titter gjerne innom igjen ved en senere anledning.

Klem

Anonym sa...

Du har så otroligt vackra bilder här, jaaaa man blir alldeles tårögd. Fortsätt att fotografera på ditt sätt. Vi andra njuter. Varma hälsningar från Eva L i Blekinge.

EmmaP sa...

Dina bilder är så läckra!

HWIT BLOGG sa...

Jag tycker dina bilder sätter fart på fantasin och är helt fantastiska...drömlika! Tråkigt med bilder som visar ALLT hur man ska göra och ha i rabatten...fortsätt som du gör och följ hjärtat -det blir alltid rätt!
Kram,
Titti

Anonym sa...

Jag tittar ofta på dina fotografier dom är för mig både fotografiska och konstnärliga, otroligt vackra, få förunade att ha såna talanger. Lycka till och fortsätt i din egna stil. Anette i Värmland

Anonym sa...

Har just hittat hit, och här stannar jag gärna en stund! Dina bilder är ju helt otroligt vackra och personliga. Fortsätt så! Kram Hanna

rajson sa...

Är barnsligt förtjust i att försöka måla med kameran precis som du!
Jag tror so de flesta här ovan att en blandning av några av dina spännande konsverk ihop med mer traditionella trådgårdsfoton gör sig bäst i ett reportage i en vanlig trädgårstidning.Folk som läser dessa vill nog inte se endast fotokont hur fantastiksa de än är.
Fortsätt foto som ditt hjärta önskar så mår du bäst!

sagolika sinnen sa...

Du tar underbara naturbilder!!!!! Jag skulle nog hellre säga att det passar som fotokonst. I tidningar vill man se helheter o förstå sammanhanget av miljön på bilder. Inspirations bilder på hur det ser ut. Bilder som är personliga o trolska som dina är något man vill se i en bok eller som fotoutställning. Fast en o annan sån bild i tidningar skulle ju inte skada, när det är så vackert, men det kan nog inte baseras på det. Det är vad jag tror...

Lotta sa...

Vilka fantastiska bilder.Det är precis så en bild skall vara.Jag är skitdålig på att fota så.
Måste träna i skogen nu på hösten.
Då kan det vara ett störtskönt ljus emellan trädstammarna
Jag har en likadan prydnad i min trädgård fast den är rosa glaskula.
Tack för titten hos mig och välkommen tillbaka.
Kramizzzzz

Related Posts with Thumbnails